در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
صادرات ۲۹ هزار تن گوشت مرغ در سال گذشته / کویت متقاضی جدید مرغ ایران

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی پرورشدهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: در سال ۱۴۰۳، ۲۹ هزار تن گوشت مرغ از ایران به کشورهای عراق، ترکمنستان، قطر و عمان صادر شد و به تازگی کویت نیز تقاضای مرغ ایرانی را داشته است.
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی پرورشدهندگان مرغ گوشتی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از صادرات ۲۹ هزار تن گوشت مرغ از کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: نزدیک به دو سال است که تولید گوشت مرغ در ایران مازاد بر مصرف صورت میگیرد در نتیجه با هماهنگیهای صورت گرفته قرار بر این شد که در ازای تحویل هر دو کیلو مرغ به پشتیبانی امور دام اجازه صادرات یک کیلو مرغ داده شود، در نیمه نخست سال بیش از ۱۸ هزار تن مرغ صادر شد و تا پایان سال نیز حجم صادرات به رقم یادشده افزایش پیدا کرد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ بیشتر صادرات گوشت مرغ ایران به مقصد عراق صورت گرفت و پس از آن ترکمنستان، قطر و عمان هم دیگر مقاصد صادرات مرغ ایرانی در این سال بودند، به غیر از عراق دیگر کشورها برای نخستین بار بود که مرغ تولیدی ایران را وارد میکردند، به تازگی از سوی کویت نیز برای صادرات مرغ تقاضا داشتیم و مرغداران حتی با روسیه هم مذاکراتی برای صادرات داشتهاند.
ابراهیمی ادامه داد: هنوز در ارتقای بستهبندی و کیفیت گوشت مرغ جای کار وجود دارد اما خوشبختانه سازگاری مرغ ایرانی با ذائقه کشورهای همسایه به نفوذ به بازارهای این کشورها و غلبه به رقبا کمک کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورشدهندگان مرغ گوشتی به تعیین نرخ مصوب برای گوشت مرغ توسط دولت ایراد وارد دانست و اظهار کرد: دولت در حالی در قیمتگذاری گوشت مرغ دخالت میکند و نرخ مصوب برای این کالا تعیین میکند که تنها ذرت و سویا را به عنوان خوراک طیور با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در اختیار مرغدار قرار میدهد در حالی که هزینههایی از قبیل واکسن، حمل و نقل، مکملها و دستمزد کارکنان از تورم عمومی کشور تبعیت میکند. در نتیجه اکنون قیمت تمامشده تولید هر کیلو مرغ گوشتی بیش از ۷۰ هزار تومان است. اما مرغداران محصول خود را ۵۹ هزار تا ۶۰ هزار تومان در هر کیلو به فروش میرسانند و اکنون مرغ ارزانترین پروتئین مصرفی است.
وی خاطرنشان کرد: هزینههای تولید در چند ماه گذشته به میزان قابلتوجهی رشد داشته بنابراین ما در مکاتبه با وزیر جهاد کشاورزی تقاضا کردیم تا در قیمت خرید حمایتی گوشت مرغ تجدیدنظر شود، عید نوروز و ماه مبارک رمضان زمان افزایش حداکثری مصرف مرغ است اما تجربه نشان داده مصرف مرغ در اواخر فروردین و پس از آن کاهش پیدا میکند بنابراین این نگرانی وجود دارد در نیمه دوم فروردین و اردیبهشت قیمت مرغ ریزش کند.