مسئول دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی قزوین:
نگرش علمی برای مقابله با مخاطرات کشت فراسرزمینی ضرورت دارد
مسئول دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین گفت: کشت فراسرزمینی به خاطر مخاطرات زیادی که به همراه دارد باید با علم و دانش همراه باشد تا بتوانیم موضوعات مختلف در این حوزه را مورد بررسی قرار دهیم و سرمایه گذاران با مشکل مواجه نشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سعید یوسف زادگان در نشست کشت فراسرزمینی که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان برگزار شد، گفت: تاکنون چهل کشور در دنیا نسبت به این نوع کشت اقدام کردهاند و عربستان با ۵۰ میلیارد دلار بیشترین سرمایه گذاری را در این راستا داشته است.
مسئول دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر تولید چهار محصول با این روش انجام میشود و قزوین هم یکی از استانهایی است که به کشت فراسرزمینی توجه دارد.
وی بیان کرد: در شرایطی قرار داریم که در آینده جنگ جهانی نان را خواهیم داشت و در آن غلات دارای اهمیت است و از آنجایی که ایران همیشه در معرض خطر بوده باید بیشتر از دیگران نسبت به این موضوع حساس باشیم و مخاطرات این موضوع را به صورت ویژه مد نظر داشته باشیم و زوایای مختلف را بررسی کنیم تا بتوانیم مخاطرات را پشت سر بگذاریم.
این مسئول افزود: ما کشور خاصی هستیم و شرایط خاصی داریم و باید با توجه به شرایط موجود سرمایه گذاری کرده و از ظرفیت نخبگان هم استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: ما به عنوان فعالینی که حساس بوده و با کار آشنا هستیم، اجازه نمیدهیم مخاطرات موجود بر فرش قرمزی که برای کشت فراسرزمینی پهن شده غلبه داشته باشد و در همین راستا شرایط را بررسی میکنیم، دولت هم باید توجه داشته باشد که شرایط نباید به گونهای باشد که سرمایه گذار آسیب ببیند.
در این نشست رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران هم حضور داشت، همچنین معاون اقتصادی سفیر ایران در باکو هم به صورت مجازی حضور داشت و از اقدامات و رایزنیهای انجام شده برای کشت فراسرزمینی در کشور آذربایجان اشاره کرد.
فعالین بخش خصوصی در حوزه کشاورزی دغدغهها و مشکلات خود در زمینه کشت فراسرزمینی را مطرح کردند، از نظر این فعالین زمینههای کشت فراسرزمینی با تکیه بر دولت فراهم نیست چرا که در سیاست خارجه عملکرد خوبی نداریم و همین باعث شده سرمایههای بسیاری از افراد در خارج از کشور از بین رفته است.