خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

زیان تعاونی‌های مرزنشینی از کاهش حق سوخت/ مصوبه دولت درآمد مرزنشینان آذربایجان غربی را نصف کرد

زیان تعاونی‌های مرزنشینی از کاهش حق سوخت/ مصوبه دولت درآمد مرزنشینان آذربایجان غربی را نصف کرد
کد خبر : ۵۱۴۰۸۴

فروش سوخت، یکی از منابع درآمدی مرزنشینان کشور محسوب می‌شود که به گفته یک فعال تعاونی مرزنشینان از یک سال پیش برعهده کارگزارن استانداری‌ها گذاشته شده است و مرزنشینان از این راه درآمد قابل توجهی ندارند.

حسین پاد، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مرزنشینان استان آذربایجان غربی به خبرنگار ایلنا گفت: وضعیت فعالیت‌های اقتصادی مرزنشینان با مصوبه‌‌ محدودکننده‌ای که در بهار سال گذشته به تصویب هیات دولت رسید، هر روز محدودتر می‌شود.

او در توضیح این ماجرا گفت: حق سوخت همواره یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی مرزنشینان بوده است اما در بهار سال گذشته دولت مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که براساس آن فعالیت‌های مرزنشینانی که بیشتر از طریق فروش سوخت ارتزاق دارند بسیار محدود شد.

منظور این مقام صنفی از حق سوخت، سهیمه ثابت سوخت های متنوع فسیلی  است که از سوی دولت بصورت ماهانه در اختیار اهالی مناطق مرزی قرار داده می‌شود تا از این طریق به امرار معاش بپردازند.   

وی گفت: براساس این مصوبه اکنون بیش از یک سال است که سهمیه سوخت ساکنان مناطق مرزی از ۱۵۰۰ لیتر به ۵۰۰ لیتر کاهش پیدا کرد است.

به گفته پاد علاوه بر این دولت اقلام وارداتی که تا پیش از این ساکنان نواحس مرزی می‌توانستند آنها را با خود به داخل کشور بیاورند از ۷۶ به ۳۱ قلم کاهش داده است  که در این میان از این ۳۱ قلم تنها ۴ مورد مربوط به استان آذربایجان غربی می‌شود.

این فعال صنفی با انتقاد از مصوبات دولت افزود: به موجب همین مصوبه از یک سال قبل تاکنون سهمیه سوخت حذف شده به استانداری‌ها واگذار شد است و از این زمان تاکنون اشخاص دیگری که کارگزار استانداری‌ها تلقی می شوند اقدام به فروش این سهمیه می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح در سراسر کشور اجرا می‌شود، ادامه داد: متاسفانه این مصوبه در همه جای کشور به غیر از  استان خراسان رضوی اجرا شده است و تنها در این استان است که صادرات سوخت کماکان در اختیار تعاونی‌مرزنشینان قرار دارد.

پاد در پایان با اشاره به وضعیت معیشتی اعضای تعاونی مرزنشینان گفت: استان آذربایجان غربی ۵۷۰ هزار خانوار مرزنشین دارد که وضعیت معیشتی مناسبی ندارند و تنها راه کسب درآمد آنها زمین‌های زراعی است که در خریداری محصولات این کشاورزان هم چالش‌هایی وجود دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز