خبرگزاری کار ایران

تهیه کننده برنامه «آفریقا امروز» شبکه پرس تی وی مطرح کرد:

معرفی چالش‌ها و مشکلات قاره سیاه/ ناگفته‌های چای لذیذ انگلیسی و حقیقت الماس و طلا

معرفی چالش‌ها و مشکلات قاره سیاه/ ناگفته‌های چای لذیذ انگلیسی و حقیقت الماس و طلا
کد خبر : ۹۹۷۰۴۶

دربندی تهیه کننده برنامه «آفریقا امروز» تاکید کرد: بخش مهمی از چالش‌های آفریقا مربوط به زرخیزی آن قاره است که موجب هجوم دیگر کشورها واقع شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عاطفه سادات دربندی تهیه کننده برنامه (آفریقا امروز) حدود بیست سال قبل فعالیت در سازمان صداوسیما را شروع کرده و از ۱۸ سال پیش در بخش تولید فعالیت داشته است. تاکنون برنامه‌های بسیاری برای معاونت برون مرزی صداوسیما به ویژه برای شبکه پرس تی وی تهیه کرده که یکی از آن‌ها برنامه (ما؛ مردم) با محوریت مسائل درونی ایالات متحده امریکاست. او به تازگی تولید برنامه‌ای در خصوص انتخابات امریکا برای شبکه هیسپان تی وی را به پایان رسانده است. در کارنامه وی تولید برنامه‌های خانوادگی و برنامه‌های مذهبی برای شبکه سحر نیز وجود دارد. وی گاهی نویسندگی برنامه‌ها را هم خودش انجام می‌دهد و از میان همه آثاری که در این بازه زمانی دو دهه‌ای تهیه کرده است دو کلیپ را خیلی دوست دارد که یکی در مورد حج و دیگری درباره فلسطین است. 

عاطفه سادات دربندی در معرفی برنامه «آفریکا تودی» گفت: این برنامه تولیدی یکی از برنامه‌های قدیمی شبکه پرس تی وی است که از چند سال قبل در دفتر لندن ساخته می‌شد اما از ده ماه قبل قرار شد در تهران تولید شود و من تهیه‌کنندگی آن را به عهده گرفتم و بنا داریم که از اتباع آفریقایی در نقش مجری و نویسنده استفاده کنیم. 

تهیه کننده برنامه «آفریقا امروز» درباره اهداف و رویکردهای این برنامه قدیمی شبکه پرس تی وی اظهار کرد: در این برنامه رویکرد‌های متفاوتی را دنبال می‌کنیم که یکی از آن‌ها معرفی چالش‌ها و مشکلات این قاره است. بخشی از این چالش‌ها به دلیل مسائل داخلی همان جوامع است؛ اما بخشی بزرگی از این مشکلات مربوط به آثار استعمار انگلیس و بلژیک و… بوده است. این وضعیت استعمار در گذشته بسیار شدید بود و اکنون این استعمار به گونه‌ای غیر مستفیم ادامه یافته است. رویکرد دیگر برنامه‌ها به موفقیت‌های آفریقا اختصاص می‌یابد و بخش‌های خوبی از آفریقا را معرفی می‌کند. 

وی در خصوص نحوه نگاه به وضعیت امروز قاره رنج دیده آفریقا توضیح داد: بخش مهمی از چالش‌های آفریقا مربوط به زرخیزی آن قاره است که موجب هجوم دیگر کشورها واقع شده است. برای مثال در یکی از برنامه‌ها این مسئله را بررسی کردیم که در چند کشور آفریقایی که زمین‌های زیادی به کشت چای اختصاص داشته و شرکت‌های انگلیسی با زور مردم آن مزرعه‌ها را بیرون کرده و برند‌های مطرح انگلیسی را تولید می‌کنند. به بیان دیگر چای‌های انگلیسی که مصرف کنندگان از آن لذت می‌برند، به بهای بی‌خانمانی و رنج مردم آفریقاست. همچنین جواهراتی که برای زینت دست و گردن از جمله الماس استفاده می‌شود به قیمت ریخته شدن خون و نابودی زندگی بسیاری از آفریقاییان تولید می‌شود. 

دربندی افزود: چند روز قبل در مقاله‌ای خواندم فرانسه با آنکه کشوری فاقد معدن طلاست؛ اما دارای ذخایر بزرگی از طلاست در حالی که آفریقا که دارای معادن متعدد طلا بوده است، ذخیره طلای قابل اعتنایی ندارد. بنابراین در برنامه «آفریقا امروز» به این مسائل می‌پردازیم و آنچه اغلب مردم از آن خبر ندارند بیان می‌کنیم. البته یکی از مشکلات آفریقا رشد نیافتن فرهنگی بوده که خود آن هم به دلیل اختلاف‌ها و جنگ‌هایی است که باز هم به دلیل مداخلات کشورهای استعمارگر سابق به وجود می‌آید. 

صدای بی‌صدایان باشیم 

این تهیه کننده با سابقه با بیان اینکه برنامه را بر اساس نیازهای روز و نظرات مخاطبان می‌سازیم، تاکید کرد: از پیام‌هایی که برای ما ارسال می‌شود می‌توانیم بازخوردها را متوجه شویم برای مثال یکی از شهروندان نیجریه با ما تماس گرفته بود که در خصوص همه گیری بیماری سارس در کشورش هم گزارشی تهیه کنیم. خوشبختانه برنامه دو هفته آینده ما در خصوص مسائل نیجریه از جمله این بیماری خواهد بود. از این موارد زیاد داریم و در بیشتر موارد برای ما پیام می‌فرستند و تقاضای بررسی موضوعات پیشنهادی را دارند و ما هم در برنامه تلاش می‌کنیم سوژه‌های مخاطبان را در تولید مورد توجه کامل قرار دهیم و چنانکه شعار شبکه پرس تی وی است سعی می‌کنیم صدای بی‌صدایان باشیم.

دربندی در خصوص محورهای برنامه آفریقا امروز در آینده توضیح داد: تولید آینده برنامه «آفریقا امروز» قطعا به مسائل روز بستگی دارد. هدف ما از ابتدا این بوده که بتوانیم نمای دقیق و بهتری از قاره آفریقا به مخاطبان در سطح جهان معرفی کنیم که بر اساس پیام‌هایی که دریافت کردیم تا حدود بسیاری موفق بودیم البته در حقیقت باید نظرات مخاطبان را پرسید. 

وی درباره نحوه همکاری مردم و مقامات آفریقایی با این برنامه تصریح کرد: اشخاص بسیاری از مردم، اندیشمندان و نخبگان آفریقا با ما همکاری داشتند؛ برای مثال شهردار یکی از همان مناطقی که شرکت‌های انگلیسی مردم بومی را بیرون کرده و زمین‌های مرغوب را به استثمار کشیدند با ما مصاحبه کرد و اطلاعات خوبی به برنامه ما داد. همچنین این هفته یکی از مقامات سازمان بهداشت جهانی با برنامه ما مصاحبه کردند. اصولا آفریقایی‌ها دوست دارند که مسائل‌شان مطرح شود بلکه یک راه حلی برای آن چالش‌ها یافته شود. 

تهیه کننده برنامه «آفریقا امروز» در پاسخ به این سوال که برای کار در خصوص قاره همیشه مظلوم آفریقا با چه مشکلاتی روبه رو بوده اید، تصریح کرد: کار ما در رسانه این است که با مشکلات مواجه شویم و آن‌ها را برطرف سازیم؛ اما برای تولید برنامه «آفریقا امروز» در مقایسه با سایر برنامه‌های دیگر با مشکل خیلی خاصی مواجه نبودیم البته در تولید برنامه «آفریقا امروز» یافتن دو مجری آفریقایی که به انگلیسی مسلط باشند آن قاره را بشناسند و بتوانند به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار کنند کمی سخت بوده است و اخیرا هم یکی از مجریان برنامه قصد دارد به کشورش بازگردد و ما مجبوریم یک مجری آفریقایی دیگر را جایگزین کنیم. البته به نتایج خوبی رسیده‌ایم و در آینده نزدیک ساختار برنامه با تغییرات جزئی و مجری جدید در کنار هنیا مبارک که از ابتدا برای اجرا با ما همکاری داشته است، رنگ و رویی بهتر پیدا می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز