مدیر صندوق کارآفرینی امید استان:
صندوق کارآفرینی امید در قزوین 194 میلیارد تسهیلات پرداخت کرد
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان قزوین گفت: طی سه و نیم سال گذشته صندوق کارآفرینی امید در استان قزوین با پرداخت 194 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه 4 هزار و 941 شغل جدید و پایدار ایجاد کرده که بطور میانگین سالی 1500 شغل است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، محمود نصرتی در نشست خبری با اصحاب رسانه که ظهر امروز برگزار شد، گفت: خبرنگاران زبان جامعه بوده و مشکلات را به دولت منتقل کرده و باعث شفاف سازی در حوزه اداری و کنترل و نظارت بر موضوعاتی میشوند که نباید به دادگستری و مجامع قضائی کشیده شود، نگاه تیزبین خبرنگاران است که باعث کنترل اجتماع شده و مانع از فساد در مجموعه میشود.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان قزوین ادامه داد: هر جا که شاهدحضور خبرنگاران بودیم اطلاع رسانی بهتر بوده و در زمینههای مختلف حمایتهایی داشتهاند که منحصر به فرد بوده و سعی کردهاند آنچه در اجتماع وجود دارد را بازتاب دهند.
وی تاکید کرد: لازم است خبرنگاران جسور بوده و با شفافیت به مشکلات جامعه نگاه کنند و به سمتی برویم که جامعه را بهتر و زیباتر بسازیم؛ در بازهای از زمان شغل خبرنگاری بعنوان شغلهای سخت و زیان آور در نظر گرفته شده بود؛ البته همواره مورد کم لطفی و بی مهری بوده و فشارها نیز همیشه بر آنها تحمیل شده است.
این مسئول عنوان کرد: اساس نامه صندوق کارآفرینی در اسفند 96 مصوب شده و به تایید مراجع بالا دست رسیده و از ادغام با صندوق مهر امام رضا(ع) شکل گرفته و بعنوان بازوی اجرایی دولت و وزارت کار از جمله صندوقهای زیرمجموعه وزارت کار است و در حوزه اشتغال روستایی و کسب و کارهای کوچک ماموریتهایی برای آن تعریف شده است.
وی ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید در حوزه بومگردی، کشاورزی، خدمات، صنعت و مسکن ماموریتهایی را به عهده دارد که ارائه خدمات مالی بویژه به روستاییان و کسب و کارهای کوچک از جمله آنها است.
نصرتی ابراز کرد: معضلاتی که در کشور ما نسبت به سایر کشورها بیشتر مشهود است دیده نشدن توانمندیهای روستاییها و عدم حمایت از صنایع آنها است؛ طی سالهای اخیر به خاطر اینکه مانع از مهاجرت شده و تولید ناخالص ملی، سطح اشتغال و افزایش سطح درآمد سرانه روستاییان افزیاش یابد دولت به فکر حمایت از این قشر شده افتاده است.
وی ادامه داد: این صندوق حدود سه و نیم سال است با عنوان کارآفرینی امید خدمات رسانی میکند و در استان قزوین شش شعبه در مجموع شهرستانها و یک ستاد مرکزی با 32 نیرو دارد و طی این مدت با پرداخت 194 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه 4 هزار و 941 شغل جدید و پایدار ایجاد کرده که بطور میانگین سالی 1500 شغل است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان قزوین بیان کرد: مشابه این صندوقها در 31 استان با 440 شعبه در سراسر کشور وجود دارد و سرمایه ثبت شده اولیه آن یکهزار و 900 میلیارد تومان بوده است.
وی اظهار کرد: در سال 97 در استان قزوین 940 پرونده داشتیم و برای هزار و 128 شغل ایجاد شد، در سال 98 نیز با 559 پرونده برای 671 نفر شغل ایجاد شده، در سال 99 نیز با 714 پرونده 857 شغل ایجاد شد و در چهار ماه نخست سال جاری نیز 358 پرونده برای 430 شغل ایجاد شده است.
این مسئول افزود: در شهرستان قزوین 3 هزار و 86 شغل در طی سه سال و نیم ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: در راستای حمایت از مجموعه تولیدیهای لباس روستای شیرزند تاکستان به 30 خانوار 15 میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته و برای روستای دانسفهان بوئین زهرا با سیاست یک روستا یک محصول برای 48 خانوار 6 و نیم میلیارد تسهیلات اختصاص پیدا کرد.
نصرتی ادامه داد: در حوزه شهرستان آوج روستای اردلان برای 10 خانوار یک میلیارد و 100 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده، برای حمایت از اشتغال روستاییان که کسب و کارهای کوچک بوده 34 میلیارد و 100 میلیون تومان برای 188 تخصیص یافته که پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: به دنبال ایجاد صندوقهای خرد محلی بودیم که 52 مورد تاسیس کردیم و 2 و نیم میلیارد تومان نیز برای آنها اعتبار در نظر گرفته شده است؛ همچنین در راستای تفاهم نامه با کمیته امداد 15 میلیارد و 900 ملیون تومان برای 271 نفر اشتغال ایجاد شد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان قزوین ادامه داد: در راستای حمایت از معرفی شدگان سازمان زندانها با تخصیص اعتبار 2 میلیارد و 300 میلیون تومان برای 133 نفر اشتغال ایجاد شد و برای حمایت از معرفی شدگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 2 میلیارد و 300 میلیون تومان برای 106 نفر اختصاص یافت.
وی عنوان کرد: در راستای حمایت از اصناف آسیب دیده از بیماری کرونا 1 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبارا برای 101 نفر و برای حمایت از معرفی شدگان سازمان ورزش و جوانان 1 میلیارد 600 میلیون تومان برای 23 نفر در نظر گرفته شده است؛ همچنین 113 میلیارد و 200 میلیون تومان برای 3 هزار و 167 نفر از معرفی شدگکان سامنه سامد اختصاص یافت.
این مسئول اظهار کرد: تاکنون برای هر شغل 150 میلیون تومان اختصاص داده میشود و این مبلغ طی دو تا سه سال گذشته تغییری نکرده؛ اما فضای اقتصادی حاکم بر کشور تغییر کرده و ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده و با این شرایط با این مبلغ ایجاد اشتغال غیر ممکن است و باید حداقل دو برابر شود و باید به دنبال منابع و اعتبارات جدیدی باشیم.
وی ادامه داد: برای تامین اعتبارات لازم جهت اشتغالزایی صندوق میتواند بعنوان عامل پرداخت تسهلات عمل کند و یا از پتانسیل شعبات خود استفاده کند.
نصرتی عنوان کرد: دولت جدید به اشتغال، توسعه اقتصاد، رشد متوازن اقتصادی، ساخت و ساز در حوزه مسکن توجه ویژه دارد و گفته سالی یک میلیون واحد مسکونی و یک میلیون شغل ایجاد میکند که با تحقق این میزان 10 درصد رشد اقتصادی خواهیم داشت که اگر اتفاق بیفتد طی چهار تا پنج دهه گذشته بی نظیر بوده است.