خبرگزاری کار ایران

محمد شریعتمداری:

نمایندگان تشکل‌های کارگری باید امید را به جامعه کارگری منتقل کنند/ با شفافیت، دارایی‌های جامعه کارگری بهتر اداره می‌شود/ پرداخت یارانه از طریق آزمون وسع دقیق‌تر و کامل‌تر است

نمایندگان تشکل‌های کارگری باید امید را به جامعه کارگری منتقل کنند/ با شفافیت، دارایی‌های جامعه کارگری بهتر اداره می‌شود/ پرداخت یارانه از طریق آزمون وسع دقیق‌تر و کامل‌تر است
کد خبر : ۸۴۸۸۴۳

وزیر تعاون گفت: اگر سرمایه اجتماعی در کشور وجود دارد مرهون حضور پر ثمر جامعه کارگری کشور است.

به گزارش ایلنا، محمد شریعتمداری در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان تشکل‌های کارگری استان‌ها و مدیران ستادی ‌و اجرایی سازمان تامین اجتماعی که در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، افزود: مسیر طی شده در پرداخت کمک معیشت از عدالت محورترین روش‌ها برای پرداخت یارانه در کشور است. 

وی ادامه داد: در ادوار گذشته کمک‌های یارانه‌ای به اقشار خاصی از جامعه پرداخت می‌شد و با توجه به اینکه درآمد در بین افرادی که در یک قشر خاص هستند، می‌تواند بسیار متفاوت باشد، برای برقراری عدالت بیشتر سازو کار آزمون وسع جایگزین پرداخت یارانه به اقشار شده است. 

شریعتمداری افزود: پرداخت کمک معیشت به اقشار هرچند می‌تواند تا حدودی عدالت را برقرار کند اما پرداخت یارانه از طریق سازوکار آزمون وسع بسیار دقیق‌تر و کارآمدتر است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در پرداخت یارانه به اقشار به عنوان مثال معلمان، بازنشستگان، کارمندان، کشاورزان و سایر اقشار جامعه فارغ از میزان تمکن مالی پرداخت انجام می‌شود اما در ساز و کار آزمون وسع توان خانوار برای خرید و هزینه کردن مبنای پرداخت یارانه است. 

شریعتمداری، سرمایه اجتماعی را مهمترین و ارزشمندترین سرمایه کشور برشمرد و گفت: سرمایه اجتماعی کشور ما مرهون جامعه کارگری است و کارگران عزیز با نجابت در همه شرایط و سختی‌ها همراه و پشتیبان نظام اسلامی هستند. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکل‌های کارگری را حلقه وصل جامعه کارگری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست.

وی با بیان اینکه جامعه کارگری با وجود همه مشکلات همواره  با اصول انقلاب همراه بوده است، افزود: بخش اعظمی از سرمایه اجتماعی مرهون جامعه کارگری کشور است.

شریعتمداری با اشاره به افزایش ۳۶ درصدی افزایش دستمزد کارگران در سال گذشته تصریح کرد: با وجود این افزایش ولی همچنان اختلاف بین درآمد هزینه و دستمزد کارگران وجود دارد.

وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی از جامعه کارگری به عنوان جامعه نجیبی نامبرد که شایسته تقدیر است و افزود: وظیفه نمایندگان جامعه کارگری است که امید و نشاط را به جامعه کارگری منتقل کنند.

وی با بیان اینکه نتیجه  تحریم ها و فشارهای ظالمانه نظام سلطه، استقلال مردم ایران است، اظهار داشت: افتخار ماندگار برای ملت ایران، استقلال آن است.

شریعتمداری با اشاره به موضوع شفافیت در مجموعه این وزارتخانه تصریح کرد: باید بحث شفافیت را با جدیت دنبال کرد.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با ایجاد شفافیت دارایی‌های جامعه کارگری بهتر اداره می‌شود.

وی با بیان اینکه خدمات بسیار ارزنده‌ای برای جامعه کارگری در دست اجراست، تصریح کرد: کارهای زیربنایی در این زمینه در دست انجام است که ثمرات این اقدامات را خواهیم دید.

شریعتمداری با تاکید بر حضور پر رنگ جامعه کارگری در انتخابات پیش رو افزود: حضور و مشارکت بالای جامعه کارگری در انتخابات وظیفه‌‌ای است که باید پای آن بایستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جامعه کارگری توصیه کرد: با مشارکت فعال در انتخابات، با شناخت درست، افراد شایسته و دست پاک را انتخاب کنند.

وی، فراکسیون کارگری مجلس را با اهمیت خواند و افزود: در صورتی که نمایندگان در فراکسیون کارگری افراد شایسته‌ای باشند می‌توانند منافع کارگران و کار فرمایان را بهتر تامین کنند.

شریعتمداری، قانون کار را دارای ظرفیت‌های ناشناخته دانست و افزود: این قانون، دارای ظرفیتهای ناشناخته‌ای ‌است که در صورت شناخت آن می‌توان در ارتقای امور از آن بهره برد.

وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت مقوله سه‌جانبه‌گرایی تاکید کرد و افزود: با یک نگاه سه‌جانبه‌گرایانه و با مشارکت نظرات  کارشناسی شرکای اجتماعی می‌توان مفادی از قانون که نیازمند مترقی شدن و دربرگیرنده منافع کار گران و کارفرمایان باشد را اصلاح کرد.

