رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان خبر داد؛
تشکیل صندوق پژوهش و فناوری با همکاری صنایع و دانشگاه های استان
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان گفت: اعتباراتی توسط شرکت فولاد هرمزگان، پالایشگاه نفت بندرعباس، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری فراهم شده، صندوقی تحت عنوان صندوق پژوهش و فناوری با کمک صنایع در هرمزگان شکل گرفته و شرایطی برای دریافت تسهیلات فراهم شده است.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، علیرضا نصیری در نشست خبری با خبرنگاران، عنوان کرد: پارک علم و فناوری هرمزگان که در فهرست پارکهای با سطح ۳ و نسل سوم به شمار میرود از سال ۱۳۹۰ اجازه فعالیت یافت. مراکز رشد زیرمجموعه داخلی پارکهای علم و فناوری در دانشگاهها محسوب میشوند.
وی در خصوص فعالیتهای پارک در سایر شهرستانهای استان هرمزگان، افزود: در حوزه شرق استان میناب و در حوزه غرب، بندرلنگه از شهرهایی هستند که در زمینه فراهم کردن زیرساخت ما را حمایت میکنند و ما توانستهایم در میناب یک مرکز رشد داشته باشیم و یک مرکز نیز در بندر خمیر در هفته دولت افتتاح میشود.
نصیری اضافه کرد: در سایر شهرستانها با توجه به شرایط موجود و تا زمانی که ظرفیت و پتانسیل شکل نگرفته و مرکز رشد ندارند، در فکر راهاندازی مراکز نوآوری هستیم که سطح فعالیت آنها نسبت به مراکز رشد پائین تر است و پس از طی این دوره وارد مرکز رشد شده و به شرکتهای بزرگ تبدیل میشوند که به همین منظور مرکز نوآوری در مرکز خمیر با همکاری شهرداری راهاندازی شده و در هفته دولت افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه شرایط جزایری چون قشم و کیش در حوزه فعالیت پارک علم و فناوری به لحاظ بودجه مجزا در سطح سرزمین اصلی هستند، اظهار کرد: مناطق آزاد به جهت بودجه در سطح ملی هستند و با این وجود و علیرغم امکانات مناسبی که در اختیار پارک علم و فناوری قرار گرفته بود شرایط در حد انتظار پیش نرفت. هرچند ما جزء استانهایی هستیم که دو پارک علم و فناوری داریم و یکی از آنها پارک علم و فناوری تخصصی در زمینه زیست دریا و در قشم است.
نصیری یکی از اهداف پارک را برقراری ارتباط زیرمجموعهها با پارک جامع در بندرعباس خواند و تصریح کرد: مرکز نوآوری و مراکز رشدی که با حمایتهای صنایع بخش خصوصی یا سازمانهای ملی فعالیت دارند ارتباط محدودی با ما دارند، از این رو یکی از اهداف ما سازماندهی ارتباط این مراکز با پارک علم و فناوری بندرعباس است تا این مجموعهها را هدایت و راهبری کند.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ هسته واحد فناور هماکنون در پارک بندرعباس مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: مراکز رشد فعال استان شامل مرکز رشد جامع، مرکز رشد مواد و تجهیزات پزشکی و مرکز رشد میناب است و در مجموع ۸۵ هسته واحد فناور مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد بعضی دوره پیش رشد، برخی دوره رشد و تعدادی نیز دوره پسارشد را طی میکنند.
رئیس پارک علم و فناوری به تشکیل صندوق پژوهش و فناوری با همکاری صنایع و دانشگاه اشاره و اظهار کرد: اعتباراتی توسط شرکت فولاد هرمزگان، پالایشگاه نفت بندرعباس، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری فراهم شده، صندوقی تحت عنوان صندوق پژوهش و فناوری با کمک صنایع در هرمزگان شکل گرفته و شرایطی برای دریافت تسهیلات فراهم شده است. مبلغ تسهیلات بر اساس طرح و کسب و کار ارائه شده از سوی شرکت تشخیص داده میشود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات و منابع مالی جداگانهای نیز توسط پارک در اختیار واحدهای فناور قرار میگیرد که نسبت به تسهیلات بانکها و صندوق به جهت داشتن دوره تنفس و کارمزد پایین از جذابیت بیشتری برخوردار است. در سال گذشته ۴ میلیارد تومان تسهیلات به هستهها و واحدهای نوآور اختصاص یافته و هدف ما توانمند کردن شرکتها و سوق دادن آنها به سمت جذب سرمایهگذار است.