خبرگزاری کار ایران

رئیس اداره مدیریت حیات‌وحش محیط‌زیست استان خبر داد؛

اجرای طرح پایش حلزون آچاتینا فولیکا و لاک‌پشت گوش قرمز در استان مرکزی

اجرای طرح پایش حلزون آچاتینا فولیکا و لاک‌پشت گوش قرمز در استان مرکزی
کد خبر : ۱۴۸۳۰۰۳

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت: طرح پایش و جمع‌آوری گونه‌های غیربومی و مهاجم حلزون غول‌پیکر آفریقایی تحت عنوان آچاتینا فولیکا و لاک‌پشت گوش قرمز در سطح استان اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مازیار شریفی در جمع خبرنگاران، افزود: حلزون آچاتینا فولیکا یک گونه غیربومی و مهاجم است که از سوی برخی افراد سودجو با هدف بهره‌برداری اقتصادی از این گونه جانوری، به افراد ناآگاه فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: حلزون غول‌پیکر آفریقایی یا آچاتینا فولیکا در نهایت به دلیل عدم صحت موضوع درآمدزایی و همچنین عدم دانش و توان فنی در پرورش‌دهندگان، این گونه جانوری در طبیعت رها می‌شود و گونه‌های بومی را به مخاطره می‌اندازد.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی اظهار داشت: لاک‌پشت گوش قرمز، یک گونه لاک‌پشت آب شیرین بومی جنوب آمریکا و شمال مکزیک است. متأسفانه این گونه در مراکز تکثیر و پرورش غیرمجاز آن بدون اخذ مجوز از محیط‌زیست در حال رشد و تکثیر است.

اجرای طرح پایش حلزون آچاتینا فولیکا و لاک‌پشت گوش قرمز در استان مرکزی

شریفی تصریح کرد: این لاک‌پشت اثرات زیان‌باری بر زیستگاه‌های ایران دارد که از جمله این اثرات تخریبی می‌توان به رقابت زیستی با لاک‌پشت‌های بومی، انتقال انگل‌هایی که خود به آنها مقاومت دارد به لاک‌پشت‌های بومی، تأثیر مخرب بر بی‌مهرگان و گیاهان تالابی و ایجاد مشکل در امر صید و صیادی در منابع آبی اشاره کرد.

وی بیان داشت: لاک‌پشت گوش قرمز به عنوان یک گونه مهاجم 3 بار در سال جفت‌گیری می‌کند و هر بار حداقل 20 تخم می‌گذارد. سرعت بالای تکثیر، قدرت تهاجمی و مخرب این گونه را تشدید می‌کند. اینگونه از نظر مهاجم بودن به اندازه تیلاپیا، راکون و میمون رزوس خطرناک است.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی تأکید کرد: از شهروندان خواسته می‌شود در صورت مشاهده هر گونه تلخف در این خصوص، موضوع را از طریق شماره 1540 گزارش دهند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز