خبرگزاری کار ایران

​با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

سند ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان رونمایی شد

سند ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان رونمایی شد
کد خبر : ۹۹۸۰۳۲

در مراسمی با حضور سید عباس صالحی و مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) «سند ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان» رونمایی شد.

به گزارش ایلنا، سید عباس صالحی بعدازظهر امروز چهارشنبه (۲۹ آبان ماه) در مراسم رونمایی از «سند فرهنگ توانمندسازی مددجویان» که در کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد از کمیته امداد به عنوان نهادی نام برد که با نام انقلاب و با نام امام راحل پیوند دارد. 

وی یادآور شد: کمیته امداد از نخستین نهادهایی است که توسط امام راحل و در آغازین روزهای انقلاب اسلامی تاسیس شد. اینکه چنین نهادی به این سرعت پس از پیروزی انقلاب اسلامی آن هم با وجود حوادث پس از انقلاب که کمتر از یک ماه از آن نگذشته است شکل گرفته و تاسیس می‌شود معنای خودش را داشته و دارد. این بدان معناست که انقلاب اسلامی به گونه‌ای در اهداف، رویکردها و فلسفه وجودی خودش به این نکته توجه داشته که به نهادی برای پشتیبانی فضاهای خاص نیاز دارد و به همین منظور کمیته امداد تاسیس شد تا این فضاهای خاص را پوشش دهد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: وقتی از فضای خاص صحبت می‌کنیم شاخه‌های متعددی دارد که در مجموعه کارکردها و ماموریت‌های این مجموعه قرار می‌گیرد. هم اقشار خاص، ایتام، معلولین، کودکان خیابانی و کودکان کار و قشرهایی از این قبیل و هم خانواده‌های خاص. 

صالحی یادآور شد: خانواده یک نهاد پر اهمیت اجتماعی است و سلامت این کانون جامعه را سالم نگه می‌دارد و آسیب آن می‌تواند جامعه را آزار دهد. به همین دلیل بحث خانواده‌های خاص همچون خانوادهایی با سرپرستی زنان، خانواده‌هایی باسرپرستان از کار افتاده، خانواده‌های معتادان، زندانیان و گروه‌هایی از این قبیل مهم است. 

وی با تاکید بر این موضوع که بخش دیگر از این موقعیت خاص؛ نیازهای خاص است، خاطرنشان کرد: در مقاطعی نیازهای اجتماعی پدید می‌آید که برطرف ساختن آن‌ها پیگیری‌های ویژه‌ای را می‌طلبد. نیازهایی از قبیل ازدواج، جهزیه، تحصیل یا آموزش برای نوجوانان و یا دختر و پسری که نیازمند تحصیل هستند و یا نیازهای دیگری که به عنوان نیازهای خاص هستند. در مقاطعی که فرد یا مجموعه‌ای به این نیازهای خاص وابستگی پیدا می‌کند اگر تامین شود مسیر زندگی‌اش راحت‌تر پیش می‌رود و اگر تامین نشود اتفاقات دیگری رخ خواهد داد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: به این سه بخش خاص که اقشار خاص، خانواده‌های خاص و نیازهای خاص است؛ باید موقعیت‌های خاص را نیز افزود. گاهی در فضایی از جامعه موقعیت‌های خاصی پیدا می‌شود، این موقعیت‌های خاص گاهی ناشی از بحران‌های طبیعی و غیر طبیعی مثل سیل، زلزله، جنگ و… است که این شرایط طبیعی یک جامعه، منطقه و یا استان را به موقعیت خاص تبدیل می‌کند. 

صالحی ادامه داد: در حال حاضر دنیا و به طبع آن کشور ما نیز با شرایط خاصی همراه است، اکنون حدود یک سال است که جهان و حدود نه ماه کشور ما با شیوع ویروس کرونا درگیر است و به دنبال آن بحران‌های درمانی، بیماری و… رخ داده است. 

وی افزود: انقلاب اسلامی و نهضت حضرت امام (ره) همیشه به شرایط خاص اجتماعی نگاه ویژه داشته و دارد. به طور طبیعی هر جامعه‌ای در مسیر حرکت خود با شرایط خاص روبرو می‌شود، قشرهای خاص، خانواده‌های خاص و نیازها و موقیت‌های خاص نیازمند نهادی است که به اتکای مردم و با اعتماد مردم به آن نهاد و البته با پشتیبانی حاکمیت بتواند در فضای این موقعیت و شرایط خاص عمل و به نیازهای اقشار خاص بپردازد. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که کمیته امداد با این نگاه چهل سال گذشته خودش را طی کرده و یکی از نهادهای کشور است که مسیرش به امید خدا در آینده هم با توفیقات بیشتری همراه خواهد شد، تصریح کرد: در شورای فرهنگ عمومی در دوره جدید این مسیر با تدبیری که در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی پیش آمد بنا شد به طرف تدوین یکسری سندهای فرهنگ کاربردی حرکت کنیم که بتواند مسیر ما را در حوزه فرهنگ عمومی با تعریف یک نقشه روشنی به پیش ببرد. 

صالحی بیان کرد: با همین نگاه تاکنون دوازده سند تصویب و نهایی شده و پنج سند هم در دست ابلاغ است. این سندی که امروز از آن رونمایی شد با این چشم‌انداز است که بخش‌های مختلف زندگی اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی و سیاسی ما با حوزه فرهنگ ارتباط‌های قابل توجهی دارد. 

وی ادامه داد: اگر بتوانیم ارتباط حوزه فرهنگ را با این حوزه‌ها نزدیک‌تر و مستحکم‌تر کنیم اتفاقات خوبی را می‌توان رقم زد. امروز «سند ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان» را به عنوان یکی از سندهای دوازده‌گانه مورد اقدام جدی قرار خواهیم داد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح جزئیات این سند اضافه کرد: کمیته امداد به عنوان مجموعه‌ای که به این حوزه‌های خاص توجه دارد و حوزه مددجویان به عنوان حوزه اصلی کاری آن است مسئولیت کارگروه و دبیرخانه آن را برعهده خواهد داشت. یازده گروه مخاطب این سند هستند. هدف اصلی این سند دو مسئله مهم است، بخش اول آگاهی و ارتقا دانش آحاد اجتماعی به ویژه مدیران کشور نسبت به جامعه مددجویان است زیرا جامعه مددجویان یک ظرفیت مغفول اجتماعی است و اگر می‌خواهیم معادن جدید در حوزه اجتماعی کشف کنیم یکی از آن‌ها که کمتر مورد توجه بوده جامعه «مددجویان» است. این یک ظرفیت انسانی است که اگر توانمندی آن مورد توجه قرار گیرد یک انرژی عظیم انسانی آزاد می‌شود. 

صالحی در ادامه خاطرنشان کرد: هدف دوم ارتقا مسئولیت‌پذیری نسبت به این جامعه هدف است. به نظر می‌رسد اقدامات قابل توجه و خوبی در این سند دیده شده است. ۳۲ اقدام در این سند است که برای نمونه به چند مورد آن اشاره می‌کنم، مثلا، «استفاده از گروه مرجع به عنوان سفیران حامی مددجویان»، گروهای مرجع اجتماعی خیلی می‌توانند به کمک این مسئله بیایند که آگاهی و مسئولیت‌پذیری‌ها را نسبت به جامعه مددجویان بالاتر ببرند. 

وی یادآور شد: اتفاقی که سال گذشته در فیلم «خورشید» رقم خورد به عنوان یک اتفاق و نمونه‌هایی از این قبیل است که چگونه می‌توان جامعه مددجویان را در تابلو و ویترین نه تنها جامعه ایرانی بلکه جامعه جهانی قرار داد و حتی می‌توان یک نوع نسبت‌سنجی و تعامل بین جامعه مددجویان ایرانی و جهانی را به وجود آورد. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: امیدارم با مسئولیتی که به طور ذاتی کمیته امداد دارد و با این سندهایی که تصویب شده است با همین نگاه و اهتمام به این سند؛ این سند به عنوان یکی از سندهای دستگاهی و بین قرارگاهی بتواند منشاء تحولات مبارک برای توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور باشد. 

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) «سند ارتقای فرهنگ توانمندسازی مددجویان» رونمایی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز