خبرگزاری کار ایران

خطاب به گروه کارگری شورای تعیین مزد؛

نماینده کارگران شهید قندی: صدای واقعی ما باشید

نماینده کارگران شهید قندی: صدای واقعی ما باشید
کد خبر : ۲۵۹۵۹۲

نماینده کارگران کارخانه شهید قندی یزد با اشاره به مقاومت نمایندگان کارگران در برابر تصویب دستمزد مد نظر دولت و کارفرمایان، گفت: ایستادگی کارگران در برابر تصویب مزد ناعادلانه می‌تواند دولت و کارفرمایان را متوجه شرایط سخت معیشتی کارگران کند.

«حسن غفوری» در این باره به ایلنا گفت: انتظار ما از نمایندگان‌مان که تا به امروز در برابر تصویب مزد ناعادلانه مقاومت کرده‌اند این است که در صورت تاکید دولت و کارفرماها بر افزایش کمتر از 20 درصد حداقل دستمزد، جلسه شورای عالی کار را ترک کنند و این مصوبه را امضاء نکنند.

 

او ادامه داد: در طول سالهای گذشته در شورای تعیین مزد (شورای عالی کار) همواره نمایندگان کارفرمایی حرفشان را به کرسی نشانده‌اند و کارگران از نمایندگان‌شان انتظار دارند برای یک بار هم که شده در مقابل این ظلم ایستادگی کنند و دست کم با تایید نکردن این ظلم، آبروی جامعه کارگری را حفظ کنند.

غفوری که علاوه بر نمایندگی کارزگران شهید قندی، عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی استان یزد نیز است تاکید کرد که نرخ تورم 15 درصدی که در جلسات شورای عالی کار مبنای تعیین مزد قرار گرفته با واقعیت  ملموس در جامعه منافات دارد.

او در این باره گفت: دولت نرخ تورم ماه گذشته را صفر اعلام کرد  اما مشخص نیست این آمار بر چه اساسی محاسبه می شود  در حالیکه در آستانه ی نوروز  قیمت کالاهای اساسی چون خوراک و پوشاک، سختی تامین مخارج زندگی را برای کارگران دو چندان کرده است.

وی ادامه داد: خواستهی واقعی کارگران این است که یک بار هم به جای در نظر گرفتن نرخ تورم که پرنوسان است و میزان واقعی آن هم واقعا مشخص نیست، بر اساس قانون قدرت خرید کارگران و هزینه هایی که برای مخارج روزمره به آنها تحمیل می شود در نظر گرفته شود.

این فعال کارگری ضمن تاکید بر ضرورت افزایش دستمزد کارگران بر اساس سبد معیشت خانواده کارگری در سال آینده گفت: در شرایطی که هیچ تضمینی برای امنیت شغلی کارگران وجود ندارد تنها دلخوشی شان همین دستمزدی است که دریافت می کنند بنابراین اگر این میزان دستمزد هم کم باشد یا آن را با چند ماه تاخیر دریافت کنند دیگر با چه انگیزه ای به کار ادامه دهند.

وی ادامه داد: در برخی از کارخانه ها کارگران اگر بخواهند حقشان را بگیرند باید قید کار را بزنند چون به دلیل نداشتن امنیت شغلی برای عبرت سایر کارگران به سادگی اخراج می‌شوند. درچنین شرایط حداقل حقوق صنفی کارگر این است که دستمزدی متناسب با مخارج روزمره اش دریافت کند تا درمانده نشود. 

این فعال کارگری با اشاره به وضعیت کارگرانی که به دلایل گوناگون بیکار شدهاند گفت: مسولین می گویند وضعیت کارگران جویای کار بهتر شده است. باید پرسید وقتی که روز به روز بر تعداد کارخانه های صنعتی تعطیل شده به دلیل کمبود نقدینگی و بحران های اقتصادی افزوده می شود چطور می توانیم قبول کنیم که  بیکاری کاهش یافته است؟
تعطیلی بعضی از کارخانه ها در کشور و بیکاری گسترده کارگران نشان دهنده شرایط سخت اقتصادی است که در آن قرار داریم در چنین شرایطی کارگران بیکار شده حتی با سابقه ی کار بالا باید با دستمزد کم (همان دستمزد پایه 608هزار تومانی)درواحدهای دیگر (اگر شرایط کار مهیا باشد)، کار کنند.

غفوری ادامه داد: از طرفی ادامه یافتن شرایط سخت اقتصادی و خرج های کمر شکن زندگی روزمره راه را برای بروز آسیبهای اجتماعی در جامعه باز می کند و این مسئله هم نگرانی خانواده های کارگری را تشدید می‌کند.

 به گفته ی این فعال کارگری، نمایندگان کارگران  در شورای عالی کار باید با توجه به آنچه خودشان از جامعه کارگری دیده یا شنیده اند همانطور که تا کنون در برابر افزایش حداقل مزد مد نظر دولت و کارفرمایان مقاومت کرده اند، بر موضعشان پافشاری کنند و صدای واقعی کارگران باشند.

مسئول شورای اسلامی کار کارخانه شهید قندی یزد، با اشاره به عملی نشدن وعده های دولت مبنی بر کاهش فاصله ی مزد و تورم گفت: در یک سال گذشته عملا بهبودی در وضعیت تامین معیشت کارگران صورت نگرفته و دولت یازدهم که قول داده بود فاصله ی مزد و تورم را کم کند عملا 10 درصد به عقب ماندگی های مزدی اضافه کرد. در این شرایط حداقل انتظاری که از دولت داریم این است که این 10 درصد را در سال جاری جبران کند و این فاصله را کم کند.

غفوری ادامه داد:اگرچه مدت کوتاهی از عمردولت یازدهم گذشته اما به هر حال کارگران به عنوان یکی را سرمایه های اصلی که دولت می توانند در سالهای آینده هم روی حمایت و پشتیبانی آنها حساب کند، از دولت یازدهم انتظار دارند به وعده هایی که در خصوص بهبود معیشت کارگران داده متعهد باشد و به آنها عمل کند.

 

 

به گفته ی این فعال کارگری با توجه به روندی که اکنون دولت و کارفرماها در خصوص تعیین مزد در پیش گرفته اند ،چشم انداز روبه پیشرفتی ،پیش روی جامعه ی کارگری نیست.و تنها کاری که نمایندگان کارگری می توانند انجام دهند این است که بر سر ارقام این چنینی و رقم هایی نزدیک به آن توافق نکنند زیرا حداقل با این کار نشان می دهند که به عنوان نمایندگان جامعه ی کارگری زیر بار افزایش حداقلی مزد نمی روند و آبروی کارگران راحفظ می کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز