مدیرکل اداره منابع طبیعی البرز:
از همیاری مردم برای فرهنگ سازی استقبال میکنیم
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز مشارکت مردمی را مهم دانست و افزود: از همیاری مردم برای فرهنگ سازی و حفظ منابع طبیعی استقبال میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حامد فرضی در جمع نمایندگان بخشداریها و شوراهای حوزه های آبخیز استان که در راستای جلب مشارکت مردمی، تشکیل شد، گفت: هدف از تشکیل این نشست، تشویق و ترغیب بخشداران و دهیاران به عنوان همکاران مردمی است که در حوزه منابع طبیعی میتوانند کمک خوبی محسوب شوند چراکه این بخش از آن مردم است و ما در کنار مردم، برنامههای دولت را عملیاتی میکنیم.
فرضی با یادآوری مشارکت مردمی در سنوات گذشته، تصریح کرد: مردم در زمانی که حوادثی چون آتش سوزی، سیل و یا تصرفات غیر قانونی صورت می گیرد، بدون هیچ توقعی حضور فعال دارند.
مدیرکل اداره منابع طبیعی البرز به مشکلات مردم در پروژههای عمرانی استان اشاره کرد و گفت: آلودگی صوتی و تردد تجهیزات و ماشین آلات در احداث پروژه آزادراه تهران-شمال، مشکلاتی برای روستاهای این بخش ایجاد کرده که با مطرح کردن آن در جلساتی، بخشی از این موارد رفع شده است.
فرضی اظهار داشت: عمده اقدامات اداره منابع طبیعی در 517 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی استان و با مشارکت مردمی، انجام شده است.
وی از کنترل 3 تا 4 برابری دام در البرز خبر داد و افزود: در بخش کنترل مراتع، هماهنگی خوبی داشتیم اما تا وضعیت مطلوب، فاصله داریم که باید با کنترل بیشتر، حاصل شود لذا باید مجوز مربوطه در اختیار صاحبان واقعی دام قرار گیرد و از سوء استفاده افراد سودجو، ممانعت شود.
این مدیر استانی در پروژه های آبخیزداری، اصلاح هندسی و حفاظت و پایش، مشارکت مردمی را مهم دانست و افزود: از مردم توقع کمک مالی نداریم لکن در ارتباط با بحث فرهنگ سازی و حفظ منابع طبیعی، از صاحبان نظر، استقبال می کنیم.
فرضی گفت: اطفای حریق، بخش عمدهای از حفاظت را شامل می شود که به واسطه افزایش گردشگری و بالا رفتن دما، گسترش پیدا می کند و خوشبختانه با شروع فصل بارندگی این دغدغه کاسته خواهد شد.
مدیرکل اداره منابع طبیعی استان البرز، تاکید کرد: در طول 4 سال اخیر، تعداد احداث معادن به 5 مورد کاهش پیدا کرده که حدود 8 هزار مترمربع در شهرستان اشتهارد واگذار شده است.
وی اضافه کرد: بعضی از پروژهها به دلیل ایجاد اشتغال در بخش صنعت و معدن دارای اولویت است و با این وجود به دلیل احساس مسئولیت، چنانچه دلایل احداث معادن از طرف افراد خارج از استان و بدون منطق و قانون باشد، ممانعت خواهیم کرد.
فرضی در ارتباط با گردشگری، اضافه کرد: طالقان و آسارا علاوه بر جاذبه گردشگری به دو منطقه بحرانی تبدیل شده و حوادثی چون سیل، تخریب و تصرف اراضی، منابع طبیعی این دو منطقه را تحت تاثیر قرار داده است و لازم است اقدامات حفاظتی در این مناطق بیشتر شود.