در نشست خبری مطرح شد؛
اولین قدم در پیشگیری از وقوع جرم؛ جلوگیری از تصویب قوانین جرمزا است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: اولین قدم در پیشگیری از جرم جلوگیری از تصویب قوانین جرمزا است
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم انعقاد تفاهم نامه ۵جانبه معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه و وزارت ارتباطات و ۳ اپراتور بزرگ تلفن همراه، امروز صبح در ساختمان وزارت ارتباطات برگزار شد.
«علی غلامی» معاون پیشگیری قوه قضاییه در این مراسم خاطر نشان کرد: امیدوارم این قدمی که امروز بر میداریم قدم موثری باشد. وقتی بحث پیشگیری از جرم مطرح میشود چهار عامل نیز در کنار آن مطرح است.
وی در ادامه توضیح داد: اولین بستر تصویب قوانین جرم زا است که با ندیدن یک سری جوانب زمینه را برای وقوع یک سری جرم فراهم میکنند، پس اولین قدم جلوگیری از تصویب قوانین جرم زا است.
غلامی خاطر نشان کرد: بستر دوم سامانههای جرم زا هستند. ما یک سری سامانه در کشور داریم که بعضا یک گپهایی دارند که با استفاده از آنها برخی افراد مرتکب جرم میشوند. لذا برخی سامانههای موجود در کشور قابلیت سو استفاده را دارند. سوم نهادهایی هستند که تولید جرم میکنند. بخشی از جرمها هم فرد محور است یعنی در واقع بخشی از زندگی یک شخص جرم محور است.
وی افزود: یک مساله که کار ما را در پیشگیری از جرم سخت میکند ناآگاهی مردم است. ارتقا آگاهی حقوقی مردم و ارتقا آگاهی مردم از جرائم خاص باید افزایش شود. به عنوان مثال یکی از جرائم در کشور ما امضا بدون مطالعه است که باید آگاهی در خصوص آن افزایش یابد.
معاون پیشگیری قوه قضاییه گفت: نکته بعدی قابل تامل، تعامل و ارتباط است. ما مامور به این هستیم که آگاهی مردم را بالا ببریم و همکاری ما با وزارت ارتباطات به این تعامل کمک میکنید تا در زمینه پیامک و ارسال آن آگاهی رسانی را انجام دهیم. این هم افزایی مصداق بارز رابطه و اجتماعی بودن در راستای مسائلی است که مردم با آن درگیر هستند.