خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از ششمین روز جشنواره موسیقی جوان؛

قوی در اجرا، ضعیف در تئوری!/ رده سنی الف عالی رده‌های دیگر ضعیف

قوی در  اجرا، ضعیف در تئوری!/ رده سنی الف عالی رده‌های دیگر ضعیف
کد خبر : ۷۹۳۷۴۰

ششمین روز از سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان روز پنجشنبه دهم مردادماه به ساز تنبور اختصاص داشت و علی‌اکبر مرادی، محمد ذوالنوری و علیرضا فیض‌بشی‌پور داوری بخش‌های مختلف آن را به عهده داشتند. علی‌اکبر مرادی درباره کیفیت اجراهای شرکت‌کنندگان گفت: نقاط ضعف نوازندگان این است که هرچه جلوتر می‌روند، از فرهنگ فاصله می‌گیرند. آنها موسیقی‌های دیگری گوش می‌دهند یا سازهای دیگری می‌نوازند و از آن شور و حال اصل موسیقی مقامی فاصله می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز پنج شنبه دهم مردادماه، ششمین روز از جشنواره ملی موسیقی جوان بود که سیزدهمین دوره آن در حال برگزاری است.

سیزدهمین دوره از جشنواره موسیقی جوان 5 مردادماه آغاز شده و تا 5 شهریورماه ادامه خواهد داشت. در بخش موسیقی نواحی این جشنواره هر روز به یک استان اختصاص داده شده و در بخش‌های دیگر نیز این تقسیم‌بندی‌ها همچنان وجود دارد.

ششمین روز از جشنواره موسیقی جوان به نوازندگان جوان تنبور اختصاص داشت که در دو بخش تنبور و آواز تقسیم‌بندی شده بود و محمد ذوالنوری، علیرضا فیض‌بشی‌پور و علی اکبر مرادی سه نفر از بزرگان عرصه تنبور داوری این دو بخش را به عهده داشتند و آثار اجرا شده توسط راه یافتگان به مرحله نهایی را داوری می‌کردند.

تنبورنوازان شرکت کننده در جشنواره موسیقی جوان مانند دیگر بخش‌ها به سه رده الف، ب و ج تقسیم‌بندی شده بودند. شرکت‌کنندگان بخش نوازندگی از 9 صبح روز پنجشنبه تا ظهر همان روز به اجرای آثارشان پرداختند و پس از آن شرکت‌کنندگان بخش آواز روی صحنه رفتند و توسط داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند.

ضعف شرکت‌کنندگان در پاسخ به سوالات تئوری!

بنا به گفته علی‌اکبر مرادی اغلب شرکت‌کنندگان از سطح اجرای خوبی برخوردار بودند، اما نکته مورد توجه حین داوری آثار این بود که اغلب شرکت‌کنندگان حتی آنهایی که سطح اجرای بالایی داشتند در بخش سوالات تئوری ضعیف بودند و به طور کلی سوالات داوران را به درستی پاسخ نمی‌دادند. این درحالی بود که اغلب سوالات مطرح شده توسط اعضای هیئت داوران به تقسیم‌بندی مقام‌ها و تعاریف آنها اختصاص داشت یا درباره بزرگان تنبور دو منطقه صحنه و گوران بود.

نظرات اعضای هیئت داوران درباره کیفیت اجرای شرکت‌کنندگان بخش تنبور

محمد ذوالنوری: کاش اجرای هر شخص در منطقه خودش برگزار می‌شد

محمد ذوالنوری یکی از اعضای هیئت داوران، درباره اجراهای روز ششم جشنواره گفت: اجرای گروه الف بسیار خوب بود اما شرکت‌کنندگان در رده سنی ب و ج افت داشتند.

ذوالنوری گفت: از اجراهای روز ششم راضی هستم و احساس می‌کنم اگر این نوازندگان جوان بیشتر راهنمایی شوند و زیر نظر اساتید بزرگ آموزش ببینند، آینده‌های خوبی برای موسیقی تنبور خواهند بود.

