جلد پنجم «بر ساحل سخن» روانه بازار نشر شد

جلد پنجم مجموعه کتاب «بر ساحل سخن» اثر سیدمرتضی صالحی خوانساری منتشر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، جلد پنجم مجموعه کتاب «بر ساحل سخن» اثر حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی صالحی خوانساری در ۲۲۸ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
انتشار یادداشتهای سخنرانی و منبر، شیوهای جذاب برای انتقال «تحقیقات علمی و معرفتی» سخنوران و خطیبان است که برای اهالی سخن و منبر و نیز تشنگان معارف اسلامی، سودمند است. کتاب «جامع الدرر» مرحوم حاج آقا حسین فاطمی، «میراث منبر» مرحوم میرزا حسن نوری از این دست به شمار میآید.
«بر ساحل سخن» نیز که اثری چند جلدی است، سلسله یادداشتهای سخنرانی خطیب شهیر استاد سید مرتضی صالحی خوانساری را با همین هدف، ارائه میدهد.
این کتاب در هشت فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «تولد و شهادت حضرت هادی(علیه السلام)» تاریخ و محل تولد، القاب شریف امام هادی(علیه السلام) و اوصاف منصوصه را بررسی کرده و مادر بزرگوار حضرت، بیت امامت و تاریخ شهادت را بیان میکند.
فصل دوم با عنوان «سامرا» امامان(علیه السلام) در سامرا، سرداب مقدس و تأسیس سامرا را شرح داده و وجه نامگذاری، مزارها و مراقد و زمانه امام هادی(علیه السلام)، اوضاع فرهنگی و فرقهها را به رشته تحریر درآورده است.
نویسنده در سومین فصل با عنوان «دوران امام هادی(علیه السلام) و متوکل» تلاش متوکل برای تخریب وجهه امام هادی(علیه السلام) ، دستور تحقیر امام هادی(علیه السلام) و قصد قتل امام هادی(علیه السلام) را تبیین کرده، جایگاه معنوی و جذابیت حضرت در سامرا، نمونهای از اقدامات مبارزاتی امام هادی(علیه السلام) و قضاوتهای به حق و عادلانه را بررسی کرده و احترام جامعه به امام هادی(علیه السلام)، آرزوی انگشتری و اهتمام به آبروی امام و خوشنودی امام هادی(علیه السلام) را مورد تأکید قرار داده است.
«چهل حدیث از امام هادی(علیه السلام)» عنوان چهارمین فصل از این کتاب است.
فصل پنجم با عنوان «نمونههای سخنان تفسیری امام هادی(علیه السلام)» تازه بودن قرآن در همه زمانها، تفسیر آیه مبارکه مباهله، تفسیر «بَل هم اضلّ» و بهانه تراشیهای یهود و مشرکان را تبیین کرده است.
فصل ششم با عنوان «فرازهای زیبای زیارت غدیریه» به نگارش درآمده است.
فصل هفتم با عنوان «علی شناسی در بیان امام هادی(علیه السلام)» محتوای زیارتنامه غدیریه، قصه سلام کردن کوهها و سنگها بر پیامبر(صلی الله علیه و آله) و مبارزه با حاتم قزوینی را بیان کرده و سفارش امام هادی(علیه السلام) به کنارهگیری از غلات، تحذیر و هشدارهای امام هادی(علیه السلام) و نامه ابن سلامه را مورد بررسی قرار داده است.
هشتمین و آخرین فصل از کتاب مذکور با عنوان «امام هادی(علیه السلام)، کربلا و شهادت» گریههای مدینه، شهادت غریبانه و کیفیت تشییع امام هادی(علیه السلام) را شرح داده و داغ جوان، هجوم به بیت رفیع، تخریب کربلا و منع زیارت را به رشته تحریر در آورده است.