آخرین وضعیت ارکستر سمفونیک و ملی از زبان پیروز ارجمند:
تنها یادگار ارکسترهای قبلی بیاعتمادیست / آغاز بهکار ارکسترها پس از محرم و صفر
اماکن با اجرای شب آخر کنسرت کیتارو مخالفت کرد و با اینکه ۱۳۰۰ بلیت فروخته شد؛ مجوز لغو شد / صهبایی؛ فخرالدینی و عسگری ارکسترهای سمفونیک؛ ملی و گروه کر را هدایت و نوازندگان به کلی تغییر کردهاند.
پیروز ارجمند؛ وضعیت ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی را تشریح کرد.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد به خبرنگار ایلنا گفت: بعداز روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از مطالبات و مشکلات خانهی هنرمندان که نقص، کمبود و تعطیلی چند سالهی ارکستر سمفونیک، ارکستر ملی و گروه کر بود؛ مورد بررسی قرار گرفت.
وی بیان کرد: با آسیبشناسیهایی که انجام گرفت دلایل تعطیلی این ارکسترها مشخص شد و ما درصدد تهیه زیرساختها برآمدیم و بعداز آسیب شناسی شروع به کار کردیم. شوراهایی تشکیل و رهبران ارکسترها مشخص شد و طی فراخوانی برای انتخاب دو ارکستر گروه کر آزمونهایی برگزار و رهبران ارکستر و نوازندگان آن مشخص شدند. میتوانم بگویم که حال ما آمادگیهای لازم برای اجرای ارکستر ملی ارکستر سمفونیک و گروه کر را داریم.
وی درباره بودجهی ارکسترها گفت: این کار با دستور مستقیم رییسجمهور انجام گرفته است و بودجهی آن نیز از طریق سازمان برنامه و بودجه به وزارت ارشاد تعلق گرفته است. در چند روز گذشته با تامین بودجهای که رییسجمهور قول داده بودند و به ما پرداخت کردند؛ کار را شروع کردیم. هیج شرکت خصوصی هم هنوز در انجام این کار وارد نشده است.
ارجمند؛ مبلغ این بودجه را فاش نکرد.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: در ارکسترهای گذشته نوازندگان مشکلات بسیاری ازجمله بیمه، پایهی دستمزد و وضعیت استخدامهایشان داشتند اما در حال حاضر مشکل ارکستر فقط نوازندگان نیستند؛ بلکه قسمت سختافزاری ارکستر نیز نیاز به بازسازی و تعمیر دارد. قسمتی از بودجه در این بخش صرف خواهد شد. مکان ارکستر و بسیاری از سازها به دلیل کارکرد طولانی نیز در سالهای گذشته مستهلک شده و احتیاج به بازسازی دارند.
وی در پاسخ به سوالی دربارهی نوازندگان ارکستر گفت: تمام تعهداتمان را به نوازندگان قبلی پرداخت کردیم و نوازندگان جدید را طبق فراخوان و آزمونهای متعددی انتخاب کردیم. اگر نوازندگان ارکستر قبلی را در ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی جدید نمیبینیم، به دلیل دیوار بیاعتمادی حاصل از دولت قبلی است یا احتمالا در آزمونها شرکت نکرده و تمایلی به شرکت در آن نداشته یا به ارکسترهای دیگر جذب شدهاند البته به نظر من؛ نباید این دولت را با دولتهای پیشین مقایسه کرد.
وی ادامه داد: در کل هزینهها بیش از چیزی است که در سالهای گذشته بوده و ما سعی میکنیم شرایط نوازندگان را به استانداردها نزدیک کنیم و حق و حقوق آنها را به طور کامل بپردازیم تا حقوقشان ضایع نشود.
پیروز ارجمند با توجه به شکست شورای ارکستر گذشته نیز گفت: ساختار جدید ارکسترها به طور کلی تغییر کرده است. رهبران، شوراهای فنی، مدیران داخلی و نوازندگان تغییر کردهاند و ارکسترهای قبلی کاملا منحل شدهاند و تنها بخش کوچکی از افراد گذشته در مجموعهی جدید حضور دارند. بسیاری از این نوازندگان قراردادی یکساله و برخی قراردادهای مشروط دارند. اما نوازندگان ثابت هستند و طبق قراردادها باید در تمرینات شرکت کنند و نمیتوانند در ارکسترهای دیگر عضویت داشته باشند. البته در بعضی از اجراها اگر به نوازندهای مکمل نیاز باشد به طور موقت به ارکستر میپیوندد.
وی در ادامه گفت: تنها چیزی که از ارکستر قبلی باقی مانده؛ بیاعتمادی است که بین نوازندگان و دولت است و ما برای احیای این اعتماد کارهای بسیاری انجام دادهایم. اما باتوجه به نظر مثبتی که هنرمندان به دولت تدبیر و امید دارند؛ این کار آسانتر از گذشته انجام گرفته است.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره برنامههای آینده و زمان آغاز به کار این دو ارکستر گفت: یکی از مشکلاتی که در ارکستر گذشته وجود داشت نابسامانی برنامهها و عدم وجود برنامههایی فصلی بود اما در ارکستر جدید برنامههای فصلی اجرا خواهد شد. اما برنامههای رسمی به دلیل نزدیک بودن ماه محرم و صفر بعداز این دو ماه اجرا خواهد شد.
وی در جواب به این سوال که نوازندگان با وجود نداشتن تمرین و نداشتن قطعات دقیق چه چیز را اجرا خواهند کرد، پاسخ داد: تیم ورزیدهی انتخابی نوازندگان میتوانند ظرف مدت ۱۰ روز تمرین قطعات سخت را بنوازند و ارکستر را اجرا کنند. دربارهی قطعات اجرایی نیز باید بگویم شورای فنی ارکستر، مدیر دفتر موسیقی و سرپرست ارکسترها براساس نیازها و توانایی نوازندگان و رهبر ارکستر قطعات اجرایی را انتخاب میکند و برای اجرا تایید میشود اما فعلا به طور دقیق مشخص نشدهاند.
ارجمند گفت: در کل ارکسترها میدانند که تا آخرسال چه کارهایی باید انجام دهند. هرچند در کل دنیا اول سال اجرای ارکسترها از اول شهریور است اما امسال بهدلیل اینکه اولین اجرای ارکستر ما است زمان اجرا و شروع کار از فروردین ماه خواهد بود.
وی دربارهی اسامی اعضای شوراها بیان کرد: منوچهر صهبایی رهبر ارکستر سمفونیک تهران، فرهاد فخرالدینی رهبرارکستر موسیقی ملی و حمید عسگری به عنوان رهبر گروه کر ارکستر سمفونیک انتخاب شدند. خود من نیز به عنوان عضو فنی در ارکستر شرکت دارم. هنوز سرگروهها به طور دقیق مشخص نیستند و سرگروهها هستند که اعضای شورا را انتخاب میکنند.
وی دربارهی لغو کنسرت کیتارو در آخرین شب اجرا نیز گفت: ما مجوز کنسرت در شب آخر را از وزارت ارشاد گرفته بودیم اما اداره اماکن با این کنسرت مخالفت کرد و با اینکه ۱۳۰۰ بلیت فروخته شده بود؛ مجبور به لغو این کنسرت شدیم.