مدیرکل استاندارد استان قزوین:
قزوین پروانه استاندارد حلال در زمینه ژلاتین را صادر کرد/مخالفت اصناف با مجری ارزیابی ترازوها /پلمب 17 واحد تولیدی توسط بازرسان
مدیرکل استاندارد استان قزوین گفت: استان قزوین دومین پروانه استاندارد حلال را در زمینه ژلاتین حلال صادر کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سیروس صارمی روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان قزوین اظهار کرد: برنامههای خاصی در استان با رویکرد ترویج فرهنگ استاندارد در نظر گرفته شده که برگزاری مسابقات داخلی برای کارکنان، تبلیغات محیطی، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، دیدار با مسوولان استانی و برگزاری میز خدمت در محل برگزاری نماز جمعه از جمله این برنامهها است.
وی افزود: یکی از برنامههای اداره کل استاندارد قزوین، مباحث آموزش مدیران کنترل کیفیت، کارشناسان استاندارد و کارکنان اداره کل است که بر این اساس، پوشش 100 درصدی در نیمه نخست سال جاری داشتیم.
مدیرکل استاندارد استان قزوین با اشاره به بحث صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد تصریح کرد: در 6 ماهه نخست سال جاری، 80 کاربرد علامت استاندارد و 222 پروانه تمدید کاربرد علامت استاندارد از سوی این اداره کل صادر شده است.
صارمی اضافه کرد: پروانه حد مجاز آلایندهها مطابق پروانههای دیگر صادر میشود و تا امروز 23 پروانه مدیریت کنترل کیفیت و 3 پروانه حد مجاز آلاینده صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اولین نشان استاندارد coc، استاندارد صادراتی، نیز در استان قزوین صادر شده است.
این مسئول با اشاره به صدور گواهی آلایندهها در محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: مقرر شد در تمام استانها جلساتی برگزار شود و شرکتهای دانشبنیان و کارشناسان استاندارد و علم و فناوری دوره آموزشی داشته باشند و گواهینامه دانش نماد صادر شود.
اداره استاندارد پروانه استاندارد حلال صادر میکند
مدیرکل استاندارد استان قزوین بیان کرد: استان تهران به عنوان پایلوت، تاکنون 43 پروانه صادر کرده و مقرر شد همه استانها نیز انجام دهند که در حال حاضر 18 استان به این امر ورود یافته اند.
صارمی با اشاره به موضوع استاندارد حلال یادآور شد: برخی واحدهای تولیدی این نماد را به نمایش میگذارند اما تنها سازمانی که به طور انحصاری این پروانه را میتواند صادر کند، سازمان ملی استاندارد بوده و هر دستگاه دیگر این نماد را صادر کند، غیرمجاز است.
وی با ذکر اینکه استاندارد حلال نیازمندیهای تمام استانداردهای اسلامی را پوشش می دهد، افزود: در تجارت جهانی یکی از مهمترین فاکتورها در صنایع غذایی، استاندارد است و استاندارد حلال نیز در دنیا جزو فاکتورهای مهم است و میطلبد واحدهای تولیدی به این سمت و سو حرکت کنند.
این مسئول ادامه داد: در بحث بازرسی فنی از صنایع انرژی بر، 28 مورد بازرسی در استان داشتیم، بازرسی فنی از واحدهای زیرپوشش تأسیسات گازپرکنی 910 مورد بوده و بازرسی از تجهیزات شهربازی و زمین بازی هم در حال انجام است.
مدیرکل استاندارد استان قزوین اذعان کرد: در بحث نمونهبرداری طرح طاها (کنترل بازار)، 103 مورد نمونه برداری صورت گرفته و همچنین 251 مورد آزمون نمونهها و 85 مورد آزمون نازل های جایگاه عرضه سوخت مایع که از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه انجام شده است.
ارزیابی ترازوها سالی یک بار
صارمی در ادامه با اشاره به بررسی وسایل سنجش سبک در مغازهها یادآور شد: بر اساس قانون باید، سالی یکبار این ترازوها را ارزیابی کنیم که با توجه به اطلاعرسانی صورت گرفته متأسفانه مجری کار با مخالفت اصناف روبرو شد و نتوانستیم این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به بحث صحت ترازوها مطرح کرد: صحت ترازوها و بررسی آنها بسیار مهم است که برای انجام این کار از اصناف 37 هزار و 400 تومان دریافت می شود که البته ما حاضر هستیم با 20 تا 25 درصد زیر این قیمت کار را انجام دهیم و پیشنهاد قیمت حدود 30 هزار تومان را هم داده ایم اما متاسفانه اصناف مخالفت کردند.
این مسئول افزود: این کار بر اساس قانون صورت می گیرد و از سوی اصناف تاکنون همکاری صورت نگرفته است و مبلغ 37 هزار تومان به ازای هر ترازو برای یک سال است که بعد از بررسی و نبود مشکل، برچسب صحت داده میشود.
مدیر کل استاندارد استان قزوین افزود: امسال هنوز این کار انجام نشده است، ما طبق قانون میتوانیم مراجعه کرده و هر واحد صنفی تمکین نکرد به مراجع قضایی معرفی کنیم اما سعی ما این است با تعامل این کار انجام شود تا مشکل خاصی ایجاد نشود.
صارمی تصریح کرد: استان قزوین دومین پروانه استاندارد حلال را در زمینه ژلاتین حلال صادر کرد و استان قم اولین صادر کننده این پروانه بوده است.
وی با اشاره به بستههای حمایتی خاطرنشان کرد: در بستههای حمایتی به لحاظ نامگذاری سال، سازمان استاندارد سعی کرد این بستهها را تعریف کرده وتمهیدات خوبی نیز به وجود آمد.
از واحد تولیدی سال نمونهبرداری نمیکنیم
این مسئول تصریح کرد: اگر واحد تولیدی بهترین واحد تولیدی سال شناخته شود، در طول سال سعی میکنیم از محصول آن نمونهبرداری نکنیم که صرفه جویی در هزینهها میشود.
مدیر کل استاندارد قزوین افزود: همچنین در بسته حمایتی صادرات و واردات اگر واحد تولیدی خودش واردکننده مواد تولیدی باشد و بخواهد آن مواد را تولید کند سعی می کنیم نمونهگیری از آن انجام نشود.
صارمی ادامه داد: همچنین اگر واحد تولیدی از روی نمونه وارداتی با همان حساسیت های کشور تولید کننده، محصولی تولید میکند سعی میکنیم که به طور تصادفی از تولیدات آن نمونهبرداری کنیم که این امر در مایت از واحدهای تولیدی با تولیدات استاندارد است.
وی در ادامه با اشاره به بحث پلمپ واحدهای متخلف گفت: در شش ماهه نخست سال جاری 17 واحد تولیدی از سوی بازرسان این اداره کل پلمب شد که در زمینههای ساختمانی، معدنی، شیمی، مواد غذایی، کشاورزی و برق فعالیت داشتند و عمده تخلف این واحدها در حوزه خط تولید، علامت جعلی و غیره بود که از این تعداد 13 مورد با رفع عدم انطباقها، رفع پلمب شدند.