یک متخصص مرمت آثار تاریخی در گفتوگو با ایلنا:
رطوبت دیوارهای کاخ سروستان، سرعت فرسایش آن را افزایش میدهد
کاخ سروستان که قدیمیترین گنبد خشتی جهان را دارد، در اثر نم گرفتگی در دیوارهایش با تهدید مواجه شده است واقدام ویژهای نیز برای رفع این مشکل در این بنای متعلق به دوره ساسانی انجام نمیشود. یک متخصص مرمت بناهای تاریخی معتقد است که وجود این رطوبت سبب افزایش تصاعدی سرعت فرسایش این بنا و تخریب آن میشود.
«شهریار ناسخیان» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد نمگرفتگی دیوارههای کاخ سروستان گفت: رطوبت مدنظر در اثر بارندگی زمینهای کشاورزی به وجود آمده و سالها ست که وجود دارد و با توجه به موقعیتی که این بنا در آن قرار دارد، وجود این رطوبت طبیعی به نظر میرسد.
وی ادامه داد: اما باید توجه کرد که ادامه این روند و وجود رطوبت سبب افزایش تصاعدی سرعت فرسودگی و خوردگی بنا میشود و کم کم ساختار آن را از بین میبرد. بنابراین اقدامات حفاظتی لازم باید صورت بگیرد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: ایجاد «کانال ناکش» ابتداییترین، ضروریترین و حداقل اقدامی است که برای رفع این مشکل میتوان انجام داد و بودجه زیادی نیز نیاز ندارد و پس از آن، در صورت تامین اعتبار، حفاظتهای بهتر و قویتری نیز میتواند، صورت بگیرد.
ناسخیان افزود: البته با صحبتهایی که با مسئولان این بنا صورت گرفته، به نظر میرسد؛ عزم انجام اقدامات مرمتی و حفاظتی وجود دارد و امیدواریم که به زودی این مشکل حل شود.