خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

نیروهای اورژانس تهران، بالای یک سال کارانه طلب دارند/ توسعه اورژانس بانوان را در دستور کار داریم

نیروهای اورژانس تهران، بالای یک سال کارانه طلب دارند/ توسعه اورژانس بانوان را در دستور کار داریم
کد خبر : ۱۵۹۸۰۳۸

رییس سازمان اورژانس تهران گفت: یکی از افتخارات ما این است که اورژانس بانوان را توسعه داده‌ایم و از چهار پایگاه در گذشته به ۷ پایگاه رسانده‌ایم. هدف‌گذاری ما ۲۰ پایگاه اورژانس است.

محمد اسماعیل توکلی، رئیس اورژانس استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: یکی از افتخارات ما این است که اورژانس بانوان را توسعه داده‌ایم و از چهار پایگاه در گذشته به ۷ پایگاه رسانده‌ایم. هدف‌گذاری ما ۲۰ پایگاه اورژانس است.

وی ادامه داد: یک اتفاق بهتر و مهم‌تر نیز افتاده و آن این است که همکاران بانوی ما بیش از ۸ هزار مأموریت در این مدت انجام داده‌اند. این اتفاق بزرگی است و بخش عمده رضایت‌مندی مردم از ما نیز به خاطر همین اورژانس بانوان است.

توکلی در پاسخ به اینکه آیا گسترش اورژانس بانوان می‌تواند پاسخ خوبی به اتفاقات رخ داده در سال ۱۴۰۳ و حواشی شکل گرفته برای اورژانس باشد، توضیح داد: هم سیاست‌های وزارت بهداشت و هم اورژانس استان تهران و سازمان اورژانس کشور بر این بوده که اورژانس بانوان را فارغ از این مسائل، به خاطر ایجاد امنیت خاطر و امنیت روانی برای مددجو توسعه دهیم. این ماجراها هیچ تأثیری روی این توسعه ندارد؛ نه سرعت آن را بیشتر می‌کند و نه کاهش می‌دهد. ما با همان روند در حرکت هستیم و تقریباً نزدیک به ۴۰ درصد هم رشد داشته‌ایم.

وی ادامه داد: اما چون پایگاه بانوان الزامات خاصی دارد، یعنی باید یک فضای فیزیکی خاص با شرایط حفاظتی و حراستی خاص خودش داشته باشد، تأمین کردن الزامات و آن فضای فیزیکی کمی دشوار است؛ ما خیلی از مکان‌های پر ازدحام بانوان را داریم که درخواست دارند در آن‌جا پایگاه اورژانس بانوان راه‌اندازی شود، اما چون الزامات را ندارند ما پا پیش نمی‌گذاریم؛ وگرنه با توجه به تمهیدات وزارت بهداشت، برای سال آینده نزدیک به ۴۰۰ فارغ‌التحصیل در این حوزه داریم. خیلی از همکارانی که  مراجعه می‌کنند لزوماً از فوریت‌های پزشکی نیستند و از کادر پرستاری هستند. البته اورژانس بانوان به‌شدت دشوار است.

رییس سازمان اورژانس تهران، مهمترین چالش این مجموعه را کمبود منابع مالی دانست و افزود: همکاران ما در استان تهران بیش از یک سال کارانه از ما طلب دارند. چالش‌های مالی‌ ما بر خدماتمان تأثیر مستقیم دارد؛ تأمین دارو، تأمین ملزومات، لوازم یدکی ناوگان و غیره وابسته به منابع مالی است و همه این‌ها با نرخ تورم در ارتباط است. البته سازمان برنامه به ما کمک زیادی کرده و با ما همراه بوده است و چالش‌هایمان هرساله رو به کاهش دارد. 

توکلی تأکید کرد: ما با سازمان برنامه رایزنی‌های بسیار جدی را داشتیم. سازمان اورژانس کشور هم با ما همراهی کرد. ما از لحاظ اعتباری و پاسخگویی، دستگاه مستقلی هستیم و تنها اورژانس مستقل در کشور، اورژانس استان تهران است. ما به اندازه خودمان برای رفع این چالش تلاش کرده‌ایم.
وی افزود: وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور و سازمان برنامه و بودجه، هم در دولت قبل و هم در این دولت با ما همراهی کرده‌اند. دولت نیز نسبت به اورژانس استان تهران نگاهی ویژه دارد و دستوراتی مستقیم برای ما صادر می‌کنند. همه این‌ها برای ما کمک‌کننده است و این چند وقت هم اتفاقات مبارکی افتاده و تقریباً می‌شود گفت گره‌گشا بوده است.
 
توکلی در خصوص تغییر رویکرد اورژانس تهران در زمینه ناوگان خود توضیح داد: این تصور وجود دارد که اورژانس یعنی آمبولانس و حتماً باید آمبولانس باشد؛ این غلط است. ۷۹ درصد از ماموریت‌های ما در سال بی‌نیاز از انتقال هستند و تنها ۲۱ درصد به انتقال نیاز دارند. ما برای این ۲۱ درصد به ناوگان آمبولانس نیاز داریم و توزیع منابع باید به‌گونه‌ای باشد که این ۲۱ درصد تحت پوشش کامل ناوگان قرار بگیرد. مابقی مأموریت‌ها با ناوگان موتوری قابل پوشش هستند.
 
وی تغییر رویکرد اورژانس را تأیید کرد و افزود: ما توسعه ناوگان آمبولانس را به توسعه ناوگان موتورلانس تبدیل کردیم. رویکرد  ما در حال حاضر توسعه بخشی از خدمات به غیر از آمبولانس و در کنار آن اورژانس هوایی است. 
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز