استاندار کردستان عنوان کرد:
لزوم ساماندهی مجدد کارتهای کولبری مرزنشینان/ درخواست تغییر لفظ کلمه کولبری
استاندار کردستان بر لزوم ساماندهی مجدد کارتهای کولبری مرزنشینان برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف و نیز تحقق منافع و سود مرزنشینان تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، عبدالمحمد زاهدی در مراسم نمادین توزیع کارت های بانکی حاصل از درآمد سوخت در مناطق مرزی به روستاییان خوری آباد بخش ننور از توابع شهرستان بانه با بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر برای تعداد شش هزار و 730 خانوار در 173 روستاهای بانه کارت بانکی در آمدهای حاصل از سوخت مرزنشینان صادر شده است.
وی در ادامه افزود: حضور پرشور و همیشگی مردم درکنار مسئولان نظام مقدس جمهوری در حقیقت توان و قدرت بیشتری را به خدمتگذاران می دهد و بار مسئولیت ما را سنگین می کند.
زاهدی بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران با رشادت و پایداری و فداکاری مردم و رهبری حکیمانه حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و در نهایت در 22بهمن سال 57 به پیروزی رسید.
وی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی موجب شد تا یک نظام 2500 ساله شاهنشاهی را که توجه به نقاط محروم و دور افتاده کشور نداشت از میان برود و نظام متعالی جمهوری اسلامی جایگزین آن شود.
زاهدی خاطر نشان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره از سوی بدخواهان و دشمنان مشکلاتی بر سر راه مردم و انقلاب ایجاد می شد که مردم قهرمان و غیور غرب کشور و بخصوص استان کردستان بیشترین این مسئولیت و مشقات را تحمل کرده اند.
وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران هشت سال جنگ تحمیلی نیز مشکلات بسیاری بر دوش مردم غرب کشور و کردستان بود و مردم این بار نیز به خوبی در کنار نظام و انقلاب ایستادند و با همه توان تلاش خود را برای حمایت از نظام بکار بستند.
زاهدی تاکید کرد: متاسفانه دوران جنگ تحمیلی و حوادث و اتفاقات رخ داده در کردستان باعث شد تا مردم استان کردستان بیش از 10 سال فرصت را برای توسعه همه جانبه استان از دست دادند و این فرصت بسیار ارزشمند برای توسعه در کردستان از دست رفت.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب اظهار داشت: خوشبختانه در چند سال اخیر دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه بیشتری به کردستان و دیگر نقاط کمتر توسعه یافته داشتهاند و اقدامات خوبی صورت گرفته است.
زاهدی عنوان کرد: ما هم در این راستا در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته استان تلاش کرده ایم تا مشکلات این مناطق را حل و فصل کنیم.
استاندار کردستان ابراز داشت: متاسفانه در چند هفته اخیر در استان کردستان حوادثی از جمله مرگ کولبران در شهرستان سردشت، کشته شدن کوهنوردان در شهرستان بانه و مرگ سیم بانان در شهرستان سروآباد بر اثر ریزش بهمن به وقوع پیوست که همه تحت تاثیر این حوادث قرار گرفته و متاثر شدیم.
وی خطاب به مرزنشیان شهرستان بانه نیز گفت: شما مردم فداکار و مرزنشین هستید که آبا و اجداد شما در این مناطق در طول تاریخ همواره به این حرفه مشغول بوده اند و در حقیقت کردها همواره در تاریخ مرزداران دلیران برای کل ایران بوده اند و توانایی های خود را نشان داده اند.
زاهدی به لزوم توجه به مرز به عنوان فرصتی برای توسعه اشاره کرد وگفت: مرز هم یک فرصت است و نیز یک تهدید که علاوه بر ایجاد فرصت داد و ستد و تجارت مرزی به صورت رسمی و غیر رسمی کارآیی دیگر آن رونق کسب و کار در مناطق مرزی است.
استاندار کردستان خاطر نشان کرد: از جنبه دیگر تهدیدهای مرزی نیز وجود دارد که طی آن عناصری تحت پوشش ها و عناوین مختلف به هر دلیل که با نظام مشکل دارند سعی بر تحرکات ضد امنیتی دارند که این حرکات موجب بروز مشکلاتی در مرز می شود که باید با آنها برخورد شود.
وی تاکید کرد: باید با دید مثبت به مرز بنگریم و از این فرصت برای ارتقا سطح درآمد و امرار معاش و معیشت مرزنشینان استفاده کنیم.
زاهدی خطاب به مرزنشیان شهرستان بانه گفت: شما حافظان برقراری امنیت در مرزها هستید تا تهدیدات مرزی کاهش یابد.
استاندار کردستان خواستار تغییر لفظ کلمه کولبری به مبادلات مرزی توسط مرزنشیان شد و اذعان داشت: این فرصتی است که در بسیاری از استانهای مرزی کشور وجود دارد و شما نیز بایستی از فرصت بوجود آمده نهایت استفاده را به عمل آورید.
وی وضعیت فعلی درآمد مرزنشیان را نامناسب خواند و خواستار تقویت وضعیت اقتصادی مرزنشیان با برنامه ریزی های دقیق و اصولی شد و گفت: متاسفانه با وجود زحمات زیاد درآمد چندانی نصیب مرزنشیان واقعی نمی شود که باید این رویه به سمت افزایش درآمد و تقویت اقتصادی مناطق مرزی استان حرکت کند.
زاهدی افزود: معتقدم مردم مرزنشین باید درآمدی مناسب در کمال آرامش داشته باشند و ما با قاطعیت اعلام می کنیم که به لزوم حفظ جان و مال کولبران تاکید می کنیم ولی نباید افرادی در قالب اقدامات و مبادلات مرزی از این فرصت سوء استفاده کنند.
وی در ادامه سخنان خود به حوادث رخ داده در سطح منطقه و ظهور گروههای افراطی مذهبی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر با تحریک برخی از قدرت های جهانی و ظهور گروههای تکفری و افراطی در منطقه حوادث ناگواری رخ می دهد که باید به دقت با این رویدادها برخورد شود.
استاندار کردستان در مورد لزوم حفظ اتحاد و همدلی در بین مردم در استان گفت: خوشبختانه اتحاد و همدلی خوبی در بین مردم استان وجود دارد که نخست باید با توکل به خداوند و دوم نیزافزایش آگاهی مردم که باید اسیر افکار و اندیشه های تکفیری نشوند و دچار اختلاف نظر و تعصاب خشک مذهبی نشوند که این تعصبات ریشه در مذهب ندارند و غیر عقلانی و غیر اعتقادی هستند که باید از آنها دوری کنیم.
وی به توطئه رژیم اشغالگر صهیونیستی و نظام استکباری برای ضربه زدن به کشورهای اسلامی منطقه اشاره کرد و گفت: آنها با توطئه افکنی سعی بر آسیب رساندن به کشورهای مسلمان منطقه دارند که در این راستا سوریه را مورد تهاجم خود قرار داده و این کشور را دچار بحران کردند.
استاندار کردستان گفت: خوشبختانه با آگاهی مردم استان و دلبستگی و علاقمندی آنها به حفظ اتحاد و همبستگی این اختلافات نیز نتوانسته بر اتحاد و همدلی موجود تاثیر بگذارد و در کمال همدلی و برادری در کنار هم زندگی می کنند.
وی تاکید کرد: در حفظ امنیت مرزی نیز نیروهای امنیتی و انتظامی استان نیز امنیت مرزها را به اقتدار نگهداری و حفظ کرده اند.
استاندار کردستان از تدوین طرح ساماندهی مبادلات مرزی در هیئت دولت خبر داد و گفت: معتقدم از این فرصت باید برای تقویت مبادلات مرزی توسط مرزنشینان استفاده شود که در این راستا طرح ساماندهی مبادلات مرزی به هیئت دولت ارائه شده تا در نهایت به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
وی گفت: هدف از تدوین این طرح این است که مرزنشینان در کمال آرامش و قانونمند مبادلات خود را انجام دهند و دچار مشکلات نشوند و مرزنشینان معابر مشخص داشته و از امنیت لازم برای فعالیت برخوردار و درآمد کافی داشته باشند و از تجارت به شکل آبرومندی برخوردار شود.
زاهدی بر لزوم ساماندهی مجدد کارت های کولبری مرزنشینان برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف ونیز تحقق منافع و سود مرزنشینان تاکید کرد.
وی توسعه راههای مواصلاتی استان را اولویت برنامه های توسعه دولت در کردستان برشمرد و در ادامه گفت: موضوع توسعه زیرساخت های راه های استان را با جدیت دنبال می کنیم و کارهای مناسبی انجام شده و امیدواریم در سال آینده نیز اعتبارات را افزایش یافته و روند اجرای طرح ها را تسریع شود.
زاهدی در خصوص موضوع راه اندازی رسمی مرز سیرانبد بانه نیز اذعان داشت: این مرز بطور رسمی از سوی کشورمان و طرف عراقی به ثبت رسیده ولی روند اجرای زیرساختهای این مرز به کندی صورت میگیرد که بزودی با تشکیل کمیته تخصصی بررسی این مرز روند توسعه زیرساخت ها تسریع می شود.
وی ابراز داشت: دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به توازن و توسعه مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته کشور از جمله استان کردستان دارد و به تدریج مشکلات و نارسایی ها در مسیر توسعه بر طرف میشود.
استاندار کردستان تصریح کرد: توسعه کشور باید در همه استان ها صورت گیرد و اگر حتی در یک استان توسعه محقق نشود در مجموع کل توسعه کشور دچار مشکل می شود.
وی در پایان از تخصیص ردیف خاص اعتباری در بودجه سال 96 کشور برای کردستان خبر داد و گفت: دولت و مجلس عنایت خاصی به توسعه کردستان دارند و این امر به تدریج محقق خواهد شد.