خبرگزاری کار ایران

افتتاح موزه ملی کار با حضور احمد میدری

افتتاح موزه ملی کار با حضور احمد میدری
کد خبر : ۱۵۵۸۴۲۹

مراسم افتتاحیه موزه ملی کار صبح امروز با حضور وزیر کار، علیرضا محجوب و حسین کمالی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم افتتاحیه موزه ملی کار صبح امروز، سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه، با حضور احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر، و حسین کمالی، رییس هیئت امنای موزه ملی کار، برگزار شد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ابتدای این نشست گفت: در ابتدا باید به سه واژه «موزه» «ملی» و «کار» اشاره کنم که هر یک بار معنایی و مفهومی خاصی دارند. «موزه» بیشتر به عنوان مکانی تعریف می‌شود که میراث فرهنگی جامعه در آن تجمیع می‌شود و به نوعی بصیرت و تصویری از تاریخ را به مخاطب ارائه می‌دهد. واژه‌ی «ملی» نیز نمایان‌گر روح جمعی یک ملت است.

وی ادامه داد: در رابطه با «کار» نیز باید بگویم  کارهایی که ایرانیان با ابزارهای خود انجام داده‌اند، در این فضا به صورت تصویری و تجسمی به نمایش گذاشته می‌شود و می‌تواند ما را به تحولات عمیق در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جلب کند.

میدری گفت: به عنوان مثال، من به ابزارهای مختلف فرش‌بافی توجه کرده‌ام و مقاله‌ای در این زمینه مطالعه کردم که برایم جالب بود. سؤال این مقاله این بود که چه عاملی باعث شد فرش ایران به کالای صادراتی تبدیل شود و حجم صادرات آن در ابتدای قرن ۲۲ به چند برابر افزایش یابد. فرش ایرانی، با نقشه‌ها و رنگ‌های خاص خود، به کالایی جذاب برای بازار جهانی تبدیل شد. این تغییر به دلیل راه‌اندازی کارگاه‌هایی در اراک (سلطان‌آباد) بود که نقشه فرش برای اولین بار در آنجا ابداع شد. این شیوه جدید تولید، کار را از یک هنر دستی به صنعتیِ تقسیم‌پذیر تبدیل کرد و امکان ورود بیشتر افراد به صنعت فرش را فراهم آورد.

وزیر کار گفت: ما تاریخ ایران را در زمینه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی بررسی می‌کنیم و می‌دانیم که ایران حدود ۳۰۰ سال زودتر از سایر ملت‌ها به نظم و دولت دست یافت. شکل‌گیری دولت‌ها در دوران‌های مختلف، مرز بین تمدن و توحش را تعیین کرد و این نکات می‌تواند در شناخت بهتر تاریخ ایران و شیوه‌های کاری آن مؤثر باشد.

وی در پایان گفت: از تمامی دوستانی که در راه‌اندازی این موزه تلاش کرده‌اند، به ویژه آقای کمالی و آقای شریعتمداری، تشکر می‌کنم. امیدواریم با حمایت جناب آقای صالحی و سایر دوستان، بتوانیم به شناخت بهتری از ابزارها و شیوه‌های کار در تاریخ ایران دست یابیم.

در این مراسم همچنین حسین کمالی، رییس هیئت امنای موزه ملی کار، گفت: گذشته ما پِر از اعمال خوب و البته اشتباه است. باید از اشتباهات خود درس بگیریم تا اشتباهات را تکرار نکنیم. تحولاتی در طول تاریخ در حوزه‌های مختلف رقم خورده و موزه نمایشگاهی است برای تشریح این تحولات برای مردم.  تجربه‌ پایه‌ی همه‌ی علوم است و باید این تجربه‌ها را نشان داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز