مدیرعامل شرکت گاز استان:
گاز ۱۹ مرکز استراج رمز ارز در قزوین قطع شد/محدودیت گاز نیروگاه شهید رجایی برداشته شد
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: در فصل سرد سال، مصرف گاز برای استخرها در بخش خانگی و برخی موارد انرژیبر ممنوع است و این راستا گاز ۱۹ مرکز استراخ رمز ارز، ۳۲ گرماتاب، ۴۱ استخر و ۱۱۰ ویلای خالی از سکنه قطع شد و هنوز هم وصل نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، علی حجتیپور در نشست با اصحاب رسانه که بعدازظهر امروز در سالن جلسات شرکت گاز استان برگزار شد، گفت: در قزوین حدود ۴۸۰ هزار مشترک در بخشهای مختلف داریم که از این تعداد ۴۳۲ هزار مشترک خانگی هستند که شامل تمام شهرها و بالای ۹۰ درصد روستاها معادل ۵۸۴ روستا است و برای ۱۰ روستا هم گازرسانی شده و ۱۳۳ روستا هم درحال اجرا است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین ادامه داد: ۳ هزار و ۲۸۹ واحد صنعتی استان از گاز مصرف میکنند که در فصل سرما برای برخی صنایع محدودیت داشتیم.
این مسئول بیان کرد: ایران سومین تولید کننده و چهارمین مصرف کننده گاز در دنیا بوده و مصرفمان با چین برابری میکند و ۹۴ درصد تولید گاز مصرف میشود و ۵.۷ درصد بیشتر از متوسط جهان مصرف داریم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین عنوان کرد: اگر تکنولوژی بالایی در حوزه گاز داشتیم میتوانستیم از مردم انتظار داشته باشیم که مصرف را بهینه کنند؛ اما هنوز این تکنولوژی را نداریم، قیمتگذاری و فرهنگ سازی هم از مواردی است که برای مصرف بهینه تاثیرگذار هستند و مردم تقصیری ندارند و هر وقت نیاز بوده ما را همراهی کردند.
۶۴۸ موتورخانه در قزوین بهینه سازی شد
حجتیپور اظهار کرد: ناترازی در حوزه گاز را در سال جاری شاهد بودیم، زیرا توسعه گاز رسانی صورت گرفته و در دستور کار قرار دارد اما تولید همچنان محدود است که البته نداشتن تولید هم علت دارد.
وی ادامه داد: برخی صنایع و نیروگاهها در مصرف گاز با محدودیت مواجه شدند و درحال حاضر نیروگاه شهید رجایی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار متر معکب در روز گاز مصرف میکند و مازوت سوزی ندارد، البته در مقاطعی مصرف گاز نیروگاه صفر بود.
این مسئول اضافه کرد: ۲ میلیارد و ۷۰۷ میلیون متر معکب گاز تحویل مشترکین شده که یک میلیارد و ۴۱۴ میلیون متر معکب سهم نیروگاه بوده است که نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین بیان کرد: به بخش صنعت هم ظلم شد و باید برای آن چاره اندیشی کرد و بهینه سازی مصرف تنها راه در حوزه گاز است که بخشی از این اقدام به عهده دولت است و در این راستا ۶۴۸ موتورخانه منازل مسکونی و برخی ادارات با اعتبار ۱۷ میلیارد تومان بهینه سازی شد که رشد ۲۰۰ درصدی داشت.
وی گفت: تغییر تعرفه از ۱۶ آذر ماه اعمال شد و ۱۲ پلکان برای مصرف گاز توسط مشترکین درنظر گرفته شد و اقلیم بندی هم صورت گرفت که براساس آن، آوج، آبگرم، کوهین و خرمدشت باتوجه با سرمای شدید در اقلیم یک قرار دارند و سایر شهرها به غیر از رازمیان در اقلیم دو قرار دارند.
سه درصد مشترکین قزوین در پلههای آخر مصرف قرار قرار دارند
این مسئول عنوان کرد: بین ۵۰ تا ۶۰ درصد مصرف کنندگان استان در پلههای یک تا سه قرار دارند که هیچ گونه تغییر تعرفهای ندارند و حدود ۳ درصد در پلههای یازدهم و دوازدهم قرار دارند که بالاتر از متوسط کشوری است، این افراد به دلیل مصرف بالا، گاز را با قیمت ۵ و ۶ هزار تومان خریداری میکنند و با بیان اینکه قیمت گاز افزایش یافته، بین مردم ایجاد ناامیدی میکنند و دولت را مقصر میدانند، با این حال مشوقهایی هم برای کاهش مصرف گاز درنظر گرفته شده است.
حجتیپور ادامه داد: در این سال به وضعیتی رسیدیم که در یک بازه زمانی برای CNG ها هم محدودیت اعمال شد و ۵۰ درصد ظرفیتها کاهش پیدا کرد.
وی اظهار کرد: برای همکاری با دانش بنیانها هم اقداماتی صورت گرفته که هفت قرارداد در این حوزه منعقد شده و میزان همکاری نسبت به سالهای گذشته رشد ۱۵۰ درصدی داشته است.