خبرگزاری کار ایران

واکنش اعضای شورا نسبت به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران

واکنش اعضای شورا نسبت به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران
کد خبر : ۱۵۱۱۲۳۱

همزمان با دویست و پنجاه و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورا نسبت به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران واکنش نشان دادند.

به گزارش ایلنا، سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران در دویست و پنجاه و دومین جلسه شورا در واکنش به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه ما منکر اقدامات نیستیم اما وضعیت حمل و نقل عمومی مطلوب نیست، اظهار کرد: مردم تهران دیگر به سخنان ما اعتماد ندارند؛ چون وعده‌هایی در این سه سال دادیم و موفق نبودیم. مردم باید اقدامات را با چشم ببینند تا حرف‌های ما را باور کنند.

وی افزود: ساعات ترافیک در تهران به اوج رسیده و تا ۱۰ یا ۱۱ شب ترافیک ادامه دارد. سوال ما این است که معاون حمل و نقل در ایستگاه‌های اتوبوس و یا مترو منتظر مانده و شرایط را دیده است؟ بنده این کار را انجام داده و درد مردم را دیده ام.

نجفی با اشاره به برگزاری جلسه با رانندگان تاکسی‌های برقی، یادآور شد: رانندگان استقبالی از این تاکسی‌ها نداشتند؛ آیا هنوز بر واردات این تاکسی‌ها اصرار دارید؟ قرار بود ۵۰ درصد مبلغ این تاکسی‌ها از دولت دریافت شود اما این اقدام صورت نگرفت.

وی به دو برابر شدن تصادفات و فعالیت تنها ۱۰ دستگاه دوربین ثبت تخلفات در سطح شهر، تصریح کرد: این موضوع باید در جلسات با پلیس راهور پیگیری شود. از سویی دیگر راه اندازی جایگاه‌های شارژ نیز باید تعیین تکلیف شود.

علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز با تأکید بر اینکه امیدواریم سرعت در انجام اقدامات ادامه داشته باشد، گفت: بهترین سند بالادستی ما برنامه چهارمی است که شورا مصوب کرده و مشخصاً تکلیف هر جزء از اجزاء شهرداری مشخص شده است.

وی ادامه داد: فصل یکم برنامه چهارم به حمل و نقل و ترافیک اختصاص دارد که ۳۵ حکم دارد. در بخش اول به توسعه حمل و نقل عمومی با ۲۸ حکم و در بخش دوم به توسعه معابر با هفت حکم پرداخته شده است.

قائمی با بیان اینکه حکم یکم به مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک پرداخته و برای سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۰ درصد، ۱۴۰۲ به میزان ۴۰ درصد و سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد به این طرح پرداخته می‌شد، گفت: تاکنون گزارشی در این مورد دریافت نکردیم و اساساً نمی‌دانیم شهرداری در این زمینه چه کاری انجام داده و خواهد داد.

وی همچنین تصریح کرد: حکم دوم نیز به خطوط یک تا هفت مترو اشاره دارد و قرار بوده از ۲۴۷ کیلومتر به ۳۳۴ کیلومتر در سال آینده برسیم و تا پایان سال باید به ۳۰۵ کیلومتر برسیم که بر این اساس باید تاکنون ۲۹۵ کیلومتر به مرحله نهایی می‌رسید که گزارشی مدون در این خصوص نداریم.

قائمی با تأکید بر اینکه افزایش ناوگان اتوبوسرانی تا پایان تیرماه امسال باید به پنج هزار و ۸۳۹ دستگاه می‌رسید، اظهار کرد: خصوصی‌سازی اتوبوسرانی باید تا پایان برنامه به ۶۸ درصد می‌رسید و باید تا پایان امسال به ۵۸ درصد برسد و نمی‌دانیم تاکنون چه میزان خصوصی‌سازی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: حکم ۲۳ به هماهنگی با پلیس راهور برای ممنوعیت توقف خودروهای پلاک شهرستان‌های دیگر اشاره دارد که نمی‌دانیم در چه مرحله‌ای قرار دارد.

نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه ما به معاون حمل و نقل و ترافیک گفتیم به صحن نیایند تا گزارش کاملی برای ارائه آماده شود، اظهار کرد: ما متوجه شدیم که ایشان تکلیف دارند و باید گزارش ارائه دهند.

وی افزود: گزارش مدیریت با گزارش عملیاتی تفاوت دارد که تفاوت آن بین دو واژه امید و افتخار است. خرید یک اتوبوس در روز صحیح است اما سرجمع خرید اتوبوس در ماه با زمان ابتدای دوره مدیریت شهری تطابق دارد. از سال ۱۴۰۰ تا امروز تعداد کل اتوبوس‌ها در سقف بیش از پنج هزار دستگاه باقی مانده و تعداد اتوبوس‌های شاغل هزار و ۹۳۰ دستگاه است و ۵۰ دستگاه نیز در حال شماره‌گذاری و دو دستگاه اتوبوس برقی در حال تست است.

به گزارش سایت شهر، سلیمانی با بیان اینکه اتوبوس‌هایی سند و پلاک دارند اما در عمل قابل استفاده نیستند و توجیه بازسازی ندارند و اسقاطی هستند، گفت: سه هزار و ۱۷۴ دستگاه اتوبوس فعال در شهر داریم اما بر اساس برنامه چهارم هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تا پایان این دوره باید فعال باشند.

وی ادامه داد: دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی وارداتی و دو هزار و ۵۰۹ دستگاه داخلی و همچنین دو هزار و ۵۴۰ دستگاه نیز اتوبوس‌های برقی داخلی است که با احتساب دیگر اتوبوس ها، از برنامه چهارم عبور می‌کند. در اتوبوس‌های برقی داخلی تعداد دستگاه‌ها به چند صد دستگاه هم نمی‌رسد و باید روزانه بیش از ۶ دستگاه اتوبوس چینی وارد شود تا به نتیجه برسیم. چهار ۱۰ هزارم با احتساب اتوبوس‌های تستی وارد شده است.

سلیمانی با تأکید بر اینکه روزانه یک اتوبوس وارد شده که تقدیر می‌کنیم، گفت: اگر آنچه در گزارشات لحاظ شده بپذیریم مصداق دانش آموزی است که در خردادماه امتحان دارد و به صورت اپن بوک امتحان می‌دهد و کتاب را هم خود انتخاب کرده است اما در روشی که خود نیز انتخاب کرده موفق نشده است.

وی اضافه کرد: اگر روزی یک اتوبوس هم وارد کنیم تعداد اتوبوس‌های فعال نسبت به سال قبل رشد نخواهد کرد. مثل این است که لیوان لیوان خارج کنیم و استکان استکان وارد کنیم؛ لذا باید تلاش جدی شود تا به برنامه چهارم دست پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا گفت: اگر به هر دلیلی دولت نتواند رقم را پرداخت کند شهرداری تضمین می‌کند که یک رام قطار را به ناوگان تحویل دهد؟

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه کارهایی انجام شده که قابل تقدیر است و کارهایی نیز انجام نشده است، اظهار کرد: باید ۷۷۰ دستگاه اتوبوس از شرکت عقاب افشان تأمین می‌شد که نیمی از آن تأمین شده و ۱۱۶ دستگاه از شرکت اسنا که ۵۰۰ دستگاه قرارداد داشته تحویل گرفته شده است.

وی افزود: باید از ۵۰۰ دستگاه مینی بوس نیز ۴۰۰ دستگاه تحویل می‌شد که ۲۰ دستگاه تحویل شده و ۱۰ ون معلولین نیز تحویل گرفته شده است. مشکل در تأمین این وسایل حمل و نقل عمومی، عدم تأمین نقدینگی از سوی شهرداری اعلام شده است؛ علیرغم اینکه بودجه خوبی تصویب شده چرا نقدینگی تأمین نشده است؟

