خبرگزاری کار ایران

بنیادیان، مشاور بانوان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور:

رشد دوبرابری اعتیاد زنان فاجعه است

رشد دوبرابری اعتیاد زنان فاجعه است
کد خبر : ۱۸۰۹۳۹

بخش بزرگی از افزایش رو به رشد طلاق های کشور ریشه در اعتیاد زن و یا همسر دارد به طوری که بر اساس اطلاعات جمع آوری شده منشاء ۵۵ درصد طلاق ها مواد مخدر است.

مشاور امور بانوان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: پرهیز از انکار واقعیت های تلخ مواد مخدر و اهتمام جدی همه اقشار جامعه و مسئولان در پیشگیری و مبارزه، بهترین ابزار مقابله با این بلای خانمانسوز مدیریت دلسوزانه و هشیارانه این بخش است.


به گزارش ایلنا از اراک؛ زهرا بنیادیان در جمع نمایندگان زن دستگاههای اجرایی، تشکلهای مردم نهاد و مسئولان ارشد سیاسی امنیتی استان مرکزی، اعتیاد را یک خطر و آسیب جدی در سلامت اجتماع و در بنیان خانواده که توسعه متوازن و سرمایه های فکری جامعه را نشانه گرفته دانست و تصریح کرد: انکار این واقعیت و درنگ و به خواب رفتگی در قبال این حقیقت تاسف آور اجتماعی غیر قابل بخشش است.


وی ضمن تاکید بر اهمیت توجه به اعتیاد زنان گفت: این واقعیت مقوله ای بسیار پیچیده و بغرنج است که اهمیت ویژه به آن در مهار آسیب های اجتماعی و حل تنش های عمیق فرهنگی و اجتماعی اثرگذاری مستقیم دارد.


وی با بیان این که در دهه های قبل به دلیل حضور کمرنگ تر اجتماعی زنان دسترسی آنان به مواد مخدر کمتر بود و جامعه آلوده نیز از موادسنتی استفاده می کرد که عوارض ظاهری داشت و زنان از ترس تابوی اجتماعی کمتر گرد آن
می گشتند افزود: امروز زنان به سهولت زمینه دسترسی به موادشیمیایی خطرناک را دارند و علاوه بر مصرف به بخش بزرگی از چرخه توزیع و حمل این مواد تبدیل شده اند و اینجاست که زنگ خطرها برای مسوولان به صدا درآمده است.


بنیادیان رشد دو برابری جمعیت زنان مبتلا به اعتیاد را یک فاجعه در جامعه دانست وادامه داد: نسبت جمعیت زنان معتاد کشور در سال ۸۷ پنج و شش دهم درصد بوده درحالیکه در سال ۹۰ این رقم به ۹ و سه دهم درصد رسیده.


و زن به عنوان رکن و ستون مدیریتی خانه اگر درگیر اعتیاد باشد خانواده از هم می پاشد و ضریب اعتیاد فرزندان و همچنین بیماریها و مخاطره های بهداشتی زیادی را همراه دارد.


مشاور امور بانوان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: با سست شدن تحکیم بنیاد خانواده، زنان بی سرپناه معتاد که اغلب منبع درآمد ثابتی ندارند به رفتارهای پرخطر جنسی و حلقه توزیع مواد، فروش فرزند و اجاره آن روی می آورند که این شرایط زیبنده نظام اسلامی نیست.


بنیادیان با توجه به آمارهای موجود و حساسیت و ویژگی جسمی آمادگی زنان را در آلودگی و ابتلا به ایدز ۱۰ برابر مردان ذکر و تصریح کرد: کم توجهی و بی برنامگی در قبال زنان معتاد آتشی ویرانگر در اشاعه ایدز در کشور است.


وی نسبت معتادان متاهل را ۶۹ و هشت دهم درصد عنوان کرد و گفت: ۶۲ درصد معتادان زن متاهل هستند و این عمق فاجعه را در آسیب رسانی به خانواده نشان می دهد.


بنیادیان نفوذ مواد مخدر در جمعیت تحصیل کرده کشور یک خطر جدی عنوان کرد و افزود: در گذشته بیشتر معتادان کشور را افراد کم سواد شامل می شدند اما امروز آمارها شیب تند ۵۰ درصدی اعتیاد به سمت تحصیل کرده ها را نشان می دهد و نفوذ مواد مخدر شیمیایی و خطرناک در دانشگاهها و دبیرستان ها دغدغه ای جدی است.


وی با بیان این که میانگین سن اولین مصرف در کشور بر اساس اسناد موجود ۲۱ و نیم سال است گفت: متاسفانه در زنان بیش از نیمی از معتادان اولین مصرف مواد مخدر را در سن ۱۵ تا ۱۹ سال تجربه کرده اند و بیشترین جمعیت مبتلا در محدوده سن ۲۰ تا ۴۰ سال یعنی سن باروری و بچه داری به دام اعتیاد افتاده اند.


مشاور امور زنان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: تحقیق ها نشان داده که خانواده بعد از پنج سال آلودگی پی به اعتیاد فرزندشان می برند و این ضرورت توسعه دایره آگاهی و اصول مراقبتی را با مشارکت مردم دوچندان می کند.


بنیادیان با اشاره به نظام سنتی خانواده ایرانی که زنان را در مقابل مردان ضعیف ساخته افزود: یکی از معضلات جدی در حوزه اعتیاد زنان ˈمصرف اجباریˈ از سوی همسران معتاد است که برای شکست قبح مصرف با ضرب وشتم و اجبار زن را وادار به مصرف می کنند و این مساله باید با ظرافت از سوی نهادهای متولی پی گرفته و ریشه آن خشکانده شود.

وی یادآور شد: متاسفانه حضور زنان در حمل و توزیع مواد مخدر نیز یکی از دغدغه های اصلی است و هم اینک از ۷۴۰۰ زن که در زندانها ی کشور هستند ۶۰ درصد آنان جرمشان به صورت مستقیم مرتبط با مواد مخدر است.


بنیادیان ادامه داد: آمار زنان بدسرپرست و خودسرپرست کشور از هشت و چهار صدم درصد سال ۷۵ به ۱۲ و یک صدم درصد در حال حاضر رسیده و پیش بینی می شود تا سال ۹۵ این آمار به ۱۵ درصد برسد.


وی با بیان این که اعتیاد زنان و زندانی شدن آنها در حالی که وابستگی مادر به فرزند او را دچار آسیب های روحی می کند گفت: خودکشی و بیماری های روانی زنان در زندان بیش از مردان است. وی تصریح کرد: بخش بزرگی از افزایش رو به رشد طلاق های کشور ریشه در اعتیاد زن و یا همسر دارد به طوری که بر اساس اطلاعات جمع آوری شده منشاء ۵۵ درصد طلاق ها مواد مخدر است.


بنیادیان تصریح کرد: دولت از انکار اعتیاد خارج شده و مبارزه با این بلای خانمانسوز را برمبنای آگاه سازی مردم، مشارکت خیران در توسعه خانه های درمانگر و ایجاد مشاغل پاره وقت برای پاک شدگان گذاشته است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز