در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
وجود ۱۴ کانون فعالِ گرد و غبار در اصفهان

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: ۱۴ کانون فعال گرد و غبار را داریم که وسعتشان یک میلیون و پانصد هزار هکتار است.
«منصور شیشه فروش» مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با توجه به مسکن ملی و ساختمانهای بلندمرتبهای که در شهرهای بزرگ از جمله اصفهان ساخته میشوند، ضرورت دارد که وزارت راه و شهرسازی در سایتهای مسکن در حال ساخت، سیستمهای آتشنشانی، اطفاء حریق و نردبانهای بلندمرتبه مورد نیاز شهرداریها را یشبینی کند. وزارت راه و شهرسازی باید از حالا پیگیر باشد که مسکن ملی و یا هر طرح دیگری نخست پیوست کاهش خطر داشته باشد و دوم متناسب با بارگذاری که صورت گرفته و بلندمرتبههایی که میسازند، زیرساختهای امدادی خود را فعال کنند و استقرار بدهند.
وی توضیح داد: هر سال سیل میآید و خسارت میرساند، اما اگر ما در فاز پیشگیری باشیم میتوانیم از خسارات جلوگیری کنیم. از سازمان مدیریت بحران و سازمان برنامه بودجه کشور درخواست داریم، اعتبارات بیشتری را در بخش پیشگیری به استانها بدهند. این را در مورد تمام کشور میگویم. اگر یک بار برای همیشه وزارت نیرو و سازمان برنامه، بودجه کار ساماندهی رودخانهها را انجام دهند، تصرفاتی را که در حریم بستر رودخانهها بوده آزادسازی کنند و طرحهای جمع آوری و هدایت آبهای سطحی در شهرها و احداث سیلبندها را اجرا کنند از وقوع حوادث سیل پیشگیری خواهد شد و نیاز نیست که به بازسازی بپردازیم.
وی تأکید کرد: پیشنهاد مشخص من به کشور این است که در سال ۱۴۰۴ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور توجه ویژهای به این مسئله داشته باشد و اعتبارات پیشگیرانه را به استانها اختصاص دهد تا بتوانند طرحهای پیشگیری را اجرا کنند.
او خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۴ برنامههای ما در بحث پیشگیری از وقوع سیل است. اجرای طرحهای آبخیزداری، بیابانزدایی و طرحهای مربوط به کاهش آلودگی هوا در شهر اصفهان را در دستور کار داریم. اگرچه قانون هوای پاک تصویب شده، اما الزامات اجرایی آن به اعتبارات نیاز دارد. برای رفع آلودگی هوای اصفهان نیاز است که کشور خروج خودروهای فرسوده را پیگیری کند؛ یعنی به مالکان ناوگان حمل و نقل بار و مسافر و خودروهای فرسوده تسهیلات دهد. اگر اینها از دور خارج شوند آلودگی منابع متحرک کم خواهد شد. پس باید برای این کار اقدامی کشوری انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان اظهار داشت: مسئله بعد این است که در نیروگاهها مازوت مصرف میشود. با توجه به آلودگی هوای شهر اصفهان تأکید داریم که وزارت نفت و وزارت نیرو طوری برنامهریزی کنند که در سال آینده به نیروگاههای کنار شهرها گاز داده شود.
شیشهفروش مطرح کرد: با توجه به شرایطی که هواشناسی پیشبینی کرده و با توجه به خشکسالی اصفهان، انتظار کمبود جدی آب را در استان داریم. بنابراین رفع خشکسالی و کم آبی که بخش کشاورزی و شرب را تحت تاثیر قرار میدهد باید از اولویتهای وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی باشد.
وی ادامه داد: نکته بعدی سیلابهای فصلی است؛ در فصل بهار معمولاً در دل خشکسالیها بارش بارانهای رگباری، سیلاب ایجاد میکند. این هم یکی از معضلاتی است که بایستی برای مقابله با آن منابع اعتباری به شهرداریها داده شود تا طرحهای جمع آوری و هدایت آبهای سطحی را اجرا کنند. مطالعات آبخیزداری آماده هستند، اما پولی برای اجرای آن نیست. سازمان منابع طبیعی کشور باید اعتباراتی را برای اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص دهد تا بتوانیم سیلاب را کنترل کنیم. خشکسالی و سیل دو روی یک سکه هستند و در مناطق بیابانی و خشک هم گاهی سیلاب داریم.
شیشهفروش در پایان گفت: سومین مطلب کانونهای گرد و غبار است. معمولاً در بهار با وزش بادهای فصلی که از شرق به غرب میوزند کانونهای فرسایش بادی ما فعال میشوند. ما ۱۴ کانون فعال گرد و غبار را داریم که وسعتشان یک میلیون و پانصد هزار هکتار است. در طول سال گذشته در اصفهان ۵۳ روز ناسالم ناشی از گرد و غبار داشتیم.