افزایش سرمایه فرهنگی جامعه با هفته کتاب
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، گفت: کتاب و کتابخوانی به افزایش سرمایه فرهنگی جامعه و رشد آن کمک شایانی میکند.
به گزارش ایلنا، یونس اکبری (عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و عضو انجمن جامعهشناسی)، با بیان اینکه برخی افراد سرمایه فرهنگی را تنها شکل آکادمیک و دانشگاهی آن میدانند، گفت: اما واقعیت این است که بخش بزرگی از این مقوله به تولیدات و خوانش محتواها و کتابهایی که در حوزه غیردانشگاهی تولید شده و مورد مطالعه قرار میگیرد، برمیگردد. از این رو، برگزاری هفته کتاب باعث افزایش سرمایه فرهنگی در جامعه شده و جامعه فرهیختهتری را برایمان به ارمغان میآورد.
وی افزود: البته پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی تنها نباید مختص به یک هفته و مناسبتی خاص باشد، بلکه فرآیندی است که به صورت مادامالعمر باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین، هفته کتاب به عنوان امری سمبلیک بسیار مطلوب است، اما رواج این فرهنگ برای نهادینه شدن در جامعه و خانواده های ایرانی نیاز به کار بیشتری دارد.
اکبری با بیان اینکه در کارزار فعالیت رسانهها و فضای مجازی ترویج فرهنگ کتابخوانی از اهمیت روزافزونی برخوردار است، تاکید کرد: کارکرد اصلی مطالعه کتاب نظمدهی به ذهن و انسجام فکر از کارکردهای کتاب است که به نوعی مزیت رقابتی آن هم نسبت به سایر محتواها و محصولات فرهنگی محسوب میشود. چراکه، در کنار شبکههای اجتماعی و سایر محصولات فضای مجازی توجه به کتاب و کتابخوانی است که میتواند باعث ایجاد یک جامعه عقلانی شود.
وی پیرامون برنامههای انجمن جامعه شناسی در هفته کتاب، با بیان اینکه در هفته کتاب نشستی با عنوان «جامعه و نشر در ایران» توسط این انجمن برگزار خواهد شد، گفت: یکی از سخنرانان این نشست از افراد برجسته و فعال در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در رابطه با ناشران دولتی و جامعه نشر در ایران صحبت میکند و سخنران دیگر این نشست هم مشاور کتابخانه ملی در امور بینالملل است که در مورد نشر در ایران صحبت خواهد کرد.
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار میشود.