عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد:
شعری مرتبط با میلاد نبی (ص) بر مقبرۀ عارف ایرانی در شهر مولتان پاکستان
![شعری مرتبط با میلاد نبی (ص) بر مقبرۀ عارف ایرانی در شهر مولتان پاکستان](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/LuWmVAeGNKLQ/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0ppEwvZVEhPDo7otfNPZWXfo,/a.jpg)
ابیاتی منسوب به مولوی بر مقبرۀ عارف ایرانی در شهر مولتان پاکستان نقش بسته که خوانندگان زیادی در کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، افغانستان و تاجیکستان آن را در ارتباط با میلاد نبی (ص) دانستهاند.
به گزارش ایلنا، مرتضی رضوانفر (عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری) گفت:مولتان قدیمیترین شهرپاکستان به دلیل وجود مساجد و آرامگاههای تاریخی به مدینة الاولیا یا شهر مقدس شهرت یافته است.
او افزود: سخی سلطان علی اکبر شاه شمسی، از نوادگان شاه شمس سبزواری عارف ایرانی (۵۶۰ق سبزوار، ۶۷۵ق مولتان) است که مقبرۀ زیبای وی به یک مقصد مذهبی و گردشگری تبدیل شده است.
این پژوهشگر افزود: بنای مقبره به سبک مقابر دورۀ تُغلق شاهیان، در سه طبقه با زیربنایی هشت ضلعی، برجکهای مخروطیشکل و گنبدی زیبا در سال ۹۹۳ق بنا شده و داخل مقبره، بسیار پرنقش و نگار است.
به گفته وی، دیوارها با گچبریها و نقوش اسلیمی که برخی بسیار موقر و نادر است پوشیده شده و تزئینات بیرونی این بنای آجری با کاشیهای فیروزهای حاوی اشعاری از ابوسعید ابوالخیر، حافظ، مولوی و چند شاعر محلی تزئین شدهاند.
رضوانفر تصریح کرد: متن کتیبه یاد شده، ابیاتی منسوب به مولوی است که خوانندگان زیادی در کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، افغانستان و تاجیکستان، آنرا به مناسبت میلاد حضرت رسول، خواندهاند.
او این ابیات را چنین خواند: «ای دستهی گل مرحبا/ با بوی ریحان آمدی /جان همه عالم تویی/کز عالم جان آمدی/ای شمس تبریزی لقا/می خوان تو نعت مصطفی/ زیرا که در بستان سرا/مرغ خوش الحان آمدی.