خبرگزاری کار ایران

نویسنده فلسطینی در گفتگو با ایلنا مطرح کرد؛

اسرائیل نتوانسته حتی یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کند/ دعوای صهیونیست‌ها برای سربازگیری از یهودیان/ حریدی‌ها حاضر به حضور در جبهه‌های جنگ نیستند

اسرائیل نتوانسته حتی یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کند/ دعوای صهیونیست‌ها برای سربازگیری از یهودیان/ حریدی‌ها حاضر به حضور در جبهه‌های جنگ نیستند
کد خبر : ۱۵۵۱۰۰۲

رژیم صهیونیستی تمامی کارت‌های خود را علیه حزب الله لبنان رو کرده با این حال، این حزب الله است که مدام شگفتانه‌های تازه‌ای را علیه این رژیم آشکار می‌کند. به عنوان مثال، حمله به خانه نتانیاهو در قیساریه و یا هدف قرار دادن پادگان تیپ گولانی در حیفا و یا عملیاتی کردن موشک‌های مدرنی نظیر نصر ۲ در میدان‌های جنگ علیه اسرائیل، همه و همه شگفتانه‌هایی هستند که حزب الله لبنان آن‌ها را علیه اسرائیل رو می‌کند و چالش‌ها و خسارت‌های زیادی را برای این رژیم ایجاد کرده و می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، روند تحولات جنگی میان حزب الله لبنان و رژیم اشغالگر قدس وارد مرحاله تازه‌ای شده است. در این رابطه، به تازگی شاهد بوده‌ایم که برخی از مقام‌های ارشد صهیونیست از جمله بزالل اسموتریچ وزیر دارایی صهیونیست‌ها در موضع‌گیری‌هایی، از اراده اسرائیل جهت پایان دادن به جنگ در لبنان تا قبل از آغاز سال جاری میلادی خبر داده‌اند. برخی منابع خبری غربی نیز از چراغ سبز نتانیاهو به این مساله خبر داده‌ و تاکید داشته‌اند که وی در حال انجام رایزنی‌های لازم در این رابطه است.

با این همه، صاحب نظران و تحلیلگران بر این باورند که ماجرا به این راحتی‌ها هم نیست و اسرائیل هنوز با موانع جدی و عدیده‌ای در مواجهه با مقاومت اسلامی لبنان رو به رو است. جریان مقاومتی که اکنون با تعیین "شیخ نعیم قاسم" به عنوان دبیرکل جدید خود و در عین حال، احیای ساختاری و تشدید عملیات‌هایش علیه اراضی اشغالی، توانسته معادلات تازه‌ای را در جبهه‌های نبرد علیه اسرائیل تعریف کند و خسارت‌های جدی را برای اشغالگران صهیونیست به بار آورد. از این رو، ایلنا در گفتگو با "محمد جمیل" نویسنده و تحلیلگر فلسطینی روابط بین الملل به واکاوی چند علامت سوال مهم در این رابطه پرداخته است.

مشروح گفتگو با محمد جمیل را در ادامه می‌خوانید.  

به تازگی شاهد طرح زمزمه‌های مختلف با محوریت اراده ارتش رژیم اشغالگر قدس جهت خاتمه دادن به جنگ در جبهه شمالی و علیه حزب الله لبنان هستیم. تحلیل شما از این موضوع چیست؟

این مساله را از جهات مختلف می‌توان تحلیل کرد: اول اینکه بیش از یک ماه است که رژیم اسرائیل حمله زمینی خود را به لبنان آغاز کرده با این حال، علی رغم بکارگیری نیروهای هوایی و زمینی خود در مقیاس گسترده، حتی نتوانسته یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کتند. البته که آن‌ها به طور موقتی و برای مدت زمان کوتاه وارد بخش‌هایی از جنوب لبنان شده‌اند با این حال، به هیچ عنوان قادر به حراست از مواضع اشغالی نبوده‌اند و تلفات سنگینی را داده‌اند.

در این رابطه، باید این نکته را نیز مد نظر داشته باشیم که رژیم صهیونیستی تمامی کارت‌های خود را علیه حزب الله لبنان رو کرده با این حال، این حزب الله است که مدام شگفتانه‌های تازه‌ای را علیه این رژیم آشکار می‌کند. به عنوان مثال، حمله پهپادی به خانه نتانیاهو در قیساریه و یا هدف قرار دادن پادگان تیپ گولانی در حیفا و یا عملیاتی کردن موشک‌های مدرنی نظیر نصر ۲ در میدان‌های جنگ علیه اسرائیل، همه و همه شگفتانه‌هایی هستند که حزب الله لبنان آن‌ها را علیه اسرائیل رو می‌کند و چالش‌ها و خسات‌های زیادی را برای این رژیم ایجاد کرده و می‌کند.

در این چهارچوب، اسرائیل به این جمع‌بندی رسیده که در لبنان چیزی جز تلف‌شدن نیروهایش انتظار این رژیم را نمی‌کشد از این رو سعی دارد بار دیگر با تحریف واقعیت‌ها، اینگونه وانمود کند که پیروز جنگ علیه حزب الله است و می‌خواهد به درگیری‌ها خاتمه دهد.

با این همه، مساله اصلی این است که حزب الله لبنان تاکید کرده که تا جنگ‌افروزی صهیونیست‌ها علیه مردم و مقاومت غزه به پایان نرسد، این مساله که اسرائیل تصور کند می‌تواند زمینه را برای توقف حملات حزب الله لبنان به اراضی اشغالی فراهم کند، به هیچ عنوان واقعی نیست.

امنیت ملی لبنان تا حد زیادی به پایان جنگ در نوار غزه گره خورده است. این مساله‌ای است که حزب الله لبنان به خوبی آن را می‌داند و از این مساله کوتاه نمی‌آید. در عین حال، هیچ بعید نیست که صهیونیست‌ها به دنبال اجرای یک عملیات فریب علیه مقاومت اسلامی لبنان نیز باشند. در این رابطه، آن‌ها با طرح این ادعا که به دنبال آتش بس هستند، سعی دارند زمینه‌ای را برای تشدید حملات آتی خود علیه حزب الله فراهم سازند.

این همان نکته‌ای است که به تازگی بسیاری از صاحب نظران نسبت به آن هشدار داده‌اند. البته که حزب الله لبنان به خوبی از این قبیل حیله‌های اسرائیل آگاه است و در دام آن‌ها نمی‌افتد. به هرحال، جریان مقاومت سال هاست که در جنگ با دشمن حیله‌گیر و مکار اسرائیلی به سر می‌برد و به خوبی مقتضیات این جنگ را می‌شناسد.

آیا در مدت اخیر شاهد تحول خاص و معناداری در جبهه‌های جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان بوده‌اید؟

البته که در این رابطه می‌توان مواردی را مور اشاره قرار داد. به عنوان مثال، پس از حمله پهپادی چند وقت قبل حزب الله لبنان به خانه شخصی نتانیاهو در قیساریه شاهد بودیم که نخست وزیر صهیونیست‌ها مجبور شده جلسات خود را پناهگاه‌های امن زیرزمینی منتقل کند. این مساله کمی نیست.

دیگر مقام‌های ارشد اسرائیلی نیز عملا خطر ترور را بیش از پیش بیخ گوش خود حس می‌کنند. این همان معادله‌ای است که حزب الله لبنان پس از شهادت شهید سید حسن نصرالله توانسته آن را به اشغالگران اسرائیلی تحمیل کند. این اقدام حزب الله از موضع فعال صورت گرفته و توانسته واقعیت‌های تازه‌ای را به اسرائیل تحمیل کند. در عین حال، اکنون به وضوح می‌بینیم که حزب الله لبنان بانک اهداف خود در اقصی نقاط اراضی اشغالی را گسترش بخشیده است.

البته که نکته مهم این است که اسرائیل خیلی خوب می‌داند که این جنبش هنوز موشک‌های مدرن ترِ خود را وارد میدان نکرده است. در کنار این مساله حزب الله لبنان نشان داده یگان پهپادی به شدت قدرتمندی نیز دارد زیرا جولان پهپادهای حزب الله در بخش‌های مختلف فلسطین اشغالی به یک چالش بزرگ برای اسرائیل تبدیل شده و این رژیم حقیقتا در مواجهه با این مساله درمانده شده است.

تاکنون ویدئوهای مختلفی منتشر شده که نشان می‌دهند سامانه‌های پدافندی اسرائیل قادر به هدف قرار دادن پهپادهای حزب الله نیستند و یا حتی یک هلی کوپتر صهیونیست در پی یک پهپاد حزب الله است. این‌ها نشانه‌های معناداری در جبهه‌های جنگی به شمار می‌روند که در نوع خود برای اسرائیل به شدت هزینه‌زا بوده و هستند.

به تازگی شاهد بوده‌ایم که برخی از اقلیت‌های حریدی ساکن در اراضی اشغالی از رفتن به خدمت سربازی امتناع می‌کنند و می‌گویند که حاضرند بمیرند اما به این خدمت نروند. دیدگاه شما در این رابطه چیست؟

جالب است که صهیونیست‌ها صرفا در برابر دیگران نگاه تبعیض‌آمیز ندارند و حتی در درون جامعه خود نیز قائل به تبعیض هستند. حریدی‌ها در اراضی اشغالی تاکید دارند که از امتیازات خاصی برخوردار هستند و اساسا نباید به خدمت سربازی بروند و این وظیفه آن‌ها نیست. این در حالی است که وضعیت سربازگیری در ارتش اسرائیل به قدری حالتی وخیم به خود گرفته که اخیرا نتانیاهو با درماندگی اعلام کرده که حضور اقلیت‌های حریدی در ارتش اسرائیل و خدمت سربازی آن‌ها یک الزام راهبردی برای اسرائیل کنونی است. با این همه، حریدی‌ها تاکید داند که حاضر نیستند در جبهه‌های جنگ حاضر شوند و همین مساله سبب شده تا نیروهای امنیتی اسرائیلی به نحو گسترده‌ای به سرکوب آن‌ها و اعتراضاتشان علیه دولت نتانیاهو بپردازند. به نظر می‌رسد این مساله را هم باید به بحران‌های چشمگیر اسرائیل در بحبوحه اوج گیری تنش‌های منطقه‌ای علیه این رژیم اضافه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز