قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر:
تخصیص اعتبارات شورای مواد مخدر امسال به صورت استانی ابلاغ می شود
تاپیش از این بودجه در بحثشورای مواد مخدر درست صرف نمی شد اما از این پس از سال جاری اختصاص اعتبارات استانی ابلاغ می شود و برابر عملکرد هر استان اعتبار تمدید خواهد شد.
در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی که در استانداری مرکزی با حضور قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در اراک تشکیل شد، علیرضا جزینی از اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال در سال جاری به منظور ارائه آموزشهای فنی وحرفهای برای اشتغال افراد رها شده از بند اعتیاد خبر داد.
به گزارش ایلنا قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: این اعتبار به منظور کاهش آسیبها و پیشگیری از بازگشت دوباره معتادان رهاشده از بند اعتیاد، اختصاص یافته است.
وی با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت در بحثپیشگیری از اعتیاد اظهار داشت: بر اساس قانون و مصوبه دولت، بخشی از بودجه کشور باید در حوزه اشتغال معتادان رها شده از دام اعتیاد، اختصاص یابد که در نشست هفته گذشته دولت، این مبلغ اختصاص یافته است. جزینی ضمن تاکید برلزوم جدیت بیشتر در بحثپیشگیری از مواد مخدر در کشور گفت: به رغم همه تلاشها هنوز نگرانیها در این رابطه هم چنان باقییست اما سیاست ما تنها مقابلهای نیست بلکه کاهش آسیبها، توانمند سازی، پیشگیری و صیانت از افراد یکی از موضوعات مهم در کنار اشتغال زایی برای رها شدگان از اعتیاد در برنامههای ستادی این
شورا قرار دارد و برای حمایت از برنامههای استانی امسال اختصاص اعتبارات شورای مواد مخدر استانی شده است.. وی کاهش بازگشت جرم در ارتباط با مواد مخدر و اعتیاد را از برنامههای مهم و اهداف این ستاد عنوان کرد و گفت: دولت برای این مهم نیازبه مشارکت مردم دارد وبرنامه ریزی برای جذب سمنها، خیرین و استفاده از نخبگان ودانشجویان برای کارهای پژوهشی از محورهای این ستاد است..
جزینی با بیان اینکه رویکرد اجتماعی به عنوان مهمترین هدف، در دستور کار ستاد قرار دارد افزود: در این راستا، نشستهای مختلفی با اقشار مختلف جامعه برگزار شده است تا با محوریت موضوع پیشگیری با مشارکت جویی اقشار مختلف جامعه مسائل بررسی و مورد تجدید نظر قرار گیرد..
وی مقابله با مواد مخدر را یکی از فعالیتهای مهم ستاد عنوان کرد و گفت: این فعالیت قدمتی صد ساله در کشور دارد ولی توجه به حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر، برابر مطالعات انجام شده سابقهای ۱۰ تا ۱۲ ساله بیشتر ندارد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر میزان کشفیات مواد مخدر در سال گذشته را ۸۲۰ تن اعلام و خاطر نشان کرد: ۶۵ درصد همسر آزاریها، ۵۵ درصد طلاقها، ۴۷ درصد ورودی زندانها در اثر مواد مخدر بوده است.
وی پیشگیری از شیوع مواد مخدر در جامعه را اولین اولویت کار این ستاد عنوان کرد و گفت: بر این اساس سند جامع پیشگیری، تدوین شده که ۴۰ درصد افراد جامعه را پوشش خواهد داد.
وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد اجتماعی کاهش بازگشت به جرم در ارتباط با مواد مخدر و اعتیاد، بحثمشارکت مردم همکاری ورزشکاران، خیرین، اصحاب رسانه و صدا و سیما در دستور کار قرار گرفته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر پیوند مسئولان با مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر را یکی از عوامل و قدم مثبت در کاهش آسیبها و بازگشت به اعتیاد دانست و بر مراقبت بعد از خروج از اعتیاد تاکید کرد و گفت: اگر فرد بعد از ترک حرفه آموزی و اشتغال نداشته باشد مجددا به ورطه اعتیاد خواهد افتاد. جزینی ضمن ابراز نگرانی از آمارهای موجود و کاهش سن اعتیاد در کشور گفت: براساس آمار سال ۹۰ حدود ۴/۰ درصد دانش آموزان شیشه مصرف میکنند و مصرف اکس را ۱/۱ درصد تجربه کردهاند و در بین دانشجویان یک دانشگاه در همین استان نیز مصرف سیگار ۲۶ درصد، ۶/۰ درصد حشیش ومصرف ریتالین ۹ درصد
بوده که در فصل امتحانات مصرف ریتالین به بیش از ۵۰ درصد میرسد. وی با بیان اینکه داروخانهها به صورت غیرمجاز این دارو را میفروشند افزود: متاسفانه فروش متادون و ریتالین به عطاریها هم کشیده شده است.
استاندار استان مرکزی نیز در این نشست اعتیاد را یک معضل که ریشه در مشکلات اقتصادی و اجتماعی داخلی و مسائل خارجی دارد عنوان کرد..
محمد حسین مقیمی ˈ افزود: تنها با برخورد قضایی و نظامی نمیتوان مشکل اعتیاد را حل کرد و باید با انجام کارهای فرهنگی، اجتماعی، اشتغالزایی و فن آموزی از بازگشت دوباره افراد به دام اعتیاد جلوگیری کرد.
در این نشست ˈمحمد زید وندˈ به عنوان دبیر جدید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی معرفی و از سردار ˈعزیزالله ملکی ˈ دبیر سابق این شورا قدردانی شد