در بزرگداشت ابولقاسم سرحدیزاده مطرح شد؛
محجوب: کارگران هیچگاه سرحدیزاده را از یاد نمیبرند/ کمالی: سرحدیزاده بزرگمنش و مردمی بود
دبیرکل خانه کارگر گفت: کارگران همواره به مرحوم سرحدیزاده میاندیشند و او را از یاد نخواهند برد. او مدام پیگیر احوال کارگران بود و در جلسات دولت گزارشهایی را که درباره کارگران میدادیم، مطرح میکرد و حتی دعوا میکرد تا به نفع آنها امتیازی بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم هفتمین روز درگذشت ابولقاسم سرحدیزاده به صورت مجازی در خانه کارگر برگزار شد.
در این مراسم که همزمان با شهادت امام جواد(ع) برگزار شد، علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) با تسلیت به مناسبت شهادت امام جواد(ع) عنوان کرد: اعمال عباسیان علیه ائمه شیعه بسیار پیچیده بود، تا جایی که هر چند مورخان شکی در این ندارند که تعدادی از امامان شیعه به دست عباسیان به شهادت رسیدهاند، اما آنها در گذاشتن رد پا و اسناد پیچیده عمل کردهاند. مامون که امام رضا(ع) را به شهادت رساند خود از کسانی بود که در شهادت ایشان گریه و زاری کرد یا خلیفه عباسی که امام جواد(ع) را به شهادت رساند بر پیکر ایشان نماز خواند.
او با اشاره به اینکه امام جواد(ع) مدت زیادی از عمرش را در زندان سپری کرد، گفت: از این نظر مرحوم سرحدیزاده که از ۱۷ تا سی و چند سالگی در زندان بود، شبیه این امام بزرگوار بودند.
محجوب ادامه داد: مرحوم سرحدیزاده باگذشت و بردبار بود و هرگز از زمان زندان آه و ناله نکرد و تنها به ذکر خاطرات مثبت از این دوره میپرداخت.
او با تاکید بر اینکه سرحدیزاده کلا نگاهی مثبت داشت، عنوان کرد: او همه مشکلات را دارای راهحل میدانست، دلخوری و نگرانی نداشت و شخصیتی متعالی و بزرگ داشت.
دبیرکل خانه کارگر به ذکر خاطرهای از مرحوم سرحدیزاده پرداخت و گفت: وقتی شهید رجایی، رئیسجمهور شد خدمت ایشان رسیدیم و درخواست کردیم ابولقاسم سرحدیزاده را به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی معرفی کند. شهید رجایی استقبال کرد و گفت چه کسی بهتر از ایشان. وقتی با اصرار مرحوم سرحدیزاده را پیش شهید رجایی فرستادیم، او به ایشان گفت که آدمهای مناسبتری هستند و نهایتا شهید رجایی را راضی کرد جناب میرمحمد صادقی را به عنوان وزیر کار معرفی کند.
او ادامه داد: این منش در مجلس پنجم که برای اولین بار من با ایشان در مجلس همکار بودم نیز تکرار شد. هرچه اصرار کردیم رئیس کمیسیون کار و امور اجتماعی شود نپذیرفت و بنده را به اصرار برای این کار در نظر گرفت.
محجوب با اشاره به دوران هفت ساله وزارت سرحدیزاده گفت: در این دوران او مدام پیگیر احوال کارگران بود و در جلسات دولت گزارشهایی را که درباره کارگران میدادیم، مطرح میکرد و حتی دعوا میکرد تا به نفع آنها امتیازی بگیرد. ایشان بود که درباره تصویب قانون کار به امام خمینی(ره) نامه نوشت و بن کارگری که توجه به سفره و معیشت کارگران بود، در دوران او درنظر گرفته شد.
او در پایان گفت: کارگران همواره به مرحوم سرحدیزاده میاندیشند و او را از یاد نخواهند برد.
سرحدیزاده با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشت
حسین کمالی (وزیر اسبق کار) نیز در این مراسم با بیان اینکه نقش مرحوم سرحدیزاده در حزب ملل اسلامی و حزب جمهوری اسلامی بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: او همواره به کارهای بزرگ فکر میکرد و نامه تاریخی او به امام خمینی(ره) در تصویب قانون کار کارگشا بود.
او با اشاره به سادهزیستی مرحوم سرحدیزاده عنوان کرد: او با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشت. همیشه به منافع ملی و مصالح مردم میاندیشید، بزرگمنش، با اخلاص و مردمی بود و فرصتطلبانه رفاقت نمیکرد و با افراد فرصتطلب میانه خوبی نداشت.
وزیر اسبق کار با اشاره به اینکه سرحدیزاده 12 سال نقش مشاوری او را برعهده داشته، گفت: او فروتنانه این نقش را پذیرفت و نظرات او به ویژه در حوزه مسائل سیاسی برای من صائب بود.
او تاکید کرد: مرحوم سرحدیزاده خوب مبارزه کرد، خوب زیست و عزتمندانه به دیار باقی شتافت. از طرف حزب اسلامی کار از تمامی شخصیتهایی که به مناسبت درگذشت ایشان پیام تسلیت فرستادند، قدردانی و تشکر میکنم.