خبرگزاری کار ایران

دبیرکل خانه کارگر در کنگره W.F.T.U

جنگ و آتش‌افروزی ابزار امپریالسیم جهانی برای توسعه استعمار است

جنگ و آتش‌افروزی ابزار امپریالسیم جهانی برای توسعه استعمار است
کد خبر : ۴۱۷۵۶۵

دبیر کل خانه کارگر گفت: در کشور ایران زمانی در تاریخ ۲۸ مرداد آمریکایی‌ها به بهانه موهوم نفوذ شوروی، کودتایی را به خرج خود و کمک دربار فاسد پهلوی به راه انداختند که در نتیجه آن حکومت ملی دکتر مصدق برچیده شد.

به گزارش ایلنا، علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر که در راس هیات نمایندگان کارگران ایرانی برای شرکت در هفدهمین کنگره کنفدراسیون جهانی کارگران جهان (W.F.T.U) در شهر بندری دوربان در کشور آفریقای جنوبی حضور دارد، روز گذشته سخنرانی خود را در مجمع عمومی این کنفدراسیون ایراد کرد.

در این سخنرانی که برای نمایندگان کارگران دیگر‌ کشورهای عضو W. F. T. U ایراد شد، محجوب بر ضرورت مبارزه مشترک با امپریالیسم جهانی به عنوان یگانه راه پایان دادن به فقر و گرسنگی تاکید کرد و با اشاره به این گفته پیامبر اسلام مبنی براینکه از هر دری فقر داخل شود، ایمان خارج خواهد؛ تاکید کرد: مستکبران و جهانخواران زمانی پیروز خواهند شد که استثمارگران دست و پای مبارزان و فعالان اجتماعی را با فقر بسته باشند، چراکه بدین ترتیب توده‌های مردم باور و ایمان خود را از دست خواهند داد.

دبیرکل خانه کارگر این‌چنین نتیجه‌گیری کرد: کارگران و فعالان را در سراسر آفریقا، ‌آمریکای لاتین و بیشتر نقاط آسیا و حتی اروپا و اقیانوسیه به بردگی جدید و نوین کشیده‌ شدند، چراکه استعمار به بهانه بهتر کردن آبادانی برای چپاولگری و غارت در قالب توسعه اقتصادی به جان مردم افتاد، بدین ترتیب بد‌ترین شکل استثمار در قالب ظهور پدیده شوم آپارتاید در سراسر جهان شیوع پیدا کرد که نمود ویژه آن در کشور آفریقای جنوبی بود.

او با ادای احترم نسبت به مبارزان و رهبران و گردانندگان مبارزه با آپارتاید در کشور آفریقای جنوبی همچون نلسون ماندلا، روسا و اعضای اتحادیه‌های کارگری، متذکر شد: استثمار نو امروز با عنوان یاری‌رسانی به کشورهای توسعه‌نیافته چنان قصد و نیت سوء خود را کادوپیچ و پنهان کرده که در عمل، نتیجه‌ای به اصلاح کمک‌های اقتصادی صورت گرفته، از سوی آن‌ها چیزی جز به بندگی و بردگی کشیدن توده‌های فقیر نبوده است.

محجوب با اشاره به سابقه تاریخی استعمار و استثمار امپریالیسم جهانی افزود: اگر نگاهی به نتیجه جنگ‌هایی که به عناوین مختلف راه انداخته می‌شود، بیاندازیم نتیجه این جنگ‌ها تنها محرومیت و فقر بیشتر است؛ در چند دهه اخیر، استعمارگران کهنه از جمله فرانسه و دیگر قدرت‌های اروپایی، ده‌ها جنگ در همسایگی این کشور به راه انداخته‌اند. نگاهی به همه جنگ‌ها و نتایج آن، انسان را به یاد قرون گذشته می‌اندازد که اعقاب همین استعمارگران می‌کوشیدند با اختلاف و تفرقه، این دیدگاه را میان توده‌های استثمار شده قالب کنند که بهترین راهِ پذیرش حکومت، استعمار آنان است.

او ادامه داد: در این حالت بود که استعمارگران با حمله نظامی بر ملت‌ها غالب شده و در اولین گام خود غارت و بیچارگی توده‌های فقیر آغاز می‌شد و ادامه به چنان مسیری از چپاول و تاراج بشریت رسید که جوامعِ تحت سلطه هرگز نظیر آن را ندیده بودند.

دبیرکل خانه کارگر با یادآوری سیاست استعمارگرایانه دولت‌های اسپانیا و پرتغال در حوزه کشورهای آمریکای لاتین به عنوان شاهد نمونه، گفت: رفتار استعمارگرایانه این دولت‌ها کار را به چنان شرایط تراژیکی رساند که دیگر برای تصاحب گوشواره‌های طلا، گوش مردم را می‌بریدند.

مسئول هیات نمایندگان کارگران ایرانی حاضر در هفدهمین کنگره سالیانه W.F.T.U ادامه می‌دهد: از حدود یک سده قبل قیام ملت‌ها و غلبه آن‌ها بر استعمارگران، مانع پیشروی امپریالیسم جهانی شد اما امروزه باز شاهد آن هستیم که استعمارگران درصدد برآمده‌اند تا سوء‌استفاده از شکاف تفرقه‌ و اختلاف میان ملت‌ها، بُعد جدیدی از فعالیت‌های خود را به توده‌های جهان تحمیل کند.

او ادامه داد: در دهه اخیر و سال‌های معاصر شاهد آن هستیم که گرگ خون‌آشام فقر بیدار شده با راهبری ماشین جنگی امپریالیسم آمریکا و همپیمانان اروپایی‌اش آغاز شده و این‌بار سردمداران این سیاست به سان روباهی که پوستین سفید صلح‌طلبی بر سر کشیده، در صدد برآمده‌اند در جهان خالی از رقیب، واهی‌ترین بهانه‌های ممکن را برای تعرض و لشکرکشی به هر طرف دستاویز خود قرار دهند؛ بلکه گروهی را با ترس از جنگ و ستیز تابع خود ‌کنند.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه در این چارجوب سیاست‌های جدید استعمارگرایانه، هر که تابع نشود باید در آتش جنگ‌ها‌های خودساخته داخلی و خارجی بسوزد؛ به استفاده شیطانی امپریالسیم جهانی از علوم مختلف خصوصا علوم اجتماعی برای جنگ‌افروزی بیشتر اشاره و تصریح کرد: این استفاده ابزاری تنها به منزله تسهیل دستیابی به هدف است.

محجوب از وقایع مربوط به جنگ‌ در افغانستان، عراق و لیبی به عنوان نمونه یاد کرد و افزود: همه دیده‌ایم که چگونه با استفاده از تیغ برنده فضای مجازی یعنی ابزاری که توسط آنها ابداع شده، به عنوان سلاح برنده‌ای برای بسط قدرت تدریجی امپریالیسم در ملت‌های مختلف استفاده شده است.

او افزود: امپریالسیم جهانی علاوه بر کشورهای جنگ‌زده از همین ابزار در میان ملت‌های بیدار شده برزیل و ونزوئلا استفاده کرده تا قیام‌کنندگان علیه فساد و فقر را به فساد ثروت‌اندوزی متهم کنند و آنها را از چشم توده‌های مردم بیندازند.

دبیرکل خانه کارگر هدف نهایی این سیاست‌ها را پهن کردن سفره غارت استعمارگران خواند و افزود: در کشور ایران نیز زمانی در تاریخ ۲۸ مرداد ماه آمریکایی‌ها به بهانه موهوم نفوذ شوروی، کودتایی را به خرج خود و کمک دربار فاسد پهلوی به راه انداختند که در نتیجه آن حکومت ملی دکتر مصدق برچیده شد.

مسئول هیات اعزامی کارگران ایرانی به هفدهمین کنگره W.F.T.U با بیان اینکه بعد از این کودتا برای مدت نزدیک به ۳۰ سال کسانی که دم از دموکراسی و رأی می‌زدند، بدون رجوع به مردم و رأی آن‌ها بر توده ملت مسلط شده بودند؛ ادامه داد: پس از سرنگونی حکومت پادشاهی در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی، طراحان این کودتا از آنجایی که هرگز هیچ مشروعیتی برای مردم و رأی آنها قائل نبوده‌اند، به امتحان کردن همه نوع دسیسه‌چینی علیه مردم ایران از سازماندهی کودتای مجدد گرفته تا ایجاد درگیری‌های داخلی و قومی و جنگ هشت‌ساله با کشور عراق روی آورند.

محجوب با یادآوری این واقعیت تاریخی که در جریان جنگ تحمیلی هشت‌ساله ایران با عراق، هزینه‌های جنگی عراق از محل پول‌های شیوخ مرتجع خلیج فارس و به‌ویژه عربستان سعودی تامین شد، افزود: نتیجه این به‌اصطلاح تحریک ناسیونالیسم عربی چیزی جز صد‌ها میلیون دلار خسارت و صد‌ها هزار کشته و معلول و مجروح و صد‌ها جانباز نبوده است.

دبیرکل خانه کارگر ادامه داد: اکنون نیز می‌بینیم که در ادامه همین سیاست با حمایت علنی مالی کسانی که خود را پیشوای مسلمانان جهان می‌نامند در یمن و سوریه جنگ و کشتار به راه افتاده است.

محجوب با بیان اینکه قدرت‌های غربی در این جنگ‌ها نیز راسا وارد همپیمانی با آتش‌‌افروزان شده‌اند در خاتمه سخنان خود خطاب به اعضای هیات‌های حاضر در کنگرهW.F.T.U می‌افزاید: آیا به نظر شما به انجام تفحص و پژوهشگری ویژه‌ای نیاز نداریم تا بگوییم امپریالیسم هنوز فقر را مهم‌ترین ابزار توسعهٔ خود می‌داند؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز