رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری:
رتبه اول شفافیت دستگاههای اجرایی کشور به وزارت کار رسید/ تعیین اولویت رویکرد شفافیت در وزارت رفاه به اثربخشی اقدامات این حوزه کمک کرد
رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس اعلام شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور با کسب رتبه نخست شفافیت در بین ۱۴۵ دستگاه اجرایی، به عنوان شفافترین دستگاه اجرایی کشور شناخته شد.
به گزارش ایلنا، سیدجواد رضوی گفت: دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات اخیرا نتایج بررسی عملکرد ۱۴۵دستگاه را که در شاخصهایی چون ارتقای شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات عمومی در خردادماه ۱۴۰۰ ارزیابی شده بودند منتشر کرده که براساس آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جایگاه نخست را بدست آورده و شفافترین دستگاه کشور شناخته شد.
رضوی با بیان اینکه «شفافیت و دسترسی آزاد شهروندان به دادههای باز دستگاههای اجرایی از جمله تکالیف قانونی و مقررات بالادستی است»، گفت: شورای اجرایی فناوری اطلاعات براساس آن، موضوع شفافیت در دستگاهها را با درنظر گرفتن ۱۴ شاخص ارزیابی کرده است.
وی همچنین اضافه کرد: «تسهیل در تعاملات الکترونیکی شهروندان با دستگاههای اجرایی»، «ارتقای شفافیت دستگاههای اجرایی»، «دسترسی مردم به دادههای عمومی» و «ایجاد یکپارچگی و تسهیل فرآیندهای خدمات» از جمله اهداف اعلام شده در این دوره از ارزیابیها عنوان شده است.
رضوی تاکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوسال اخیر، همواره پیشگام و پیشرو در اجرای طرحها و اقدامات مربوط به عملیاتی شدن شاخصهای شفافیت و دولت الکترونیک توسط «مرکز فناوری اطلاعات و تحول اداری این وزارتخانه» گامهای بلندی برداشته شده است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: این مرکز تلاش گسترده و پیگیریهای مداومی را برای تحقق رویکردها و برنامههای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داده و به طور قطع باور و حمایت وزیر رفاه در این حوزه، اثربخشی اقدامات و طرحهای مرتبط با شاخصهای شفافیت را ممکن کرد.
رضوی ادامه داد: این رویکرد سبب شده تا امروز تمامی واحدهای این وزارتخانه سمت و سوی فعالیتشان همراستا با رویکرد تعیین شده در بالاترین سطوح وزارت رفاه باشد که در نهایت همه این اقدامات باید به ارتقاء کارآمدی دستگاه و بهبود ادراک عمومی از خدمات آن منجر شود.
گفتنی است، «دسترسی آزاد به اطلاعات هزینهکرد وعملکرد مالی سالانه دستگاههای اجرایی و نهادهای وابسته»، «معاملات دولتی، تفاهمنامه ها، موافقتنامه ها، قراردادها و روش انتخاب آنها»، «داراییهای غیرمنقول و اموال امانی (مالی و سرمایه ای)» و «آمار و اطلاعات عملکرد اجرای برنامههای توسعه ای»، «لزوم شفافیت در زمینه تکالیف قانونی و برنامههای راهبردی»، «قوانین و مقررات مربوط به دستگاه اجرایی»، «کلیه مجوزهای صادره به همراه فهرست گیرندگان مجوز»، «برنامههای توسعه و راهبردی دستگاه»، «فرآیندهای استخدام و تخصیص پست»، «صورتجلسات شوراها و کمیته ها»، «نشر کلیه اسناد مربوط به سفارش، اجرا و نتایج حاصل از پژوهش» از جمله مواردی بوده که به عنوان شاخصهای ارزیابی شفافیت در این دوره مورد توجه قرار گرفته است.