خبرگزاری کار ایران

امین‌الله رشیدی در بازدید از غرفه ایلنا:

جریان موسیقی متولی دلسوز ندارد

جریان موسیقی متولی دلسوز ندارد
کد خبر : ۲۲۲۴۱۸

گویا خانه موسیقی هم مانند تمام نهادهای موجود با سیاست آمیخته شده و تنها قرار است بگوییم ایران هم خانه موسیقی دارد / به قول آقای فخرالدینی خلاقیت در موسیقی ما مرده؛ ابتکاری رخ نمی‌دهد و آهنگساز نداریم.

امین‌الله رشیدی با حضور در غرفه خبرگزاری کار ایران؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت حال حاضر صنف خانه موسیقی در دوره جدید گفت: خانه موسیقی اصولا جزئی از موسیقی کشور محسوب می‌شود. اما از ۱۵ سال قبل که این خانه تاسیس شد و از ما هم برای عضویت دعوت کردند؛ دو سه سالی به آنجا رفتم. هر زمان از آقای فاضل جمشیدی سوال می‌‌کردم چه برنامه‌هایی برای موسیقی در دستور کار است؟ پاسخ می‌دادند: «ما فعلا برای بیمه هنرمندان اقدام می‌کنیم. در ادامه هم هر زمان مراجعه می‌کردیم یا انتخابات هیات مدیره در جریان بود یا انتخاب بازرس علل بدل.»

این خواننده قدیمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا ادامه داد: ‌ به همین دلیل سال سوم از عضویت صرف نظر کردم و گفتم سالی یکبار فقط بیایم دیداری تازه کنیم بهتر است. آخر این شد کار ما همواره درگیر بیمه و انتخابات هیات مدیره باشیم؟

رشیدی اظهار داشت: سال دوازدهم بود که گفتند در تالار وحدت برنامه‌ داریم و قرار است از عده‌ای تجلیل شود. من هم در مراسم شرکت کردم و دیدم تعدادی خردسال به صحنه آوردند که تار و کمانچه می‌نواختند. بعد نوبت به حضور گروهی محلی روی صحنه رسید که به نظر من پرداختن به آن در اولویت خانه موسیقی نبود.

وی افزود: سوال کردم چه ارتباطی به خانه موسیقی دارد؟ گفتند خب موسیقی محلی است. همینجا در پرانتز عرض کنم. بهترین محل برای موسیقی محلی در قرن بیست و یکم همان سرزمینی است که در آن رشد کرده و به نظر من تالار وحدت محل اجرای این گونه موسیقی نیست. به آقای گنجه‌ای اعتراض کردم که گفتند کارهای دیگری هم درنظر داریم. یکی دو سال دیگر گذشت، خانه موسیقی دعوتنامه فرستاد و زمانی که آقای نوربخش دعوت می‌کند نمی‌شود بی‌پاسخ گذاشت. آنجا هم گفتم شما ۱۵ هزار عضو دارید حداقل یک کار تولیدی انجام دهید. اما پاسخ این بود که برنامه‌ای برای تولید موسیقی نداریم.

این خواننده در پاسخ به این سوال که درنهایت خاصیت خانه موسیقی در چیست؛ بیان کرد: ‌ گویا مانند تمام نهادهای موجود با سیاست آمیخته شده و تنها قرار است بگوییم ایران هم خانه موسیقی دارد.

رشیدی ضمن ابراز گلایه از کیفیت اجراها در نخستین جشن موسیقی تهران اظهار داشت: خب گروه‌هایی در این جشنواره حضور داشتند. فرزندان آقایان شجریان و ناظری به اجرا پرداختند اما بطور کل دریغ از موسیقی فاخر.

وی افزود: به قول آقای فخرالدینی خلاقیت در موسیقی ما مرده است و الان ابتکاری در موسیقی رخ نمی‌دهد و آهنگساز نداریم.

این هنرمند درباره اظهارنظر حسین علیزاده درباره توهم جوانان نسبت به نوآوری در موسیقی گفت: در زمینه سنتی و پاپ با یک آشفته بازار مواجه هستیم که از اشعار بی‌پایه و لوس استفاده می‌کنند. من اشعار و آهنگ‌هایی در اختیار دارم که اگر نباشم به آن دسترسی نیست ولی گوش شنوایی وجود ندارد.

رشیدی به انتظار خود از مدیر دفتر موسیقی اشاره کرد و اظهار داشت: ‌ آقای ارجمند سال گذشته قبل از دریافت حکم خود به همراه یکی از موسیقیدانان کشور به منزل من آمد و گفت استودیویی خواهد گرفت تا من این اشعار را با همراهی یک ساز بخوانم و ثبت شود. اما بعد از دریافت ریاست اتفاقی نیفتاد.

این پیشکسوت موسیقی در بازدید خود از غرفه ایلنا؛ به کتابی که مدت‌هاست منتظر دریافت مجوز است؛ اشاره کرد و گفت: ‌ معتقدم جریان موسیقی خارج و داخل کشور در مسیر تخریب سلیقه شنیداری مردم حرکت می‌کنند و دلسوزی هم وجود ندارد. کتابی هم به نام «ایران در رهگذر زمان دارم» که شامل ۷۰۰ صفحه و ۴۰۰ قطعه عکس از سیر تاریخی موسیقی کشور را شامل می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: این کتاب از دوران احمدی‌نژاد در وزارت ارشاد منتظر دریافت مجوز است و البته به نظرم آقای جنتی علاقه دارد کار مثبت انجام دهد که باید در ادامه ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. امیدوارم حداقل با انتشار این کتاب بتوانیم جوانان را کمی از آنچه داشتیم مطلع کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز