خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:

راهپیمایی روز جهانی‌کارگر تریبون بیان مشکلات صنفی است

راهپیمایی روز جهانی‌کارگر تریبون بیان مشکلات صنفی است
کد خبر : ۲۷۳۴۲۷

رئیس اتحادیه پیش‌کسوتان جامعه کارگری اگر دولت در میزان افزایش ناچیز مستمری‌های کارگران بازنشسته تجدید نظر نکند باید در انتظار واکنش اعتراضی جامعه کارگری باشد.

به گزارش ایلنا «حسن صادقی» با اعلام این مطلب در مراسمی که صبح امروز برای اعطای نهمین نشان خدمت به قانون کار برگزار شد گفت: افزایش مستمری‌های کارگران بازنشسته و ازکارافتاده‌ای که بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستند به هیچ وجه پاسخگوی واقعیت‌های زندگی آن‌ها نیست.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران ادامه داد: حتی اگر این استدلال دولت را بپذیریم که براساس ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی حدقل مستمری‌ به اندازه حداقل مزد قانون کار افزایش یافته است بازهم افزایش ۱۵ درصدی سایر سطوح مستمری‌ها پذیرفتنی نیست.

وی افزود: دست کم مطابق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی افزایش یابد و در حال حاضر آهنگ افزایش هزینه‌های زندگی بیشتر از افزایش ۱۵ تا ۱۷ درصدی مستمری هاست.

وی افزود: طبق برآوردهای انجام شده افزایش ۱۷ درصدی سایر سطوح مستمری‌ها نهایتا ۶۸۶ میلیارد تومان هزینه برمی‌دارد که می‌توان از طریق احیا پرداخت مزایای جانبی میزان آنرا تا ۵۷۰ میلیارد تومان هم کاهش داد.

صادقی گفت: باخبر هستیم که سازمان تامین اجتماعی با پرداخت این میزان مستمری مخالفتی نداشته است اما در هیات دولت گفته شده که چنین پرداختی باعث ایجاد موج نارضایتی در بازنشستگان سایر صندوق‌های بیمه‌های اجتماعی می‌شود ور این درحالی است که سازمان تامین اجتماعی یک صندوق عمومی غیر دولتی است که منابع آن ازمحل پرداخت حق بیمه تامین می‌شود.

وی ادامه داد: البته این نخستین سالی نیست که آهنگ رشد مستمری بازنشستگان از هزینه‌های زندگی عقب می‌ماند؛ جامعه کارگران بازنشسته دست کم ۱۴ سال است که گرفتار این مشکل است.

این فعال صنفی کارگری افزود: جدا از این مسئله کارگران بازنشسته و از کارافتاده‌ای که از سازمان تامین اجتماعی مستمری می‌گیرند هنوز بابت اجرای قانون همسان سازی از دولت طلبکارند و معلوم نیست دولتی که نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به آن بدهکار است با چه رویی می‌خواهد برای آرام نگهداشتن سایر بازنشستگان از افزایش مستمری آن‌ها جلوگیری کند.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران افزود: درصدد هستیم تا از طریق مذارکره دولت را وادار کنیم تا در مصوبه افزایش ۱۵ تا ۱۷ درصدی مستمری‌ها کارگران بازنشسته تجدید نظر کند.

وی ادامه داد: اگر این اتفاق نیفتد ممکن است کارگران بازنشسته برای روز ۲۵ تیر که سالروز تاسیس سازمان تامین اجتماعی است تجمع اعتراضی برپا کنند.

وی همچنین در خصوص برپایی مراسم راهپیمایی روز جهانی کارگر سال ۹۴ گفت: برای جامعه کارگری حتی برگزاری راهپیمایی سکوت تریبونی برای بیان خواسته‌های صنفی است و قصد داریم به هرصورتی که شده امسال برای این روز مراسم راهپیمایی را برگزار کنیم.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: متاسفانه از سال ۸۶ تاکنون برای برگزاری مراسم راهپیمایی روز جهانی کارگر در یک بن بست گرفتار شده‌ایم و با این استدلال که ممکن است برپایی چنین مراسمی به محملی برای بی‌نظمی تبدیل شود از صدور مجور خودداری می‌کنند.

صادقی بابیان اینکه ستاد برگزاری مراسم هفته کارگر ‌‌نهایت تلاش خود را برای برگزاری این مراسم خواهد کرد نسبت به سوء استفاده‌هایی که ممکن است از سوی افراد و اشخاص مختلف از گردهمایی‌های صنفی کارگران بشود هشدار داد و افزود: فرصت اجتماعات صنفی و به ویژه راهپیمایی روز جهانی کارگر نباید به بت سازی اشخاصی فاقد کوچک‌ترین دغدغه صنفی هستند تبدیل شود.

وی افزود: تفاوتی نمی‌کند که افراد به قصد ضدیت با نظام و ساختن چهره‌ کاذب کاریزما از خود در نزد بیگانگان از گردهمایی‌های صنفی کارگران سوء استفاده می‌کنند یا اینکه برای جلب توجه کارگران و تبلیغ خود در میان آن‌ها به عنوان بخشی از افکار عمومی دست به اینکار می‌زنند و مهم این است که در هر حالت کارگران هوشیارنه اجازه چنین سؤ استفاده‌ را ندهند.

 

نهادهای صنفی کارگری از فرصت راهپیمایی برای پیگیری مطالبات استفاده کنند

همچنین در خاتمه این مراسم یک کارگر بازنشسته تهرانی خواستار واکنش منطقی و معقول کارگران بازنشسته تامین اجتماعی به افزایش ناچیز مستمری‌های سال 94 شد.

«پروین محمدی» با اعلام این مطلب در مراسم اعطای نهمین نشان خدمت به قانون کار گفت: افزایش 15 تا 17 درصدی مستمری‌های سال 94 به هیچ وجه با واقعیت‌های اقتصادی کارگران همخوانی ندارد.

مسئول پیشین شورای اسلامی کار کارخانه صنایع فلزی افزود: مطابق مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی مستمری کارگران بازنشسته و از کار افتاده نباید از حداقل‌ مزد قانونی که مبنای آن تامین هزینه های زندگی عادی است کمتر باشد.

این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه سال گذشته تعداد زیادی از کارگران بازنشسته با امضا طوماری خواستار افزایش واقعی مستمری‌های خود شده بودند، گفت: طبق آمار سازمان تامین اجتماعی بیشتر از 60 درصد کارگران بازنشسته حداقل مستمری را می ‌گیرند.

محمدی گفت: مراسم روز جهانی کارگر فرصتی است که در آن کارگران  بازنشسته و از کارافتاده می توانند بصورت جدی خواسته افزایش مستمری‌های خود را مطرح کنند.

وی افزود: اینکه نهادهای صنفی مانند کانون کارگران بازنشسته یا اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری از فرصت مذاکره برای پیگیری خواسته‌های صنفی استفاده می کند بحثی جداگانه است اما چرا کارگران نمی‌توانند مانند معلمان و پرستاران از فرصت برپایی اعتراضات صنفی استفاده کنند، اجتماعات صنفی معلمان و پرستاران نیز ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

وی از مسئولان نهاد‌های صنفی کارگران بازنشسته و به ویژه کانون کارگران بازنشسته خواسته تا از تمامی اختیارات قانونی خود برای بیان پیگیری خواسته‌های صنفی موکلان خود استفاده کنند .

 

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز