خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

بازی‌های دیجیتالی آرامش امروز والدین و بیماری فردای فرزندان را رقم می‌زند

بازی‌های دیجیتالی آرامش امروز والدین و بیماری فردای فرزندان را رقم می‌زند
کد خبر : ۸۰۸۱۱۰

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان البرز گفت: کم تحرکی که ناشی از استفاده طولانی وسایل بازی رایانه ای است، عفونت و بیماری خطرناک کلیوی را به سمت کودکان سن زیر 15 سال رسانده است.

مجید کرمی در گفت و گو با ایلنا، گفت: مشکلی در جامعه به نام بیماری کلیوی وجود دارد که این نارسایی در سالهای پیش در بزرگسالانی که با بیماری دیابت و فشار خون، ناچار به دیالیز بودند، دیده می‌شد.

وی افزود: امروز روند به گونه‌ای تغییر کرده است که افراد زیر 15 سال با نارسایی کلیوی دچار بیماری می‌شوند.

کرمی با اشاره به مشکلاتی که همراه تکنولوژی وارد زندگی جوامع بشری امروز می شود، تصریح کرد: به دلیل نداشتن دانش تکنولوژی روز دنیا، ابتدا دچار آسیب آن می‌شویم و بعد به دنبال پیشگیری می رویم. 

این پزشک البرزی ضمن انتقاد از دسترسی کودکان به بازی‌های دیجیتالی، اظهار داشت: والدین با خرید وسایلی همچون تبلت و بازی های رایانه ای که برای آرامش کودکان مهیا می کنند، فراموش خواهند کرد که ناخواسته مشکلات بلندمدتی برای فرزندان خود، ایجاد می کنند.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان البرز، گفت: برای نتیجه‌گیری درست از این موضوع با انجام آزمایشی در یک مجموعه، برای تعدادی از کودکان بازی یارانه ای فراهم کردیم. ملاحظه شد تمام کودکانی که 5 ساعت بی وقفه، مشتاقانه و با هیجان، بازی را دنبال می کردند به محض اتمام زمان آزمایش برای دفع ادرار با عجله به سمت دستشویی رفتند.

وی دلیل این هیجان را چنین توصیف کرد: اضطراب بازی بر پالس های عصبی مثانه غلبه می کند و نگهداری طولانی مدت ادرار در مثانه باعث عفونت های کلیوی خواهد شد.

کرمی ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما، خانواده ها بر این باورند که اگر انواع وسایل بازی دیجیتالی را که عمدتا با کم تحرکی کودک همراه است، برای فرزندان خود تهیه نکنند از دوستان خود عقب می مانند.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان البرز این موضوع را آفتی دانست که باید بیش از گذشته در رسانه ها فرهنگ سازی شود.

وی در ادامه به غفلت بزرگسالان جامعه از سلامت، اشاره کرد و اظهار داشت: افرادی که به واسطه مشغله های کاری از سلامتی خود غافل می شوند نیز در آینده به بیماری های سختی دچار خواهند شد که درمان آنها چه بسا پرهزینه و طولانی می شود.

وی ادامه داد: نارسایی کلیوی به "بیماری خاموش" معروف است و تا زمانی که 80 درصد کارایی کلیه از بین برود، علائم بیماری مشخص می شود در نتیجه برای پیشگیری اگر هر شش ماه و یا سالی یک مرتبه با آزمایش ساده و ارزان از وضعیت کلیه مطلع باشیم چه بسا که از نارسایی و بیماری حاد این عضو حیاتی بدن در امان خواهیم بود.

کرمی در ارتباط با روند تمایل خانواده ها برای اهداء اعضا، گفت: به مراتب این روند با افزایش روبروست و اگر این مهم صورت گیرد، حرکت شایسته ای خواهد بود و کمک می‌کند بیمارانی که با حداقل درآمد، دچار نارسایی و مشکلات اعضاء حیاتی، هستند بتوانند با دریافت عضو به زندگی طبیعی ادامه دهند لذا در این ارتباط ضرورت دارد اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز