در گردهمایی کارگران قراردادی و پیمانی مطرح شد؛
باقری: باید طی ۵ سال آینده عقبماندگیِ مزدی را جبران کنیم

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: امیدوارم طی ۵ سال اخیر رویه افزایش متناسب دستمزد ادامه داشته باشد تا هم مشکل معیشت کارگران رفع و هم ناترازی صندوقها کم شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، در گردهمایی کارگران قراردادی و پیمانی کشور گفت: کارگران باید به حقوق خود آگاه باشند و من معتقدم اگر به حقوق خود آگاه باشیم وحدت هم به دست خواهد آمد.
وی به حق درمان و آموزش رایگان، داشتن مسکن مناسب و حق بهرهمندی از تامین اجتماعی که از حقوق شهروندان در قانون اساسی کشور است اشاره کرد و گفت: کارگران امروز علی رغم داشتن بیمه پایه از درمان رایگان بیبهره هستند. کارگران و بازنشستگان حتی با داشتن بیمه تکمیلی نیز باز هم برای درمان باید از جیب خود هزینه کنند که این خلاف قانون اساسی کشور است.
وی به رواج تفکر نئولیبرالی در سطح مدیران کشور اشاره کرد و گفت: اقتصاددانهای نئولیبرال، مشاوران دولتمردان بوده و هستند و سیاستهایی مثل سرکوب دستمزد، موقتیسازی قراردادهای کار، خصوصیسازی، آزادسازی قیمتها و حذف یارانهها از نتایج مشاورههای آنها است. این سیاستها اوضاع کارگران را طی سالها بدتر کرده است.
وی در ادامه به دستمزد امسال کارگران اشاره کرد و گفت: در جلسه شورایعالی کار با وفاق و البته مباحث کارشناسی و کشمکش توانستیم بخشی از عقب ماندگی دستمزد را جبران کنیم. در سایر سطوح مزدی نیزبیشترین افزایش را طی سالها داشتیم. افزایش دستمزد امسال به نسبت سالهای گذشته بهتر بود اما همچنان کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد و هنوز هم کارگر باید برای گذران زندگی خانواده خود، چند شیفت کار کند.
باقری به همراهی وزارت کاردر جلسات مزدی اشاره کرد و گفت: همراهی وزارت کارمهم بود اما باید بگویم که وزارت صنعت و اقتصاد همچنان برای افزایش دستمزد مقاومت میکردند و اعتقاد دارند که افزایش دستمزد باعث افزایش نرخ تورم میشود.
وی گفت: نظریه تاثیر دستمزد بر افزایش نرخ تورم سالهاست که رد شده و اقتصاددان برنده جایزه نوبل نیز در کتاب خود به این موضوع اشاره کرده است. ما نیز این موضوع را در کشور خود دیدهایم. زمانی که دستمزدها ۵۷درصد افزایش یافت، گزارشهای مرکز آمار نشان میداد که اوضاع اشتغال بهبود یافته بود. سال بعد از آن اما مزد سرکوب شد و تورم همچنان بالا رفت. در نتیجه در کشور ما ارتباط معناداری بین تورم و دستمزد وجود ندارد.
عضو کارگری شورایعالی کار گفت: امیدوارم طی ۵ سال اخیر رویه افزایش متناسب دستمزد ادامه داشته باشد تا هم مشکل معیشت کارگران رفع شود و هم ناترازی صندوقها کم شود تا دیگر شاهد اخذ تصمیماتی چون افزایش سن بازنشستگی یا افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده و… نباشیم.