یک فعال کارگری:
پیمانکاران میروند، کارگران طلبکار میمانند
یک فعال کارگری: با اجرای سیاستهای تعدیلی بسیاری از مسئولیتها به شرکتهای پیمانکاری سپرده شد که به دلیل نبود نظارت کافی سوء استفادههای زیادی از کارگران در قالب قراردادهای حجمی و پیمانی صورت گرفته است.
«سید رحیم میرعبدالـله» بازرس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفتگو با ایلنا در ارتباط با معضلات کارگران پیمانکار گفت: در بخش پیمانکاری بسیاری با قراردادهای حجمی به کار گرفته میشوند که دیگر مطابق قانون کار ساعت کاری مشخصی ندارند و اضافه کاری و بسیاری از حقوق و مزایای دیگر کارگران نادیده گرفته میشود.
وی با تاکید بر لزوم آگاه بودن کارگران از قانون کار گفت: در واحدهای بسیاری علی الخصوص در بخشهای خدماتی مانند متروی تهران نیروی کار، ثابت و پیمانکاران متغیر هستند و در موارد بسیاری شاهد بودهایم که با اتمام قرارداد و خروج پیمانکار از سیستم، پیمانکار جدید زیر بار پرداخت معوقات مزدی کارگران نمیرود.
میرعبدالـله با بیان اینکه بسیاری از پیمانکاران در ماهای پایانی قرارداد خود چند ماه مزد، سنوات و بیمه کارگران را پرداخت نمیکنند گفت: مشکلات کارگران زمانی خود را نشان میدهد که با رفتن پیمانکار قبلی نه شرکت پیمان دهنده و نه شرکت پیمانکاری جدید زیر بار بدهی شرکت پیمانکار قبلی نمیروند.
بازرس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: مطابق قانون کار و با استناد به مواد ۱۲ و۱۳این قانون چنانچه کارفرمای جدید کار را برعهده بگیرد مسئول امور کارفرمای قبلی است و اگر کارفرمای جدید زیر بار بدهیهای کارفرمای قبلی نرود شرکت پیمان دهنده (کارفرمای مادر) مسئول رفع مشکلات است.
وی افزود: طبق تبصره یک ماده ۱۳ قانون کار مطالبات کارگران جزء دیون ممتازه بوده و کارفرماها موظفند بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رأی مراجع قانونی از محل مطالبات پیمانکار، از جمله ضمانت حسن انجام کار، پرداخت نمایند.