معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی صندوق بیمه اجتماعی:
برنامه راهبردی جدید صندوق وارد فاز عملیاتی شده است
ذبیح الله عابدینی نوشت: مدیران و کارکنانی که در برنامههای تحولی صندوق فعالیت دارند به صورت جداگانه ارزیابی و مزایای انگیزشی به آنها پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایلنا، معاون صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به رویکرد تحولی این مجموعه در یادداشت خود نوشت: در وضعیت مطلوبی برای تحقق اهداف راهبردی دولت مردمی سیزدهم و وزارت متبوع قرار داریم.
ذبیح اله عابدینی (معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر) در ادامه به تشریح ابعاد مختلف این موضوع پرداخته و نوشت: اگرچه این تجربه برای مدیران و کارکنان صندوق نسبتاً جدید محسوب میشود، اما در یک سال گذشته شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی در زمینه برنامه محوری و هماهنگی مدیران و کارکنان، حول سند برنامه راهبردی بودهایم.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رویکردی کاملا تحولی و متفاوت با سالهای گذشته را اتخاذ کرده است. در رویکرد جدید ۴۰ برنامه تحولی در دستور کار قرار دارد که بخش مهمی از آنها باید توسط سازمانها و صندوقهای تابعه به اجرا درآید. وزارتخانه در ارزیابی عملکرد سازمانها و صندوقهای تابعه بسیار جدی عمل کرده و مبنای موفقیت یاعدم موفقیت آنها را پیشرفت برنامههای تحولی قرار داده است، به این ترتیب صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که رویکرد تحولی خود را از سال گذشته آغاز کرده است در وضعیت مناسبی میباشد و آمادگی مطلوبی برای تحقق اهداف راهبردی وزارتخانه و دولت مردمی سیزدهم دارد.
برنامههای تحولی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متناظر با ماموریتهای صندوق در سه بخش قابل طبقهبندی است:
۱- برنامههای تحولی توسعه منابع و امور عمومی:
در این بخش لازم است یک نظام جامع برای اتصال پرداختهای انگیزشی با پیشرفت برنامههای تحولی طراحی و اجرا شود که این کار در ماه گذشته در صندوق انجام شده است. در واقع از ماه آینده کلیه مدیران و کارکنانی که در برنامههای تحولی صندوق فعالیت دارند به صورت جداگانه ارزیابی و مزایای انگیزشی به آنها پرداخت خواهد شد.
علاوه بر این فرآیندهای کلیدی برای اجرای برنامههای تحولی صندوق ظرف یک ماه گذشته شناسایی شده و نظام پیشنهادها و تجربه نگاری برای مشارکت همه مدیران و کارکنان ستادی و استانی در بهبود این فرایندها در دستور کار صندوق قرار خواهد گرفت. در نهایت در این بخش میزان بهره وری منابع انسانی صندوق به دقت اندازه گیری شده و به صورت منظم به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه خواهد شد.
۲. برنامههای تحولی حوزه بیمه و رفاه اجتماعی:
در این بخش دو موضوع اصلی در دستور کار وزارت متبوع قرار دارد. موضوع اول گسترش ضریب پوشش بیمه در کشور است. در این زمینه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برنامههای متنوع و متعددی را از سال گذشته آغاز کرده است. طراحی و اجرای نظام مدیریت ارتباط با مشتریان، طراحی و پیادهسازی باشگاه مشتریان، طراحی و اجرای الگوی برنامهریزی اقتضایی و ساماندهی و توسعه کمی و کیفی کارگزاریهای سراسر کشور از جمله این اقدامات است.
موضوع دوم اصلاحات پارامتریک و رفع نواقص موجود در قوانین و مقررات بیمهای، استقرار نظام چند لایه و ارتقاء کیفیت خدمات درمانی و رفاهی است. در این زمینه هم از سال گذشته دو برنامه تحولی جدید در صندوق آغاز شده است: ۱. پروژه اصلاح قوانین و مقررات مرتبط با ماموریتهای صندوق ۲. ارائه خدمات بیمه درمان به مستمری بگیران صندوق است که هر دوی این پروژهها در جریان بوده و ادامه خواهد یافت.
۳. برنامههای تحولی حوزه اقتصادی:
اصلاح ساختار سرمایهگذاری و خروج از بنگاهداری، آمادهسازی شرکتها برای ورود به بازار سرمایه و ارتقاء بازده سرمایهگذاریها از جمله مهمترین برنامههای تحولی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این بخش میباشد. باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی از داراییهای صندوق در قالب شرکتهای بورسی و به صورت غیرمدیریتی و غیرکنترلی است، مهمترین موضوع در این بخش، ارتقاء بازده سرمایهگذاریهای صندوق است که پروژههای بسیار خوبی برای اصلاح و بهبود سبد سرمایهگذاری برنامهریزی شده است.