به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذولفقاری تصریح کرد: بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز به سرمایه گذاری سنگینی دارد اما خوشبختانه در مقابل، بخش پرسودی هم به شمار می آید، لذا اختصاص خط اعتباری به آن نیاز فعالان این بخش است.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از طرح های صنایع تبدیلی و غذایی نیمه کاره کشور ۶۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با سرمایه بخش خصوصی انجام شده است، افزود: در حال حاضر به ۲۳۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح های نیمه کاره نیاز داریم.
ذولفقاری با اشاره به اینکه در سال گذشته وضعیت پرداخت تسهیلات رضایت بخش بود و حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان برای بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در سطح کشور پرداخت شده است، بیان کرد: حدود ۴هزار میلیارد تومان تکلیفی بود و قریب به ۲۱ تا ۲۲ میلیارد تومان تسهیلاتی بود که از منابع داخلی بانک ها پرداخت شد.
وی با تقدیر از تعامل بانک ها خصوصا بانک کشاورزی در تامین منابع مالی طرح ها اظهار کرد: علی رغم محدودیت ها و معذوریت هایی که وجود دارد توانستند مشکل واحدهایی که در آستانه بهره برداری هستند را حل کنند.
ذوالفقاری با بیان اینکه تدوین طرح تحول صنایع تبدیلی تکمیلی بخش کشاورزی در دست اقدام است، ابراز کرد: تمام برنامه های ما به صراحت و شفافیت برای تحول مکانیزاسیون آماده است، اولویت بندی ها، شاخص ها و هدف گذاری ها به تفکیک هر سال تا پنج سال مشخص شده است.
به گفته ذولفقاری، لازمه انجام این طرح تامین خط اعتباری صنایع تبدیلی و تکمیلی است که امیدواریم این اتفاق بیفتد اما تا تعریف این خط اعتباری بنا بر این است که پیگیری های جدی تر کنیم و از سایر بانک ها غیر از بانک کشاورزی مطالبه شود چون بانک کشاورزی با تمام توان در خدمت بخش است.
وی افزود: مطابق بندی که در قانون برنامه ششم، سایر بانک ها مکلفند ۱۵ درصد از سرمایه گذاری هایشان را در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کنند و این مطالبه جدی ما است تا در بحث تامین منابع، بانک ها مکلف و موظف شوند تا به سرمایه گذاران این بخش خدمات دهند.