تشکیل کارگروه ملی صنایع خلاق و فرهنگی در وزارت کار
معاون وزیر کار گفت: موضوع اقتصاد خلاق و صنایع خلاق و فرهنگی چندین سال است بهعنوان موتور محرک رشد و توسعه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مطرح شده است.
به گزارش ایلنا، ابراهیم صادقیفر از تشکیل کارگروه ملی صنایع خلاق و فرهنگی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: موضوع اقتصاد خلاق و صنایع خلاق و فرهنگی چندین سال است به عنوان موتورمحرک رشد و توسعه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مطرح شده است.
وی افزود: این عرصه با تمرکز بر فعالیتهای متنوع مبتنی بر خلاقیت و فرهنگ که با خلاقیت و نبوغ انسانی در ارتباط است درصدد است یک بخش اقتصادی توانمند و فراگیر در دنیا شکل دهد و بسیاری از محدودیتها و چالشهای شیوه های قبلی را پشت سر بگذارد. از همین رو توسعه بازار خدمات خلاق میتواند در کاهش برخی چالشهای عمده جهانی، مانند بیکاری جوانان و فقر کمک کند. اقتصاد خلاق میتواند یک اثر مثبت و متحول کننده بر انسجام اجتماعی و رشد اقتصادی داشته باشد.
صادقیفر گفت: این موضوع مهم توجه نخبگان و تصمیم گیران وسیاستگذاران کشور را نیز به خود جلب کرده است. مبحث اقتصاد خلاق در خرداد 1394 در جلسه هیات دولت مطرح شد و رئیسجمهور بر توسعه اقتصاد خلاق تاکید کرده و با توجه به خصوصیات درونزا، برونگرا بودن، اشتغالزایی و تولید ثروت ملی آن را گامی بزرگ در راستای اقتصادمقاومتی عنوان کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کار در ادامه گفت: ما میتوانیم از ظرفیت عظیم این حوزه استفاده کنیم چراکه کشور ما بهدلیل تنوع چشمگیر فرهنگی و نیروی جوان خلاق این قابلیت را برای ایجاد اقتصاد خلاق دارا است. با زمینهسازی برای رشد و توسعه فراگیر اقتصاد خلاق و با ایجاد سیاستها و طرحهای حمایتی میتوان از ظرفیت تجدیدپذیر اقتصاد خلاق در کنارظرفیت تجدید ناپذیر اقتصاد نفتی بهره برد.
وی افزود: لزوم توجه نهادهای تصمیمساز و برنامهریز کشور به صنایع خلاق در برنامههای میانمدت و بلندمدت میتواند روند رشد و حرکت این اقتصاد نوظهور و توانمند را تسریع بخشد و فرصتهای زیادی درباره اشتغال و کارآفرینی و رشد اقتصاد کشور فراهم کند و این رسالت تمامی نهادها ذیربط استکه در حیطه مسئولیت اجتماعی و وظایف و ماموریتهای محوله، اهتمام لازم به عمل آورند.