مدیرکل کار استان:
شناسایی 1231 اتباع خارجی غیرمجاز در استان مرکزی / در حوزه نیروی انسانی وضعیت خوبی نداریم

اجرای ۴۵۰ ویژه برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در استان مرکزی تدارک شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه نیروی انسانی وضعیت خوبی نداریم و باید در این خصوص چارهاندیشی اساسی انجام شود، گفت: سال گذشته در این استان 1186 بازرسی از کارگاههای دارای نیروی کار خارجی توسط 295 گشت مشترک انجام شد. در این راستا 1231 اتباع خارجی غیرمجاز و 403 کارفرمای متخلف شناسایی شدند. 340 میلیارد ریال جریمه برای این کارگاهها در نظر گرفته شده و کارفرمایان 49 کارگاه به دادگاه معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمشید امیدی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر، افزود: از مجموع شاغلین استان مرکزی 45 درصد در بخش صنعت، 12.7 درصد در بخش کشاورزی و 42.3 درصد در بخش خدمات است. این آمار نشان میدهد که بیشترین اشتغال این استان در بخش صنعت است و بقیه سهمیه اشتغال استان در بخشهای کشاورزی و خدمات است.
وی ادامه داد: تعهد اشتغال استان مرکزی در سال گذشته، 11 هزار و 624 شغل بود که تا پایان سال به 16 هزار و 899 شغل رسید. این آمار نشان میدهد که برنامه اشتغال این استان 45.4 درصد بیشتر از برنامه محقق شده است. نرخ بیکاری استان نیز در سال گذشته به 5.5 درصد و نرخ مشارکت اقتصادی این استان به 37 درصد رسید. استان مرکزی رتبه 29 کشور را در این حوزه دارد و این آمار وضعیت خوبی را نشان نمیدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری این استان در سال 1403 به 2742 نفر رسید که نسبت به مدت مشابه سال 1402 میزان 7 درصد و نسبت به سال 1399 این آمار 40 درصد کاهش داشت. همچنین تعداد بیمهشدگان اجباری تأمین اجتماعی استان معادل 251 هزار و 93 نفر است. بیش از 60 درصد شاغلین استان جزء بیمهشدگان اجباری و از جامعه کارگری هستند و استان مرکزی جزء استانهای کارگری محسوب میشود.
امیدی تصریح کرد: مشاغل خانگی دارای 515 رشته است که 27 رشته مجوزمحور و 488 رشته ثبتمحور است. تعداد شرکتهای تعاونی فعال استان 2025 شرکت است. بیشترین شرکت تعاونی با 339 شرکت در شهرستان اراک و کمترین شرکت تعاونی با 10 شرکت در شهرستان خنداب است. شرکتهای تعاونی استان سال گذشته 31 میلیون دلار صادرات به کشورهای مختلف داشتند. تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان از 277 تشکل در سال 1400 به 367 تشکل در سال 1403 رسید.
وی بیان داشت: هدف از برگزاری جشنواره امتنان تکریم کار و کارگر، ترویج فرهنگ کار و تلاش و مهارت آموزی و حمایت از کالای ایرانی است. فراخوان این جشنواره از اول مهرماه سال گذشته اعلام و تا 30 آبانماه ادامه داشت که در این مدت، 520 نفر شامل، 410 کارگر، 55 گروه کار و 55 واحد تولیدی و خدماتی ثبتنام کردند. در نهایت، 5 نمونه برتر استانی، 3 کارگر نمونه برتر استانی و 2 گروه کار نمونه انتخاب شدند. یک کارگر از بخش کشاورزی نیز به عنوان کارگر نخبه ملی انتخاب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به اینکه 5 تا 11 اردیبهشت به عنوان هفته کار و کارگر نامگذاری شده است، تأکید کرد: شعار هفته کار و کارگر سال جاری «ایران، هنگام کار است» نامگذاری شده است. اجرای 450 ویژه برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در این استان تدارک شده است. انجام هماهنگی و اعزام کارگران برای دیدار با مقام معظم رهبری، برگزاری نشست با تشکلهای کارگری و کارفرمایی، از مهمترین برنامههای هفته کارگر در این استان است.
امیدی ابراز داشت: برگزاری میز ارتباطات مردمی با حضور دستگاههای تابعه وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی، سخنرانی قبل از نماز جمعه، جشنواره امتنان و تقدیر از کارگران و گروههای کار و واحدهای نمونه، بازدید از واحدهای تولیدی، غبارروبی گلزار شهدا، دیدار با کارگران و اهدای گل به کارگران، نواختن زنگ ورزش صبحگاهی در کارخانهجات، برگزاری مسابقات ورزش کارگری، برگزاری دورههای آموزشی ویژه جامعه کار و تولید، بخش دیگری از این برنامهها است.