معاون اداری مالی کمیته امداد در گفت و گو با ایلنا خبر داد:
بودجه ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال ۹۱

امداد از نظر تشکیلاتی، نهادی عمومی و غیر دولتی است؛ اما بیش از ۵۰ درصد منابع آن دولتی است.
ایلنا: معاون اداری مالی کمیته امداد با اشاره به بودجه ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی سال ۹۱ کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: بیش از ۲هزار و ۶۰۰میلیارد تومان از این بودجه از اعتبارات دولتی است.
مصطفی رضایی فرخ در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: امداد از نظر تشکیلاتی، نهادی عمومی و غیر دولتی است؛ اما بیش از ۵۰ درصد منابع آن دولتی است و این نهاد از لحاظ مالی با تنوع منابع، تنوع فعالیتها، پراکندگی جغرافیایی، بودجه متمرکز، تعدد دستگاههای نظارتی مواجه است که با توجه به این موارد باید پوشش مالی در این نهاد صورت گیرد.
معاونت اداری و مالی کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: کمیته امداد حسابداری تعهدی را از ابتدای تاسیس در دستور کار خود داشته و با اقداماتی که در ۱۳سال اخیر انجام داده، از حسابداری تعهدی به حسابداری نقدی رسیده و توانسته با استفاده بهینه از نرم افزار، موانع موجود را رفع و به طور همزمان از مبنای تعهدی و نقدی در یک نظام مالی استفاده کند.
رضایی فرخ با بیان اینکه منابع مالی این نهاد شامل منابع عمومی و منابع اختصاصی است، اظهار داشت: اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای و اعتبارات ابلاغی در منابع عمومی و کمکهای مردمی (صدقات، وجوه شرعی و..)، کمکهای دریافتی از موسسات، سازمانها و نهادها و منابع حاصل از فعالیتهای اقتصادی نیز در منابع اختصاصی قرار دارد.
وی با اشاره به حمایت امداد از بیش از ۴ میلیون نفر به صورت مستمر و حدود ۳میلیون نفر به صورت موردی گفت: این خدمات در قالب کمک معیشت مددجویان به صورت مستمری ماهیانه، خدمات عمرانی شامل: تامین، تعمیر و احداث مسکن، امور بیمه و خدمات بهداشتی و درمانی، اشتغال و خودکفایی، امور فرهنگی و آموزشی، پرداخت وام قرض الحسنه، سایر حمایتهای اجتماعی شامل اکرام ایتام، جهیزیه، امداد به آسیب دیدگان حوادث و... و بیمههای اجتماعی به نیازمندان و افراد تحت پوشش این نهاد ارائه میشود.
وی میزان کل اعتبارات کمیته امداد امام خمینی (ره) جهت پرداخت وام را تا پایان سال گذشته، هزار و ۲۰۰میلیارد تومان عنوان کرد و یادآورشد: تاسیس صندوق قرض الحسنه از سوی این نهاد در دستور کار قرار گرفته است.
دستیار معاونت اداری و مالی کمیته امداد امام خمینی (ره) به پراکندگی جغرافیایی این نهاد از لحاظ مالی اشاره کرد و گفت: در چارت سازمانی قبلی بیش از ۷۰۰ شاخه با دفاتر مالی مستقل وجود داشت و در ساختار جدید ۴۵۰مدیریت شهرستان و مرکز استان با دفاتر مالی جداگانه در سراسر کشور وجود دارد که با توجه به بودجه متمرکز این نهاد، تمام اطلاعات مالی این دفاتر در دفتر مرکزی جمع آوری و به عنوان یک صورت مالی واحد ارائه میشود.
وی ادامه داد: پوشش همزمان مبنای نقدی و تعهد در نظام مالی امداد یکی از الزامات مهم است که قوانین آمره و استانداردهای حسابداری از علل اصلی آن است.