محمدعلی پورمختار در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
کسانی که زیانهای گستردهای به بنگاههای دولتی زدهاند باید تاوان مدیریت غلط خود را بدهند/ سازمان خصوصیسازی اصرار بر واگذاری به هر قیمتی دارد
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی؛ خصوصیسازی را گامی برای کوچک کردن دولت توصیف کرد و گفت: متاسفانه وقتی بنگاه دولتی را به بخش خصوصی واگذار کردیم، به جای آنکه دولت را کوچک کنیم، داراییهای دولت را نابود کردیم، اشتغال کشور را از بین بردیم و بدتر از همه اینکه بحران آفرینی را شاهد هستیم و کارگرانی که در اثر خصوصی سازی بیکار شده بودند، به خیابانها ریختند و اعتراض گسترده را شاهد بودیم.
محمدعلی پورمختار با ابراز تاسف از نحوه خصوصیسازی در کشور به خبرنگار ایلنا گفت: هنگامی که خصوصیسازی تصویب میشد، امکان سوءاستفاده خریداران پیشبینی شد. به همین دلیل در قانون تصریح کردیم که به مدت 5 سال بعد از خصوصیسازی، کارخانه نباید تعطیل شود و کارگران نیز نباید اخراج شوند بلکه باید کارشان را انجام دهند.
وی؛ حفظ بنگاه اقتصادی و کارگران به مدت 5 سال را جزو حداقلها توصیف کرد و گفت: هدف ما از خصوصیسازی این است که دست مدیریت دولتی کوتاه شود تا بخش خصوصی که مدیریت بهتری دارد، مالکیت و مدیریت بنگاه اقتصادی را به دست بگیرد نه آنکه چوب حراج به بنگاه اقتصادی بزنیم و آنگونه رفتار کنیم که انگار میخواهیم دردسر خودمان را کم کنیم.
نماینده بهار و کبودرآهنگ با تاکید بر اینکه هدف از خصوصیسازی گسترش بنگاه اقتصادی بوده است، گفت: متاسفانه هر آنچه تاکنون در مورد خصوصیسازی صورت گرفته، خلاف قانون بوده و برخلاف قانون و توقع مجلس بوده است.
وی با تاکید بر اینکه شعار بخش خصوصی مدیریت بهتر و توسعه بنگاه اقتصادی است، گفت: تاکنون خصوصیسازی به غیر از این بوده و کسانی که بنگاهها را از دولت گرفتهاند، تنها و تنها منافع خودشان را در نظر گرفتهاند و به فکر کارگر و بنگاه اقتصادی نبودهاند.
پورمختار؛ ضعف نظارت و عدم برخورد جدی و مجازات متخلفان را از جمله مشکلات خصوصیسازی دانست و گفت: این مشکل از آنجا شروع میشود که سازمان خصوصیسازی اصرار بر واگذاری به هر قیمتی دارد و همین امر باعث میشود تا عدهای فرصتطلب وارد معامله شوند و بنگاه اقتصادی را به قیمت مفت بگیرند و با اخراج کارگران و فروش اموال، بنگاه را به پول نقد تبدیل کنند.
وی با اشاره به اینکه اکنون در سال 98 قرار گرفتهایم، گفت: باید این روال در سال جدید به فراموشی سپرده شود و تمام کسانی که زیانهای گستردهای به بنگاههای دولتی زدهاند، تاوان مدیریت غلط خود را بدهند.