رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان:
صاحبان معادن سنگهای تزئینی به خام فروشی عادت کردهاند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خام فروشی و پرت سنگ در سنگ بری ها را دو آفت بزرگ سنگ های تزیینی استان دانست و گفت: سه دهه خام فروشی سنگ تزئینی برای کردستان کافی است و معدن داران باید به صورت جدی به فرآوری رو بیاورند تا اشتغال و ارزش افزوده آن به خود معدنداران و مردم استان برگردد.
به گزارش ایلنا، محمد دره وزمی در جلسه بررسی مشکلات معدن داران و خانه معدن استان کردستان با اشاره به وجود ۳۸۷ معدن دارای پروانه بهره برداری در این استان گفت: از این میزان ۱۳۳ مورد فعال ۷ مورد در حال تجهیز ۲۴۷ مورد غیرفعال ۱۴ مورد گواهی کشف و ۷۴ مورد دارای پروانه اکتشاف هستند.
وی با اشاره به توجه جدی به بحث فرآوری و پرهیز از خام فروشی معادن افزود: از سال ۹۳ تاکنون اقدامات قابل توجهی انجام پذیرفته که از آن جمله میتوان به بهرهبرداری طلای زرکوه، طلای دوم در سقز که عملیات اجرای آن آغاز شده است و بحث زنجیره فولاد به ظرفیت یک و نیم میلیون تن ورق اشاره کرد که کارهای مطالعاتی و نرم افزاری آن هم به پایان رسیده است.
دره وزمی با توجه به جانمائی کارخانه فولاد گفت: بنا را بر این قرار دادهایم که کار درست را به انجام برسانیم و این کار درست در هر نقطه از استان باشد برای ما خوشایند است. نکته مهم و قابل توجه این است که در کردستان این کار مهم به انجام برسد و در نهایت از خام فروشی جلوگیری شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: به زودی زنجیره فولاد وارد فاز اجرایی میشود که در فاز اول در حال حاضر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کنسانتره در بیجار تولید میشود که جزء حلقه اول فرآوری سنگ آهن محسوب میشود و قرار است که میزان تولید کنسانتره سنگ آهن و گُندله به ۲ و نیم میلیون تن و در حلقههای بعدی از جمله فولاد و محصول نهایی هم به یک و نیم میلیون تن در سال برسد.
وی به لزوم توجه به معادن کوچک و ضرورت فرآوری آن معادن اشاره کرد و افزود: ممکن است صاحبان معادن کوچک توان فرآوری محصول را نداشته باشند. بر همین اساس شرکت میتکو برای کمک به این معادن کوچک اعلام آمادگی کرده است.
دره وزمی با اشاره به موضوع سنگهای تزئینی و برنامهریزی برای فرآوری این محصول افزود: متاسفانه صاحبان معادن سنگهای تزئینی در فرآوری این نوع سنگها، عملکرد قابل قبولی ندارند و در این زمینه به خام فروشی عادت کردهاند.
وی خام فروشی و پرت سنگ در سنگ بری ها را دو آفت بزرگ سنگ های تزیینی استان دانست و گفت: سه دهه خام فروشی سنگ تزئینی برای کردستان کافی است و معدن داران باید به صورت جدی به فرآوری رو بیاورند تا اشتغال و ارزش افزوده آن به خود معدنداران و مردم استان برگردد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به کارگاههای تولید شن و ماسه در استان نیز اشاره کرد و افزود: ما متولی کارگاه ها و معادن دارای مجوز تولید شن و ماسه هستیم و مسئولیتی در قبال کارگاههای بدون مجوز نداریم و این کار جزو مسئولیتهای اداره کل استاندارد است.
دره وزمی عنوان کرد: شن و ماسه تولیدی در بخش عمران و ساخت و ساز استفاده میشود و به همین دلیل ما تولید محصول بیکیفیت و فاقد استاندارد را نخواهیم پذیرفت. باید کارگاههای فاقد مجوز و استاندارد پلمپ شوند، چرا که فعالیت این نوع کارگاه ها اجحاف در حق مردم و ضربه به منافع ملی است.