او درباره چگونگی حضور شرکت‌کنندگان در جشنواره نیز گفت: به نظرم بهتر بود در بخش موسیقی نواحی جشنواره، اجرای هر شخص در منطقه خودش برگزار می‌شد. برای نوازندگان طی مسافت تا به تهران بسیار سخت است و اگر این موضوع در سال‌های آینده در دستور کار مسئولان جشنواره قرار گیرد، بسیار خوب است.

علی‌اکبر مردای: نوازندگان هرچه جلوتر می‌روند از فرهنگ فاصله می‌گیرند

علی‌اکبر مردای یکی دیگر از اعضای داوران نیز درجه کیفی اجراهای رده سنی الف را بسیار  بالا و عالی دانست و از رده‌های سنی ب و ج اظهار نارضایتی کرد. این آهنگساز و نوازنده تنبور اجرای شرکت‌کنندگان سه رده سنی بخش آوازی را نیز پایین‌تر از حد انتظار دانست.

علی اکبر مرادی در اینباره گفت: نقاط ضعف نوازندگان این است که هرچه جلوتر می‌روند، از فرهنگ فاصله می‌گیرند. آنها موسیقی‌های دیگری گوش می‌دهند یا سازهای دیگری می‌نوازند و از آن شور و حال اصل موسیقی مقامی فاصله می‌گیرند.

مرادی ضمن موثر دانستن جشنواره موسیقی جوان گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور و اوضاع اقتصادی و عدم حمایت از نوازندگان جوان، برگزاری چنین جشنواره‌ای می‌تواند بسیار مفید باشد و همین که نوازندگان برای یک فرهنگ قدیمی عشق می‌ورزند، این خودش جای خوشحالی دارد.

مرادی گفت: نسبت به سال‌های گذشته استفاده از ساز تنبور بیشتر شده اما بهتر آن است که این گرایش کمی نباشد.

علی‌اکبر مرادی در پایان گفت: در روزهای 28 و 29 مردادماه در خانه تنبور جشنواره‌ای برای این ساز برگزار خواهد شد و از هم‌اکنون باید خود را برای شرکت در آن رویداد آماده کنم.

شرکت‌کنندگان بخش‌های مختلف در روز ششم جشنواره ملی موسیقی جوان

شرکت‌کنندگان گروه سنی الف که به دو بخش الف 1 و الف 2 تقسیم شده‌اند، عبارتند از: رها افضلی، سیدسارینا مرادی، کیان ناصری، مهدی بابایی، رومینا نوروزی، ایلیا محمدی، امیرسام رضوی، دریا کاکائی، دنیا کاکائی و سارا کاکائی، حافظ کریمی، وریا کریمی، سید سیروان رستمیان، بنیامین گراوند، اهورا افراز، سیده غزل شفیعی و سیدفرهاد فرهادی.

در بخش ب نیز مهدی مریدی، مهدی مرادی، همایون کاکی، جهاندار ملکی، مهرشاد دوامی، سیدامیر حسینی و امیر مرادی به اجرای آثار پرداختند.

سهیل رستمی،  مصطفی عزیزی، سید نوید کمری باغزینبی، علی مومیوند، نیما محمدی، پیمان مولایی و حسنا فتحی نیز شرکت‌کنندگان رده سنی ج بودند.

در بخش آخر که به آواز و تنبور اختصاص داشت نیز، حامد طاهری میرحصاری، پژمان طاهری نیا، بردیا اکابری، کسری کاکائی و کامیاب چراغی افضل در رده سنی الف روی صحنه رفتند و در رده سنی ب نیز پدرام طاهری نسب، برزو امیریان، سپهر ذوالنوری، سجاد رضایی، ایوب رضایی و جهاندار ملکی، حاضران جشنواره بودند. فرزین زهری صحنه، سجاد علائی فر، افشین براک، جهانگیر مرادی وند و سعید کرمی راد نیز شرکت کنندگانی بودند که در در رده سنی ج حضور یافتند.

سیزدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ 5 مردادماه تا 5 شهریورماه سال جاری در تالار رودکی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز