ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی منتشر شد
ردیف هفت دستگاه موسیقى ایرانى، به روایت صلحى و با نتنگارى مخبرالسلطنه، که در این کتاب چاپ شده است، معتبرترین روایتى است که بدون هیچگونه تحریف یا تغییر مستقیماً از منابع دست اول یعنى؛ آقاعلىاکبر و آقامطلّب و میرزاعبدالله منتقل شده است.
«ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» به روایت مهدی صلحی(منتظم الحکما) و نغمهنگاری: مهدیقلی هدایت و با مقدمهی داریوش صفوت منتشر شد.
به گزارش ایلنا؛ ردیف هفت دستگاه موسیقى ایرانى، به روایت صلحى و با نتنگارى مخبرالسلطنه، که در این کتاب چاپ شده است، معتبرترین روایتى است که بدون هیچگونه تحریف یا تغییر مستقیماً از منابع دست اول یعنى؛ آقاعلىاکبر و آقامطلّب و میرزاعبدالله منتقل شده است.
داریوش صفوت، موسیقى دان شاخص ایرانی و بانی مهمترین تحولات اجتماعی و آموزشی چند دهه در موسیقی کلاسیک ایرانی؛ در بخشی از مقدمه این کتاب آورده است:
در حدود سال ۱۳۵۰ شمسى استاد حسن مشحون در مرکز حفظ و اشاعهى موسیقى در مورد تبدیل دوازده مقام به هفت دستگاه فرمود: این گوشهها و ردیف هفت دستگاه موسیقى فعلى ایران را شخص بخصوصى اختراع یا جعل نکرده، بلکه از ایام باستان به مرور ابداع شده، نسل به نسل گشته و تکامل یافته است. منتها در زمان قاجاریه، به دلیل اینکه ایل قاجار ریشهى آذرى داشته و در نتیجه روابط مستحکمى که با قفقازیه وجود داشته، استادان موسیقى ایرانى تقسیمبندى الحان و نغمههاى موجود را تحت تأثیر اندیشهى آذرى بهصورت هفت دستگاه(یعنى هفت مجموعهى متجانس و هماهنگ) برقرار کردند. در این باره استاد مشحون توضیح بیشترى ندادند و ما، بدون اظهارنظر خاصى، براى حفظ امانت، نظر آن بزرگوار را عیناً نقل کردیم به این امید که مورد عنایت و بررسى پژوهشگران قرار گیرد.
این کتاب را نشر ماهور در ۴۱۵ صفحه و با قیمت ۵۵ هزار تومان منتشر کرده است.