خبرگزاری کار ایران

تزریق بودجه ۵ همتی به بخش تولید لوازم‌خانگی

تزریق بودجه ۵ همتی به بخش تولید لوازم‌خانگی
کد خبر : ۱۵۹۶۳۲۰

جلسه هم‌اندیشی هیأت مدیره و شرکت‌های عضو انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران با حضور روحانی‌نیا معاون مدیرکل دفتر لوازم خانگی و اداری وزارت صمت برگزار شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از اهام ایران، در ابتدای جلسه، علیرضا محمدی دانیالی، رئیس هیات مدیره انجمن با تقدیر از حاضرین به نشست چندی پیش با ابراهیم شیخ معاونت صنایع عمومی وزارت صمت و فاطمه مهاجرانی جهت رسیدگی به مشکلات اعضاء انجمن و به همراه هیأت مدیره انجمن به منظور بررسی وضعیت نامطلوب صنعت لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: متاسفانه درآمد سرانه ملی هر ایرانی در طول سه سال از ۶۵۰۰ دلار به ۳۵۰۰ دلار کاهش یافته است.

وی عنوان کرد: اگرچه اتاق بازرگانی ایران و تشکل‌های تحت نظر اتاق، پیگیر معضلات بوده و حداکثر توان خود را در جهت تحقق خواسته‌های بخش خصوصی و اعضاء حقوقی و حقیقی به کار گرفته‌اند، اما ارائه راهکارهای جدید می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

دانیالی اضافه کرد: موانع صادراتی مهم فعلی عبارتند از بحث تحریم‌های ظالمانه که باعث می‌شود برخی از کشورهای صادراتی عقب گرد داشته باشند. همچنین فرایند تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، قوانین گمرکی و … که مجموعا ما را مجبور می‌سازد به فکر ارائه پیشنهاد قابل اجرا جهت تحریک تقاضاء و خروج از رکود در بازار داخل کشور باشیم.

در ادامه جلسه، قاسم مصطفوی عضو هیأت مدیره انجمن نیز، اظهار داشت: کاهش قدرت خرید مردم باعث تعمیر چندین باره لوازم خانگی و عدم تمایل به خرید دستگاه‌های جدید شده است.

وی خاطرنشان کرد: بدنبال تشکیل جلسه تکمیلی با آقای وصالی مدیرکل دفتر لوازم خانگی و اداری وزارت صمت و رایزنی با سایر نهادهای ذیربط مشخص شد که در سال جاری ۵ همت بودجه برای ساماندهی بازار لوازم خانگی و خارج شدن از رکود توسط دولت در نظر گرفته شده است که مشخص نیست به تولیدکننده اختصاص خواهد یافت یا به روش‌های دیگر به مصرف‌کننده نهایی خواهد رسید.

در ادامه روحانی‌نیا از وزارت صمت، ضمن تقدیر از تلاش‌های انجمن در مسیر ساماندهی وضعیت تولید و عرضه لوازم خانگی، تأکید کرد که دفتر تخصصی وزارت صمت منتظر دریافت راهکار قابل اجرا منطبق با قوانین جاری جهت اختصاص مبلغ فوق الذکر خواهد بود.

در ادامه تولیدکنندگان عنوان کردند که اگر این مبلغ در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار بگیرد با توجه به وضعیت معیشتی مردم، موجب فربه شدن بانک‌ها خواهد شد.

در ادامه تولیدکنندگان لوازم خانگی عنوان داشتند: باید نسخه‌های مُسکن هر چند مقطعی به بازار ارائه شود و ضمن ارائه شروط و برنامه تولید و فروش مشخص، به منظور خروج از  رکود باید به فکر توسعه بازار و افزایش صادرات بود که این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه این مبلغ به صورت مشروط در اختیار تولید کننده قرار گیرد.

پیشنهاد انجمن این بود که این مبلغ بین تمام واحدهای تولید تقسیم شود؛ چون اگر به چند شرکت محدود اختصاص یابد قطعا راه به جایی نخواهیم برد. لازم به تاکید است که باید شرکت‌هایی این مبلغ را دریافت نمایند که دارای سبد محصول و سبد عرضه صحیح هستند.

بهتر است شرکت‌هایی که این کمک را به هر شکل دریافت می‌کنند از طریق اتحادیه‌های مصرف، محصولات خود را به دست مصرف‌کننده برسانند. همچنین، لازم است پلتفرم و سامانه مشخص جهت اطمینان از رسیدن محصول به دست مصرف‌کننده واقعی، طراحی و فعال شود.

در بخش پایانی جلسه، علیرضا محمدی دانیالی با تشکر مجدد از حاضران در جلسه، نظریات ارائه شده توسط آنان  را جمع‌بندی کرده و مقرر شد پروپوزال جامع و عملیاتی انجمن، ظرف چند روز آینده آماده و به نهادهای ذی‌ربط ارائه شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز