مدیرکل محیط زیست کردستان مطرح کرد:
ضرورت دخیل کردن مردم در شناسایی مشکلات دریاچه زریوار
جایگزین کردن مدیریت بومی و اکوسیستمی به جای مدیریت سنتی و تک بعدی و موازی کاری از مهمترین دیدگاههای حفظ و صیانت از دریاچه زریوار مریوان است.
ایلنا: مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: دخیل کردن مردم و جوامع محلی در شناسایی مسایل، مشکلات و آسیبشناسی دریاچه و استفاده از نظرات آنان در نگهداری از دریاچه امری ضروری است و باید مردم را از حاشیه به متن حفاظت دریاچه کشاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از مریوان، ناصح قادری چهارشنبه شب در کارگاه مدیریت یکپارچه زیست بومی دریاچه زریوار که برای نخستین بار در شهرستان مریوان برگزار شد، اظهار داشت: جایگزین کردن مدیریت بومی و اکوسیستمی به جای مدیریت سنتی و تک بعدی و موازی کاری از مهمترین دیدگاههای حفظ و صیانت از دریاچه زریوار مریوان است.
وی افزود: گنجاندن مدیریت مشارکتی با حضور جوامع محلی در برنامههای کلان و دخیل کردن ذینفعان دریاچه و سوق دادن آنها به نگاه و مدیریت اکوسیستمی از راهکارهای موثر در حفظ این دریاچه است.
این کارگاه با مشارکت دبیرخانه حفظ تالابهای ایران، امور زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست، انجمن سبز چیای شهرستان مریوان و با حضور نمایندگان ادارات مرتبط و ذینفع، نمایندگان روستاهای اطراف دریاچه، فرمانداری، شهرداری و اعضای شورای شهر شهرستان مریوان برگزار شد.
مشارکت همه ذینفعان تالاب در بحثمدیریت، شناسایی و استخراج کارکردها، ارزشها، تهدیدات دریاچه، شناساندن تالاب زریوار و دادن اهمیت ملی و بین المللی به آن از مهمترین اهداف این کارگاه بود.
این کارگاه با ترسیم یک چشم انداز ۲۰ ساله و رسیدن به یک هدف نهایی به کار خود پایان داد و مصوب شد جهت ارائه راهکارها و ابزارهای رسیدن به این اهداف، کارگاه تخصصیتر و تکمیلی در این زمینه خرداد سال آینده برگزار خواهد شد.