مشکلات تشکیل اتحادیه کارکنان گوگل ادامه دارد
تشکیل اتحادیه کارکنان گوگل به یک چالش اساسی تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از نیویورکتایمز، یش از ۲۰۰ کارمند گوگل و بخشهای مختلف آلفابت در نخستین روزهای نخست سال ۲۰۲۱ توانستند اتحادیه کارگری خود را تشکیل دهند. این اتحادیه در حالی شکل گرفته است که کارمندان این شرکت سالها درباره شرایط کاری و روشهای عملکرد گوگل اعتراض داشتند. نیروی کار گوگل باور داشتند، تشکیل اتحادیه میتواند به نیروی کار در جهت افزایش قدرت چانهزنی کمک کند. همچنین یک پشتیبانی قدرتمند برای آنها برای مطالبهگری و پیگیری خواستهها به حساب میآید. تشکیل اتحادیه کارگری، اقدامی است که برای کارمندان حوزه فناوری کاملاً غیرمعمول تلقی میشود و سابقه زیادی ندارد. این اتحادیه بخشی از گروه ارتباطات کارگری آمریکا است که نماینده کارمندان شرکت وریزون وAT&T نیز است. کارمندان آلفابت باید یک درصد از کل دریافتی خود را به اتحادیه بپردازند.
به گفته کارکنانی که از تشکیل اتحادیه حمایت میکنند، پشتیبانان «اتحادیه کارگران آلفابت» که شکل تحول یافته از یک گروه غیر رسمی کارمندان فعال این شرکت است، اعضای خود را در مقابل اقدامات انتقام جویانه شرکت بهتر محافظت کند. همچنین اتحادیه میتواند حملات قدرتمندتری علیه شرکت انجام دهد.
«کارا سیلور استاین» مدیر بخش عملیاتهای افراد گوگل در زمان تشکیل این اتحادیه اعلام کرد: شرکت از حقوق کارگری کارمندانش پشتیبانی میکند و به ارتباط مستقیم با کارمندانش ادامه خواهد داد.
تشکیل این اتحادیه کارگری میتوانست به معنای پایان اختلاف کارکنان گوگل با مدیران این شرکت باشد. سالها است که درگیریهای داخلی گوگل با کارمندان خود در حوزههای مختلف ادامه دارد و هیچ تغییری در سیاستهای مربوط به حقوق و محافظت در برابر آزار و اذیت صورت نگرفته است. اگرچه کارمندان گوگل میتوانستند با اتکا بر قدرت تشکلیابی اقدامات منسجمتری در حوزه مطالبهگری داشته باشند اما این موضوع تنها یک رویا باقی مانده است.
دسامبر ۲۰۲۰، شرکت گوگل، «تیمینت گبرو» محقق هوش مصنوعی خود را پس از تلاش برای صراحت در مورد فناوری هوش مصنوعی غیراخلاقی اخراج کرد که این باعث انتقاد عمومی از شرکت و همچنین مخالفت داخلی کارمندان شد. امروز، بیش از ۲۲۵ کارمند گوگل اعلام کردند که برای شرکت مادر الفابت اتحادیهای ایجاد کردهاند که یک رویداد تاریخی برای سیلیکون ولی است.
این خبر از طریق خبرنامه نیویورک تایمز انجام شد که سعی دارد توضیح دهد چگونه یک نیروی کار سازمان یافتهتر، پس از سالها ناکامی در انجام فشارهای عمومی، به گوگل کمک میکند تا این مشکلات را درست کند. به هر حال، شعار قبلی این شرکت قبلاً «شرور نباشید» بود که در سال ۲۰۱۵ به «انجام کار درست» تغییر یافت. هر چند که بسیاری از کارمندان گوگل به طور فزایندهای احساس میکنند که این امر برعکس بوده است. در واقع سود بیشتر برای مدیران و سرمایه گذاران تضمین شده و در مقابل بیتوجهی به حقوق کارگران و مصالح عمومی به وجود آمده است.
رهبران اتحادیه کارمندان گوگل چندین مورد از تخلفات این شرکت را مورد هدف قرار دادهاند؛ این موضوع سبب شده تا کارمندان برای اعتراض به تصمیمات سوال برانگیز مدیران گوگل با هم متحد شوند. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۸ هزاران کارمند گوگل نسبت به فاش شدن همکاری این شرکت با پنتاگون برای ایجاد هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل فیلم هواپیماهای بدون سرنشین ابراز نارضایتی کردند. این شرکت با تهیه مجموعهای از رهنمودهای اخلاقی برای مشارکت نظامی این مشکل را برطرف کرد، اما چندین کارمند گوگل به خاطر این موضوع شرکت را ترک کردند.
در اواخر همان سال مشخص شد که گوگل، «پدر اندروید» اندی روبین را از اتهامات سوء رفتار جنسی تبرئه کرده است و تصمیم گرفته تا از طریق یک قرارداد خروج این شرکت از رسوایی را پنهان کند. به دنبال آن اعتراض ۲۰.۰۰۰ نفر از کارمندان گوگل و همچنین یک سری پروندههای حقوقی از سهامداران، سایر مدیران نیز به طور مشابه ۲۴۰ میلیون دلار جبران خسارت کردند. عزیمت ناگهانی تیمیت گبرو به دلیل انتقاد از مشکلات شرکت، آخرین مورد از این اعتراضات بود. کارگران معترض نسبت به این موضوع از سوی مدیران این شرکت اخراج شدند.
نظر شرکت چیست؟
یک قاضی درارتباط با پرونده کارکان گوگل میگوید: این غول دنیای دیجیتال، تمامی کارکنانی که در تشکیل اتحادیه نقش پررنگی داشتهاند را برای همیشه اخراج کرده است. اگرچه این موضوع اثبات شده است اما این شرکت این موضوع را رد میکند.
شرکت ادعاهای مطرح شده را هدفدار میداند. به گفته روابطعمومی گوگل، این اتهامات نه تنها منصفانه نیست بلکه یکجانه است. اگرچه بخشی از نیروهای این شرکت اخراج شدهاند اما این موضوع هیچ ارتباطی با تشکیل اتحادیه کارگری ندارد بلکه مربوط به نقض قوانین امنیتی این شرکت است.
به نظر میرسد، ۲۰۰ سند درارتباط با اخراج کارکنان گوگل در دسترس است. کارمندان اخراج شده خواهان بررسی ۸۰ سندی هستند که مربوط به اخراج کارگران شدهاند اما گوگل پذیرفته است ۷۱پرونده را در اختیار مقامات قضایی قرار دهد. مقامات قضایی ایالاتمتحده ۷۱ سند برای رسیدگی به اخراج نیروی کار ایالاتمتحده را کافی نمیدانند.
«قاضی بوگاس» در ارتباط با این موضوع گفت: این شرکت موظف است تا تمامی ۲۰۰ سند مربوط به نیروهای خود را ارائه دهد. اسناد علیه این غول دنیای دیجیتال است. به نظر میرسد، تمامی کارگرانی که در راه تشکلیابی اقدام کردهاند، محکوم به بیکار شدن هستند. اخراج کارکنانی که خواهان تشکل کارگری هستند به معنای این است که شرکت هیچ انگیزهای به پویایی نیروی کار ندارد.
گوگل استدلال میکند، تمامی اسناد مرتبط با نیروی انسانی حکم محرمانه بودن دارند؛ بنابراین میتواند تمامی اسناد را نزد خود نگه دارد. مدیران این شرکت تلاش کردند که زمان شکلگیری اتحادیه، کارگران را مجاب کنند که تشکیل اتحادیه نه تنها سودمند نیست بلکه حقوق کارگران را با اثار منفی تحت تاثیر قرار میدهد.