وعده مدیران هما برای افزایش حقوق کارگران این شرکت

روز پنجشنبه در حالی که کارکنان هما به منظور پیگیری مطالبات صنفی خود از تخلیه و جا به جایی بار خودداری می کردند، بعد از گذشت نزدیک به یک ساعت مسئولان هما توانستند با همکاری شرکتهای هواپیمایی دیگری، افرادی را برای حمل و جابجایی بارها به کارگیرند.
یکی از کارگران بخش خدمات فرودگاهی شرکت هواپیمایی «هما» در خصوص اعتراض صنفی روز پنجشنبه کارگران این شرکت گفت: حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان خدمات بار هما اعتراض به دستمزد حداقلی چند ساعت دست از کار کشیدند اما در نهایت با وعده مدیران این شرکت حرکت صنفی کارگران خاتمه یافت.
این کارگر در گفتو گو با ایلنا گفت: در حالی که کارکنان هما به منظور پیگیری مطالبات صنفی خود از تخلیه و جا به جایی بار خودداری می کردند، بعد از گذشت نزدیک به یک ساعت مسئولان هما توانستند با همکاری شرکتهای هواپیمایی دیگری، افرادی را برای حمل و جابجایی بارها به کارگیرند.
وی افزود: هرچند بدین ترتیب مسئله تاخیر به وجود آمده در تخلیه و بارگیری وسائل مسافران هما برطرف شد اما به علت عدم آگاهی کارگران تخلیه بار جایگزین به قواعد کار در هما، تعدادی از مسافران در تحویل بار با مشکل مواجه شدند.
به ادعای این کارگر، طی مدت اعتراض این کارگران، پروازهای ایران ایر با تاخیر چند ساعته انجام شده است.
این کارگر در خصوص خاتمه این اعتراض صنفی گفت: در نهایت با قول مدیران شرکت مبنی بر پرداخت دستمزد بالاتر در ماه جاری کارگران به حرکت صنفی خود خاتمه دادند.
همچنین یکی دیگر از کارگران شرکت هما درباره این اقدام صنفی به ایلنا گفت: این دومین اعتراض کارکنان خدمات فرودگاهی ایران ایر در سال ۹۳ بود، این کارگران که به صورت مستقیم با شرکت قرارداد دارند به دستمزد پایین و افزایش حداقلی دستمزدها معترضند.
وی افزود: تقریبا از مجموع کارکنان شاغل در هواپیمایی هما، ۷۰ درصد کارگران قراردادی و ۳۰ درصد باقیمانده مدیران و کارکنان عالی رتبه هستند اما در مقابل منابع و اعتبارات مربوط به پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان به نسبت معکوس میان کارگران و مدیران تقسیم شده است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی کارگران، پرداخت ناعادلانه دستمزدهاست. کارگران متوجه مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهای یکسویه هستند اما سوال اینجاست که چرا کمبود بودجه تنها متوجه کارگران است.
این کارگر در تشریح وضعیت حقوق و مزایا در شرکت ایران ایر گفت: تفاوت دستمزدها در این شرکت زیاد است. کارکنان بخش های خدمات، مهمانداری و تعمیر و نگهداری اکثرا قراردادی و حداقل بگیر هستند و پائین بودن دستمزدها به بهانه اعمال تحریم توجیه می شود و این درحالی است که در بخش های کیترینگ و یا مزایای کارکنان رسمی و بازنشسته ها چنین چیزی دیده نمیشود.
توضیحات کارفرما:
در رابطه «نوش آبادی» مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی هما به ایلنا گفت: روز پنجشنبه اعتراضی در کار نبوده و صرفا از میان ۲۵۰۰ کارگر خدماتی شرکت ایران ایر، ۳۵ تا ۴۰ نفر به دستمزدهایشان اعتراض داشتند که در عرض ۴۵ دقیقه و با وساطت مدیران شرکت این مسئله حل شد.
وی افزود: کارگران قراردادهایشان را با شرایط موجود امضا کرده اند و به همین علت اعتراضشان پایان یافت.
این مدیر ایران ایر درخصوص تاخیر پروازهای روز پنجشنبه و مفقود شدن بار مسافران به دلیل جایگزین شدن کارگرانی به جای کارگران معترض گفت: برخی پروازهای شرکت تاخیر داشتند اما این تاخیر ارتباطی به اعتراض کوتاه مدت کارگران نداشت، مسافران بارهایشان را صحیح و سالم دریافت کردند و مشکلی در این خصوص به وجود نیامد.
نوش آبادی در پاسخ به اینکه آیا مدیران قول مساعد برای افزایش حقوق به کارگران داده اند، گفت: تا جایی که قانون اجازه بدهد دستمزدها را افزایش خواهیم داد اما این اقدام از قبل در دستور کار مدیران ایران ایر بوده و ارتباطی با اتفاقات روز پنجشنبه ندارد.
مدیر روابط عمومی ایران ایر درباره تفاوت مزایای کارگران قراردادی و رسمی شرکت ادامه داد: مزایای کارگران قراردادی طبق متن قراردادها که به امضای خود آنها رسیده پرداخت می شود. کارگران قراردادی هم مثل بازنشستگان و کارکنان رسمی از برخی مزایا مانند بلیط رایگان برخوردارند اما به شرطی که این مسئله به موافقت مدیر مربوطه نیز رسیده باشد.