خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل خبر داد؛

پیش بینی تولید 600 هزارتن گندم طی سال جاری در اردبیل

پیش بینی تولید 600 هزارتن گندم طی سال جاری در اردبیل
کد خبر : ۱۴۷۲۱۷۴

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت : علی رقم سرمازدگی شدید و حمله آفات و امراض مختلف پیش بینی تولید گندم استان در سال زراعی 1402-1043 به مرز 600 هزار تن می رسد.

به گزارش ایلنا، نوبخت اژدری که به مناسبت ۳۱ فروردین ماه، روز ملی گندم و نان با اعلام این خبر افزود: در سال زراعی جاری با وجود سرمازدگی شدید مزارع و حمله آفات و امراض منجمله شته روسی سال پربرکتی را از لحاظ تولید محصول استراتژیک گندم پیش رو خواهیم داشت و پیش بینی می‌شود تولید گندم استان به ۵۷۰ الی ۶۰۰ هزار تن برسد.

اژدری ادامه داد: در تولید و خودکفایی گندم یکی از مهمترین مولفه‌ها نقش کلیدی و مهم محققین زحمتکشی است که با معرفی ارقام پرمحصول و مقام به آفات و امراض و سازگار با شرایط آب و هوایی بسترلازم برای تولید بیشتر و خودکفایی در این بخش را فراهم می‌سازند.

وی بیان کرد: میانگین برداشت گندم آبی در استان بیش از۴/۴ تن می‌باشد که این امر بیانگر نقش کلیدی و ارزشمند محققین وبخصوص توصیه‌های فنی همکاران اجرایی در مدیریت زراعت و مدیریت‌های شهرستانها در افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: توجه به مسائل اساسی در کشت گندم نظیر کشت در زمان مناسب و استفاده از فناوری‌ها در کشاورزی، از موارد ضروری است که خودکفایی کشور در تولید گندم را پایدار می‌کند و ما برای حفظ خودکفایی گندم و سپس صادرات این محصول، هیچ راهی جز حرکت به سمت این راهبردها نداریم.

اژدری افزود: نقش کلیدی و حیاتی مدیریت هماهنگی ترویج استان را نیز می‌بایست در خودکفایی گندم بسیار ارزشمند به حساب آورد توصیه‌های مروجان می‌تواند در زمینه آبیاری، سمپاشی، کودپاشی، نوع شخم، تنظیم ماشین آلات کشاورزی و غیره باشد که هر کدام از آن‌ها می‌تواند تولید را اضافه کند. افزایش دانش، بینش و مهارت کشاورزان به ویژه مهارت آموزی، سربلندی در حماسه اقتصادی را به همراه دارد. به طور کلی آموزش بهره برداران توان رقابت آن‌ها را در عرصه‌های محلّی، ملّی و بین المللی افزایش داده و درنهایت تولید و صادرات محصولات باکیفیّت کشاورزی جایگزین صادرات نفت خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه سخنان خود افزود: استفاده از ارقام اصلاح شده وپر محصول قطعا یکی دیگر از مولفه‌های افزایش محصول درواحد سطح است مهمترین مرحله در یک کشت موفق، انتخاب بذر مرغوب و مناسب است. بذر به عنوان اندام اصلی تکثیر و تولید گیاهان زراعی از ارکان مهم تولید در توسعه کشاورزی می‌باشد زیرا باعث افزایش بهره‌وری از منابع تولید، دستیابی به عملکرد بیشتر و امنیت غذایی می‌شود.

نوبخت اژدری در ادامه سخنان خود با تاکید در کشاورزی حفاظتی و جلوگیری از فرسایش خاک افزود: علاوه بر محدودیت منابع آب، خاک‌های کشاورزی ما نیز به علت استفاده از روش‌های خاک‌ورزی نامناسب، آتش زدن بقایای گیاهی بعد از برداشت، آبیاری‌های بی‌رویه و غیرعلمی و همچنین مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی در معرض تخریب و نابودی قرار گرفته است. متأسفانه کشت و زرع مداوم خاک‌های ضعیف وعدم بازسازی غذایی کافی، منجر به کاهش روزافزون بازدهی محصول و حاصلخیزی خاک می‌شود.

رئیس قرارگاه امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود افزایش ماده آلی خاک، افزایش فعالیت‌های بیولوژیک خاک، افزایش نفوذپذیری خاک، کاهش تبخیر از سطح خاک، جلوگیری از روان‌آب، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش انرژی مصرفی در عملیات کشاورزی، کاهش نیروی کارگری مورد نیاز، کاهش هزینه‌های تولید، کنترل بیولوژیک آفات، کاهش فشردگی خاک، کاهش مصرف سوخت، افزایش ظرفیت مزرعه‌ای عملیات کشاورزی و صرفه‌جویی در زمان انجام عملیات کشاورزی را به عنوان مهمترین مزایای کشت حفاظتی برشمرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل لازمه پایداری در خودکفایی گندم را مکانیزه کردن کلیه مراحل کشت، داشت و برداشت برشمرد و افزود: بیش از ۸۵ درصد از کشت این محصول در داخل استان به صورت مکانیزه بوده و تنها ۱۵ درصد به صورت سنتی انجام می‌گیرد که می‌بایست بساط این میزان کشت سنتی نیز جمع شود و جای آن را مکانیزاسیون و تکنولوژی و فن آوری بگیرد.

وی تصریح کرد: اجرای مکانیزاسیون می‌تواند علاوه بر کاهش ضایعات در افزایش عملکرد محصولات زراعی در ایجاد اشتغال، توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد امنیت غذایی نقش به سزایی ایفا کند.

اژدری با بیان اینکه میانگین برداشت گندم در اراضی دیم استان فقط ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار بود افزود: با مکانیزه کردن این اراضی و اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها خوشبختانه هم اکنون متوسط برداشت این محصول در واحد سطح از مرز ۲۰۰۰ کیلوگرم گذشته است.

انتهای پیام/
نسرین آذرکیش
ارسال نظر
پیشنهاد امروز