تشکری هاشمی با بیان اینکه با فراز کم و نشیب بسیار در سیستم‌های دریافت بلیط الکترونیک مواجه هستیم، یادآور شد: مردم می‌پرسند که چگونه هزینه‌ها را پرداخت کنند؟ ۵۰ درصد ایستگاه‌ها دستگاهی ندارند و نزدیک به هزار میلیارد تومان از این مسیرعدم النفع به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: قرار بود ۵۰ درصد هزینه تاکسی‌های برقی از مسیر ماده ۱۲ از دولت دریافت شود و عملاً شاهد بی‌رغبتی از سوی رانندگان بودیم و تنها ۱۵۰ دستگاه خریداری شده و ۱۰۸ دستگاه به رانندگان ارائه شده است. ۵۰ هزار تاکسی فرسوده داریم و علیرغم ثبت نام ۳۰۰ دستگاه تاکسی با شرکت کرمان موتور ۱۵۰ دستگاه تحویل گرفته شده و با این اعداد نمی‌توان پاسخگوی نیازها بود. اگر روند به این شکل باشد تاکسی‌های برقی روی دست شهرداری می‌ماند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه قرار نیست منتظر بمانیم تا مردم تاکسی‌های برقی بخرند، گفت: سال قبل یک و نیم میلیون خودرو تولید شده اما سهم شهرداری تهران تنها دو هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی بوده است. در تهران با ۸۰ هزار تاکسی باید سالانه هشت هزار تاکسی را نوسازی کنیم تا به وضعیت پایدار برسیم. حالا که پول در اختیار داریم باید با شرکت‌های خودروساز صحبت شود که چرا تحویل نمی‌دهند؟

وی افزود: در مورد سیستم‌های هوشمند به اندازه‌ای موارد را تکرار کردیم که خجالت‌آور شده است. از ۴۸۰ دستگاه دوربین کنترل ساعت ۱۰ دستگاه فعال است و وقتی بودجه و ساز و کار قانونی داریم چرا تعطیل است؟ اتفاقاتی پشت پرده می‌افتد که از ید معاونت حمل و نقل خارج است. تقاضای ما این است که معاون حمل و نقل صراحتا در این مورد پاسخ دهند.

تشکری هاشمی با اشاره به ورود روزانه ۳۰۰ هزار خودرو به طرح ترافیک، گفت: اگر جریمه ۱۶۸ هزار تومانی لحاظ می‌شد در این سه سال بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد توسط شهرداری کسب می‌شد اما دوربین‌ها مشکل دارند و ورود خودرو‌ها به طرح به ثبت نمی‌رسد.

وی ادامه داد: حوزه حمل و نقل و پلیس راهور باید ارتباط تنگاتنگ داشته باشند اما این ارتباط هنوز به درستی شکل نگرفته است. پلیس هیچ اقدامی نمی‌کند و ادعای خود را دارد و شهرداری هم نمی‌تواند مشکلات خود را با پلیس حل و فصل کند.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه موانعی در مسیر وجود داشته است، گفت: برنامه ما توسعه حمل و نقل عمومی بوده اما برنامه‌های توسعه‌ای در اکثر ادوار بیش از ۳۰ درصد محقق نبوده اما شهرداری به درستی برای اجرای برنامه ایستاده است. تعیین یک اولویت و فهم شرایط موضوع مهمی است اما به نتیجه رسیدن آن به هماهنگی بین دستگاه و همکاری خارج از کشور است.

وی افزود: حتما باید موانع در طول مسیر برطرف شود تا به نتیجه برسیم البته تقاضای شورا برای تسریع در امور باعث می‌شود که تلاش‌ها افزایش یابد تا نتایج حاصل شود.

نادعلی با تأکید بر اینکه تسهیلاتی که به رانندگان تاکسی برای خرید تاکسی‌های جدید پیش بینی شده کافی نیست، اظهار کرد: با توجه به وضعیت درآمدی رانندگان اگر این تسهیلات افزایش پیدا کند، کمک کننده خواهد بود.

وی ادامه داد: ما از چین برای واردات اتوبوس اقدام کردیم اما باید حق شرکت‌های خودروساز داخلی که به تعهد خود عمل کرده اند، درست بشماریم. ما موظف به حمایت از خودروساز داخلی هستیم اما باید به خودروسازانی که به تعهدات خود نیز عمل نکرده‌اند و حق مردم را ضایع کرده اند، نیز پرداخته شود.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا با بیان اینکه برنامه چهارم به کلی بازنویسی شده است، گفت: شورا این برنامه را تصویب کرده اما کار دشوار است. کسانی که کار اجرایی کردند می‌دانند که سال‌ها جریان تولید اتوبوس در کشور متوقف بوده است. مجلس و شورا نباید مدام پرسشگری کنند و امید را از بین ببرند. ۱۸ ایستگاه جدید مترو راه اندازی شده و قرارداد ۷۹۱ دستگاه واگن نیز منعقد شده است.

وی افزود: عده‌ای می‌گفتند ممکن است عکس‌های منتشر شده متعلق به واگن‌های چینی نباشد اما امروز تصاویر داخل واگن‌ها در شورا منتشر شد و دیدیم که قطار چینی در حال ساخت است. در این زمینه به حمایت دولت نیاز داریم. در همین مسیر ۲۱ واگن ملی جدید نیز در حال ساخت است.

مظفر با بیان اینکه هزار و ۸۷۶ دستگاه اتوبوس فعال داشتیم که به سه هزار و ۱۷۴ دستگاه رسیده است و مثال با لیوان آب ریختن و با استکان برداشت کردن درست نیست و نمی‌خواهیم که انشاء بخوانیم، گفت: معادل ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی پردیس مسافری شرق پرداخت شده و امروز در حال فعالسازی است و نباید آن را نادیده گرفته است. هفت هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی نیز نوسازی شده و حتماً تذکرات درست است که باید دولت تسهیلات بیشتری بپردازد تا امور تسهیل شود.

وی همچنین تصریح کرد: باید بتوانیم به کارهای بزرگ افتخار کنیم و مطالبه‌گری برای سایر امور داشته باشیم.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در ادامه با بیان اینکه اشکال این نیست که نتوانستیم به اعداد وعده داده شده برسیم بلکه اشکال دادن وعده‌هایی بود که عملیاتی نمی‌شد، گفت: در مصاحبه‌ها و در شورا وعده‌هایی مطرح می‌شد که عملیاتی نبود البته قبول داریم امور در این بخش با دیگر بخش‌ها قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: شهرداری تهران ویژه نامه‌ای منتشر کرد و ادعا داشت که ۷۵ درصد برنامه چهارم را محقق کرده و این سوال را داریم که در بخش حمل و نقل عمومی تا چه میزان توانسته برنامه را تحقق ببخشد؟

امانی با بیان اینکه خط ۶ و ۷ مشکل بودجه دارد، گفت: دو سال است بالاترین میزان بودجه را برای حمل و نقل عمومی اختصاص داده‌ایم اما این موضوع مطرح می‌شود که باید متمم بودجه برای دو خط پیش بینی شود. ما مشکل تصویب و اعتبار نداریم و مشکل تأمین نقدینگی است.

وی اضافه کرد: شهرداری بگوید به اولویت اول مدیریت شهری در طول چهار ماه اخیر، چه میزان اعتبار تخصیص داده شده است؟ ما بارها پرسیدیم که دولت سهم خود را پرداخت کرده که امروز می‌بینیم دولت سهم خود را نداده و همان ۱۰ درصد را هم شهرداری پرداخت کرده است.

امانی گفت: ما از ورود هزار دستگاه اتوبوس تقدیر می‌کنیم و باعث خوشحالی ماست. ما سیاه نمایی نمی‌کنیم اما باید پاسخگوی سوالات اذهان عمومی باشیم. امروز می‌بینیم دولت رقمی پرداخت نکرده و شهرداری ۱۰ درصد را پرداخت کرده و امروز می‌گوید برای پنج درصد باقی مانده دولت باید کمک کند.

سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه از ۲۴۲ دوربین طرح ترافیک ۱۱۶ دوربین فعال است، اظهار کرد: نباید این ذهنیت ایجاد شود که دوربین‌ها خراب است و وارد طرح ترافیک شوند و بعد از آن ببینند ۱۰ تا ۱۲ میلیون جریمه روی دست آن‌ها مانده است و بگویند آقای تشکری گفته که دوربین‌ها خراب است.

وی ادامه داد: هزار و ۱۷۵ دستگاه دوربین نظارت تصویری فعال است و تنها ۱۲۵ دستگاه خراب است. اگر از امروز هیچ اتوبوسی هم به شهر وارد نشود معادل ۱۰ برابر دوره قبل اتوبوس وارد شده است. ما در ابتدای دوره به چه کنم چه کنم افتادیم که با ۸۰۰ دستگاه اتوبوس چگونه شهر را اداره کنیم که سریعتر ۱۵۰ دستگاه اتوبوس خریدیم.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه جلسه به این دلیل برگزار نشده که در مورد عملکرد معاونت حمل و نقل بررسی انجام دهیم، گفت: قرار بود در مورد گزارش یک ماهه اقدامات صحبت شود. بحث ما این بود که ما در مشکلی گرفتار شدیم و اتوبوس‌ها به میزانی که باید برسد نرسیده است. اگر هزار دستگاه اتوبوس هم وارد شهر کنیم در تهران به سختی دیده می‌شود. باید چند هزار دستگاه اتوبوس وارد کنیم تا حمل و نقل روان در این بخش داشته باشیم. ۷۹۱ دستگاه واگن را هم باید بیاوریم و البته انتظار داریم که به هزار و ۵۰ دستگاه برسد.

وی افزود: نباید به مسائل دیگر پرداخت و باید بگوییم وضعیت خریدهایی که انجام دادیم در چه حالی است؟ این موارد برای ما کافی نیست و هیچ کسی هم راضی نیست و قطعا معاون حمل و نقل و شهرداری هم راضی نیست اما چه کار می‌شود کرد؟ اگر تجربه داریم بگوییم چه کنیم و اگر نداریم از تجربه داران بپرسیم چه کار می‌شود کرد؟

چمران با بیان اینکه کشتی نفت را فروختند اما مبلغ جای دیگری هزینه شد، گفت: شهرداری مجبور شد قرض کند و مبالغ را خود بپردازد تا آبرویش نرود و ساخت واگن‌ها آغاز شود که انجام شد. امیدواریم کارگزاران دولت نیز سهم خود را بپردازند و حتی رقم قرض نیز پرداخته شود. آن‌ها شروع به ساخت کار کرده‌اند اما تحویل نخواهند داد. همه ما باید سرباز باشیم و در میدان کار کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: پول این اتوبوس‌ها نیز تأمین شده و منتظر امضاها هستند. شنبه گذشته گفتند رقم پرداخت شده اما بنده هنوز قبول ندارم که رقم پرداخت شده است. به این دلیل که در گذشته نیز مطرح شد که ارقام پرداخت شده اما نشده بود. این درد همه ماست. باید صادقانه موارد را بگوییم که تلاش کرده‌ایم و تا اینجا رسیده‌ایم و به مشکلات برخورد کرده ایم. شهرداری از بانک قرض کرده تا در تفاهمات آبرویش نرود. نباید اینجا طلبکارانه بنشینیم و بگوییم چه شده است.

رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: باید با دولت مجددا صحبت شود. این فقط مشکل تهران نیست. چند روز پیش در یکی از شهرها گفتند ۲۸ دستگاه اتوبوس خریده‌اند و پیش پرداخت را در سال ۱۴۰۱ داده‌اند اما تنها دو اتوبوس تحویل گرفته اند. خواهش و توصیه من این است که دوستان عزیز انتقاد کافی نیست. آقای هرمزی را بفرستیم وسط میدان و اینجا بگوییم چرا کاری نکردید، نمی‌شود. ما باید خودمان وارد میدان شویم تا ببینیم باید چه کار کنیم. اگر نتوانیم آبرویمان می‌رود و پایان دوره است. دوره قبلی هم می‌خواستند کار کنند و اینجا نبودند که کار نکنند اما مشکل وجود داشت و نمی‌شد.

وی افزود: بخش عمده امور دست شهرداری است. بنده چند بار گفتم تا وقتی که کاری انجام نشده، گزارش ارائه نشود و در مورد آنچه انجام شده گزارش بدهیم. مشکلاتی وجود دارد و مثل سیر و سرکه می‌جوشیم که مردم در صف اتوبوس و مترو ایستاده اند. ما تونل و ایستگاه داریم اما واگن نداریم. در نهایت باید حرکت کنیم تا خداوند نیز برکت دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز