استاندار مرکزی:
قراردادهای موقت یکی از دغدغههای قشر کارگران است / حقوقهای کارگری عقب افتاده در این استان بسیار کم است

کارگران و کارفرمایان نگاه به توسعه کشور دارند و این موضوع بسیار ارزشمند است
استاندار مرکزی قشر کارگری و نیروی کار را رکن اصلی در توسعه اقتصادی دانست و گفت: قراردادهای موقت یکی از دغدغههای قشر کارگران است که انتظار میرود کارفرمایان در این راستا نگاه ویژه داشته باشند و این دغدغه را از این قشر بگیرند. باید تلاش شود تا مشکلاتی نظیر تأمین نقدینگی، مسائل ارزی، قراردادهای موقت، تنظیم روابط بین کارگر و کارفرما، امنیت شغلی را در سطح این استان و حتی در سطح ملی برطرف گردد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در سیوششمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه کار و واحد نمونه استان مرکزی در سال 1403، افزود: حقوقهای کارگری عقب افتاده در این استان بسیار کم است و در بازه زمانی سالهای گذشته برای حل مشکلات جامعه کار و کارگری تلاشهای زیادی صورت گرفته و ادامه دارد. خوشبختانه واحدهای صنعتی و تولیدی دارای چالش جدی در استان وجود ندارد و چالشهای موجود نیز در حال حلوفصل شدن است.
وی به برگزاری جلسات متعدد برای حلوفصل شن مشکلات حوزه کار و کارگر اشاره کرده و ادامه داد: تشکیل جلسات راهبردی با اتخاذ تصمیمات راهگشا موجب شده تا واحدهای صنعتی و تولیدی دارای چالش در استان مرکزی وجود نداشته باشد و این رویه همچنان ادامه خواهد داشت تا منجر به شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت شود. دولت چهاردهم تمامی تلاش خود را برای حل مشکلات جامعه کارگری و تمامی حقوقبگیران به کار گرفته و از هیچ کوشی دریغ نمیکند.
استاندار مرکزی اظهار داشت: کارگران و کارفرمایان نگاه به توسعه کشور دارند و این موضوع بسیار ارزشمند است و این قشر باید قدر جایگاه خود را بدانند. توسعه، اقتصاد و پیشرفت استان هدف اصلی است و آن دسته از افرادی که همراهی کنند، قدردان آنها هستیم و عدهای که همراه نباشند، حذف میشوند. کارگران چرخهای تولید کشور را به حرکت در میآورند و تمامی تلاش خود را در کنار کارفرمایان برای تولید، استقلال و رفاه کشور به کار گرفتهاند.
زندیهوکیلی تصریح کرد: رفاه، آسایش و معیشت مردم به تولید گره خورده است. تولید با سرمایهگذاری انجام میشود که اشتغال و کارآفرینی به همراه داشته و معیشت مردم را رونق میدهد. اگر تولید رخ دهد، به طور قطع اشتغال، معیشت و اقتصاد در جامعه توسعه پیدا میکند و هیچ تولیدی بدون سرمایهگذاری اتفاق نمیافتد. توسعه، پیشرفت و اقتصاد، اولویت استان مرکزی در سال سرمایهگذاری برای تولید است. توسعه متوازن و پایدار منوط به سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی است.
وی بیان داشت: چرخه سرمایهگذاری برای تولید و شکوفایی اقتصادی باید با مانعزدایی و گرهگشایی شتابان به حرکت درآید و استان مرکزی نیز آماده جهش بزرگ اقتصادی است. صادرات 1.6 میلیارد دلاری این استان با وجود ناترازی، تمامی مشکلات اقتصادی و تحریمهای ظالمانه نشان از آمادگی بالای این استان دارد. این میزان رشد بیانگر آن است که عمده کالای تولیدی در استان از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و نیازهای کشور را به کالاهای استراتژیک تأمین میکند.
استاندار مرکزی تأکید کرد: اقتصاد را نمیتوان نادیده گرفت، بدترین نوع تحریمها در دنیا علیه کشور اعمال شده اما این کشور امروز با تلاش کارگران و کارفرمایان یکی از قدرتهای منطقه است. بازار مصرف بزرگ و تولیدات استراتژیک و محوری ایران از اقتصاد جهانی قابل حذف نیست و با وجود اعمال بدترین تحریمها و فشارهای اقتصادی، اما سرمایهگذاری و تولید همچنان رونق دارد. شکوفایی اقتصادی نتیجه تلاش و کار جهادی جامعه کارگری است که چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت درمیآورند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این جشنواره با بیان اینکه شعار هفته کار و کارگر سال جاری «ایران، هنگام کار است» نامگذاری شده است، گفت: ۴۵۰ برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در استان مرکزی تدارک شده است. جشنواره امتنان یکی از برنامههای هفته کارگر این استان است که هدف از آن، تکریم کار و کارگر، ترویج فرهنگ کار و تلاش و مهارت آموزی و حمایت از کالای ایرانی است.
جمشید امیدی افزود: فراخوان این جشنواره از اول مهر ماه سال ۱۴۰۳ اعلام و تا ۳۰ آبان ماه ادامه داشت. در این مدت، ۵۲۰ نفر شامل، ۴۱۰ کارگر، ۵۵ گروه کار و ۵۵ واحد تولیدی و خدماتی ثبتنام کردند که در نهایت، ۵ واحد نمونه برتر استانی، کارگر نمونه برتر استانی و ۲ گروه کار نمونه در مجموع ۸ نفر انتخاب شدند. یک کارگر از بخش کشاورزی نیز به عنوان کارگر نخبه ملی برگزیده شده است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان مرکزی سال گذشته به ۵،۵ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی به ۳۷ درصد رسید. تعهد اشتغال سال گذشته استان، ۱۱ هزار و ۶۲۴ شغل بود که تا پایان سال به ۱۶ هزار و ۸۹۹ شغل رسید. یعنی ۴۵،۴ درصد بیشتر از برنامه تحقق شد. تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری استان در سال ۱۴۰۳ به ۲۷۴۲ نفر رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ میزان ۷ درصد کاهش داشت. تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان از ۲۷۷ تشکل در سال ۱۴۰۰ به ۳۶۷ تشکل در سال گذشته رسید.