وی با تاکید بر اینکه هرگونه تغییر و تحول باید حتما سه‌جانبه‌گرایانه باشد، تصریح کرد: با نگاه علمی و کارشناسی و با مذاکره و گفتگو بین شرکای اجتماعی، کارها نتایج مطلوب‌تری را به همراه دارد.

شریعتمداری با بیان اینکه در بحث آینده کار به هیچ وجه نباید به شکل فانتزی نگاه کرد، افزود: با تغییرات در ماهیت مشاغل در آینده، باید خود را با شرایط جدید منطبق کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه  هوش مصنوعی دارای جایگاه خاصی است، تصریح کرد: تامین مالی در حوزه دیجیتا، حجم بسیار زیادی از اشتغال را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اهمیت و ضرورت امر مهارت آموزی اظهار داشت: جامعه کارگری باید به سمت مهارت‌آموزی پیش بروند.

شریعتمداری افزود: در حوزه مهارت اگر جامعه کارگری، کارگر ماهر تربیت کند از خطرات نظام سلطه در حوزه فعالیت‌های اقتصادی مصونیت می یابد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با تاکید بر اینکه حرکت به سمت مهارت باید خواست جامعه کارگری باشد، تصریح کرد: افراد مهارت یافته در درون اقتصاد جذب می‌شوند.

وی تصریح کرد: نهضت مهارت‌افزایی بخش عمده آن به عهده جامعه کارگری و کارفرمایی است.

وزیر کار درباره بحث رعایت سه‌جانبه‌گرایی در مجموعه این وزارتخانه گفت: در تصمیم‌گیری‌ها همواره تلاش شده است این مهم رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه اعضای هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با جامعه کارگری بیگانه نیستند و همراه و همفکر هستند افزود: ما به سه جانبه گرایی باور داریم و در مسیر آن  قدم بر می داریم.

شریعتمداری در مورد بحث همسان‌سازی اظهار داشت: همسان‌سازی یک حق به علت محدویت منابع مالی است ولی  همواره به دنبال اجرای آن هستیم.

وزیر کار موضوع خروج از بنگاهداری را با اهمیت خواند و افزود: ما در موضوع واگذاری‌ها، وکلای جامعه کارگری در اداره این اموال هستیم و واگذاری‌ها باید در جهت کاهش هزینه‌ها باشد.

وی بحث امنیت شغلی کار گران را با اهمیت دانست و اظهار داشت: در قانون کار در این زمینه مفادی وجود دارد ولی به نظر ناقص است که باید با ایجاد کارگروه‌های مشترک در حوزه‌های قانون کار و تامین اجتماعی به دنبال ارائه راهکارهای عملی در این زمینه باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور افزود: این آیین نامه باید با توجه به واقعیت‌های موجود و با در نظر گرفتن منافع کارگر و کارفرما اجرا شود.

شریعتمداری همچنین با تاکید بر  تجدیدنظر درتایید صلاحیت اعضای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف افزود: تجدیدنظر در مورد صلاحیت در مراجع حل اختلاف و تشخیص امری ضروری و درجهت دادخواهی عادلانه در دفاع از حقوق واقعی کارگران است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر استقلال نهادهای مدنی و مجامع تاکید کرد و افزود: نهادهای مدنی و مجامع نباید دنبال منابع دولتی باشندولی در عین حال می‌توان با رعایت عزتمندی فعالیت جامعه کارگری کشور، گام‌هایی درجهت رفع مشکلات آنها برداشت.

وی همچنین از رشد ۶۹ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در دولت تدبیر و امید خبرداد و افزود: بخش بزرگی از این تعداد را تشکل‌های کارگری تشکیل می‌دهد.

شریعتمداری در این نشست همچنین از رونمایی از طرح شناسه ملی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در این طرح هر فرد ایرانی دارای شناسه ملی می‌شود.

وی در خصوص سامانه جامع روابط کار اظهار داشت: در حال حاضر این سامانه در ۲۳ استان قابلیت اجرایی دارد.

وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی همچنین از اقدامات این وزارتخانه در حوزه مسکن کارگری و حوزه مصرف کارگری افزود: به زودی تفاهم‌نامه‌ای با وزارت مسکن برای تامین مسکن جامعه  کارگری منعقد خواهیم کرد و در زمینه مصرف جامعه کارگری نیز  درصدد هستیم در قالب تعاونی‌های کارگری، گام‌هایی در جهت رفاه جامعه کارگری برداشته شود.   

شریعتمداری  بر ضرورت رفع نواقص در زمینه بازرسی کار تاکید کرد و افزود: در سال جاری ۴۲۰ هزار بازرسی از کار گاه های تولیدی انجام شد که رقم قابل ملاحظه ای است ولی با این حال باید در این حوزه دنبال راه حل های جدید باشیم.

وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم واحد های تولیدی دارای شرایط مطلوب تری باشند تاکید کرد: باید از مشارکت دیگران با ارائه آموزش های لازم در امر بازرسی کار بهره گیریم.

حسین کمالی، مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تحولات بازار کار بایستی مورد توجه تشکل‌های کارگری باشد تا کارگران بتوانند متناسب با نیاز آینده بازار کار آموزش دیده و مهارت لازم برای مواجهه با تغییرات را به دست آورند. 

وی آموزش فنی و حرفه‌ای، روابط کار و امنیت شغلی را در بازارهای کار آینده متفاوت با شرایط فعلی دانست و تأکید کرد: باید از امروز به فکر این تحولات باشیم تا در آینده دچار غافلگیری و شگفتی نشویم و بتوانیم خود را با تحولات تطبیق دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز